طب شناس
افراد با مزاج سرد و خشک چه ویژگی هایی دارند؟|ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟

خصوصیات و ویژگی های افرادی که مزاج سرد و خشک دارند

تاریخ انتشار: May 22, 2022

رای به این نوشته: 4.21/5 (739 رای)

مزاج انسان چهار دسته است:

در اصطلاح طب سنتی این چهار مزاج به ترتیب:صفراوی، دموی، سودایی و بلغمی نیز نامیده می شوند.

این دسته بندی حاصل نظریه چهار عنصر اصلی تشکیل دهنده جهان است که عبارتند از آب، باد، خاک و آتش.

همچنین بر اساس تقسیم بندی های طب سنتی مزاج های چهارگانه را به چهار فصل تشبیه کرده اند. به این صورت که:

مزاج گرم و تر برابر با فصل بهار

مزاج گرم و خشک برابر با فصل تابستان

مزاج سرد و خشک برابر با فصل پاییز

مزاج سرد و تر برابر با فصل زمستان

است.

هر فرد یک مزاج خاص خود را دارد که به وراثت و سبک زندگی و نوع تغذیه بستگی دارد و می توان این مزاج را با تدابیر طب سنتی تغییر داده و اصلاح کرد. اصلاح مزاج به انسان کمک می کند که نسبت به محیط زندگی و تغذیه ای که دارد سازگارتر شود و بر بیماریهای ناشی از غلبه مزاج، فائق آید.

هر فرد بسته به مزاجی که دارد، ویژگی ها و خصوصیاتی دارد که از آن طبع و مزاج نشات می گیرد. با تغذیه صحیح و سازگار می توان نقاط قوت یک مزاج را تقویت کرده و ضعف ها و کاستی های ان را برطرف کرد.

در ادامه معرفی خصوصیات افراد دارای هر مزاج، در این مطلب شما را با ویژگی های افراد دموی، یعنی افرادی که سرد و خشک دارند آشنا می کنیم.

عنصر اصلی در افراد با مزاج سرد و خشک، خاک است. در منابع طب سنتی ویژگی های خاک را سردی، سنگینی، قابض بودن و فشرده بودن برشمرده شده است. افراد دارای مزاج سرد و خشک را سوداوی نیز می گویند.

ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟
ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟
ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟

ویژگی های فردی افراد دارای مزاج سرد و خشک

عوارض غلبه مزاج در افراد سرد و خشک چیست؟

چه خوراکی هایی با مزاج سرد و خشک سازگار است؟

بهترین خوراک برای افراد سودایی گوشت گوسفندی، کباب گوسفندی، گوشت مرغ محلی، تخم مرغ عسلی، شوربا، بادام و شیر بادام یا حریره بادام، نان با ارد گندم، شیر و لبنیات گاوی همراه با عسل، شیربرنج، انواع مرباها به ویژه: به ، سیب، بالنگ، هویج، انجیر و....

همچنین بهتر است افراد با مزاج سرد و خشک و سوداییاز مصرف مواد زیر پرهیز کرده یا حتما با مصلح میل کنند.

گوشت گاو و گوساله، گوشت مرغ ماشینی، شتر مرغ، شتر، ماهی و سایر گوشت های دارای طبع سرد.

سیرابی، غذاهای کارخانه ای و فست فودها، غذاهای فریز شده یا کنسرو شده.

کلم، نخودفرنگی، سیب زمینی، قارچ، گوجه، بادمجان

لیمو، آب لیمو و میوه ها و آب میوه های ترش

جو، سوپ جو، عدس و...

کشک و دوغ

رب و سرکه

طبع مربا سیب در طب سنتی و خواص آن|طبع مربا سیب

طبع مربا سیب در طب سنتی+ خواص و مضرات

توصیه های کبد چرب در طب سنتی

توصیه ها+ روش های پیشگیری+ درمان کبد چرب در طب سنتی

معجون درمان کمبود آهن اسموتی توت فرنگی|

خاتمه دادن به کمبود آهن با این معجون لذیذ!

توسعه کشت گیاهان دارویی در شهر باخرز استان خراسان رضوی

توسعه کشت گیاهان دارویی در شهر باخرز استان خراسان رضوی

طب سنتی چینی و مبارزه با کرونا

طب سنتی چینی در مبارزه با کرونا چه کرد؟

طبع و خواص سنبل الطیب در طب سنتی|خواص سنبل الطیب

طبع و خواص سنبل الطیب در طب سنتی+ روش تهیه یک دمنوش مفید با سنبل الطیب

درمان خانگی رشک مو با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان رشک مو با طب سنتی

چگونه با طب سنتی رشک مو را درمان کرده و از بین ببریم؟

درمان قار و قور شکم و معده درد و درمان سردی معده

درمان سریع صدا شکم+ 9 روش درمان قار و قور شکم در طب سنتی