طب شناس
افراد با مزاج سرد و خشک چه ویژگی هایی دارند؟|ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟

خصوصیات و ویژگی های افرادی که مزاج سرد و خشک دارند

تاریخ انتشار: May 22, 2022

رای به این نوشته: 4.21/5 (739 رای)

مزاج انسان چهار دسته است:

در اصطلاح طب سنتی این چهار مزاج به ترتیب:صفراوی، دموی، سودایی و بلغمی نیز نامیده می شوند.

این دسته بندی حاصل نظریه چهار عنصر اصلی تشکیل دهنده جهان است که عبارتند از آب، باد، خاک و آتش.

همچنین بر اساس تقسیم بندی های طب سنتی مزاج های چهارگانه را به چهار فصل تشبیه کرده اند. به این صورت که:

مزاج گرم و تر برابر با فصل بهار

مزاج گرم و خشک برابر با فصل تابستان

مزاج سرد و خشک برابر با فصل پاییز

مزاج سرد و تر برابر با فصل زمستان

است.

هر فرد یک مزاج خاص خود را دارد که به وراثت و سبک زندگی و نوع تغذیه بستگی دارد و می توان این مزاج را با تدابیر طب سنتی تغییر داده و اصلاح کرد. اصلاح مزاج به انسان کمک می کند که نسبت به محیط زندگی و تغذیه ای که دارد سازگارتر شود و بر بیماریهای ناشی از غلبه مزاج، فائق آید.

هر فرد بسته به مزاجی که دارد، ویژگی ها و خصوصیاتی دارد که از آن طبع و مزاج نشات می گیرد. با تغذیه صحیح و سازگار می توان نقاط قوت یک مزاج را تقویت کرده و ضعف ها و کاستی های ان را برطرف کرد.

در ادامه معرفی خصوصیات افراد دارای هر مزاج، در این مطلب شما را با ویژگی های افراد دموی، یعنی افرادی که سرد و خشک دارند آشنا می کنیم.

عنصر اصلی در افراد با مزاج سرد و خشک، خاک است. در منابع طب سنتی ویژگی های خاک را سردی، سنگینی، قابض بودن و فشرده بودن برشمرده شده است. افراد دارای مزاج سرد و خشک را سوداوی نیز می گویند.

ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟
ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟
ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟

ویژگی های فردی افراد دارای مزاج سرد و خشک

عوارض غلبه مزاج در افراد سرد و خشک چیست؟

چه خوراکی هایی با مزاج سرد و خشک سازگار است؟

بهترین خوراک برای افراد سودایی گوشت گوسفندی، کباب گوسفندی، گوشت مرغ محلی، تخم مرغ عسلی، شوربا، بادام و شیر بادام یا حریره بادام، نان با ارد گندم، شیر و لبنیات گاوی همراه با عسل، شیربرنج، انواع مرباها به ویژه: به ، سیب، بالنگ، هویج، انجیر و....

همچنین بهتر است افراد با مزاج سرد و خشک و سوداییاز مصرف مواد زیر پرهیز کرده یا حتما با مصلح میل کنند.

گوشت گاو و گوساله، گوشت مرغ ماشینی، شتر مرغ، شتر، ماهی و سایر گوشت های دارای طبع سرد.

سیرابی، غذاهای کارخانه ای و فست فودها، غذاهای فریز شده یا کنسرو شده.

کلم، نخودفرنگی، سیب زمینی، قارچ، گوجه، بادمجان

لیمو، آب لیمو و میوه ها و آب میوه های ترش

جو، سوپ جو، عدس و...

کشک و دوغ

رب و سرکه

تدابیر درمان سنگ صفرا در طب سنتی|درمان سنگ کیسه صفرا|درمان سنگ صفرا با آب سیب و سرکه سیب

درمان سنگ کیسه صفرا با 9 توصیه طب سنتی

درمان یبوست نوزاد در طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان یبوست نوزاد|درمان یبوست نوزادان با طب سنتی

درمان فوری یبوست نوزاد با تدابیر طب سنتی + 16 روش برای رفع یبوست نوزاد

دمنوش های مناسب برای پوست

بوتاکس با دمنوش! دمنوش های مفید برای پوست

خواص موز سبز در طب سنتی

خواص موز سبز از درمان ورم معده تا درمان زخم و ...

درمان رودل با تدابیر طب سنتی|درمان فوری رودل در طب سنتی + 9 درمان خانگی برای درمان رودل|درمان رودل

درمان سریع رودل در کودکان و بزرگسالان با طب سنتی+ 9 درمان خانگی

طبع و خواص روغن بادام زمینی در طب سنتی|خواص روغن بادام زمینی

طبع و خواص روغن بادام زمینی در طب سنتی + 3 مورد از عوارض و مضرات آن

طبع مربا به در طب سنتی|طبع مربا به

طبع مربا به سرد است یا گرم؟ خواص به و مربا به و سایر فرآورده های آن

طبع-و-خواص-زعفران-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-زعفران-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص زعفران در طب سنتی ایرانی اسلامی