طب شناس
افراد با مزاج سرد و خشک چه ویژگی هایی دارند؟|ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟

خصوصیات و ویژگی های افرادی که مزاج سرد و خشک دارند

تاریخ انتشار: May 22, 2022

رای به این نوشته: 4.21/5 (739 رای)

مزاج انسان چهار دسته است:

در اصطلاح طب سنتی این چهار مزاج به ترتیب:صفراوی، دموی، سودایی و بلغمی نیز نامیده می شوند.

این دسته بندی حاصل نظریه چهار عنصر اصلی تشکیل دهنده جهان است که عبارتند از آب، باد، خاک و آتش.

همچنین بر اساس تقسیم بندی های طب سنتی مزاج های چهارگانه را به چهار فصل تشبیه کرده اند. به این صورت که:

مزاج گرم و تر برابر با فصل بهار

مزاج گرم و خشک برابر با فصل تابستان

مزاج سرد و خشک برابر با فصل پاییز

مزاج سرد و تر برابر با فصل زمستان

است.

هر فرد یک مزاج خاص خود را دارد که به وراثت و سبک زندگی و نوع تغذیه بستگی دارد و می توان این مزاج را با تدابیر طب سنتی تغییر داده و اصلاح کرد. اصلاح مزاج به انسان کمک می کند که نسبت به محیط زندگی و تغذیه ای که دارد سازگارتر شود و بر بیماریهای ناشی از غلبه مزاج، فائق آید.

هر فرد بسته به مزاجی که دارد، ویژگی ها و خصوصیاتی دارد که از آن طبع و مزاج نشات می گیرد. با تغذیه صحیح و سازگار می توان نقاط قوت یک مزاج را تقویت کرده و ضعف ها و کاستی های ان را برطرف کرد.

در ادامه معرفی خصوصیات افراد دارای هر مزاج، در این مطلب شما را با ویژگی های افراد دموی، یعنی افرادی که سرد و خشک دارند آشنا می کنیم.

عنصر اصلی در افراد با مزاج سرد و خشک، خاک است. در منابع طب سنتی ویژگی های خاک را سردی، سنگینی، قابض بودن و فشرده بودن برشمرده شده است. افراد دارای مزاج سرد و خشک را سوداوی نیز می گویند.

ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟
ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟
ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟

ویژگی های فردی افراد دارای مزاج سرد و خشک

عوارض غلبه مزاج در افراد سرد و خشک چیست؟

چه خوراکی هایی با مزاج سرد و خشک سازگار است؟

بهترین خوراک برای افراد سودایی گوشت گوسفندی، کباب گوسفندی، گوشت مرغ محلی، تخم مرغ عسلی، شوربا، بادام و شیر بادام یا حریره بادام، نان با ارد گندم، شیر و لبنیات گاوی همراه با عسل، شیربرنج، انواع مرباها به ویژه: به ، سیب، بالنگ، هویج، انجیر و....

همچنین بهتر است افراد با مزاج سرد و خشک و سوداییاز مصرف مواد زیر پرهیز کرده یا حتما با مصلح میل کنند.

گوشت گاو و گوساله، گوشت مرغ ماشینی، شتر مرغ، شتر، ماهی و سایر گوشت های دارای طبع سرد.

سیرابی، غذاهای کارخانه ای و فست فودها، غذاهای فریز شده یا کنسرو شده.

کلم، نخودفرنگی، سیب زمینی، قارچ، گوجه، بادمجان

لیمو، آب لیمو و میوه ها و آب میوه های ترش

جو، سوپ جو، عدس و...

کشک و دوغ

رب و سرکه

درمان تب بالای کودکان با طب سنتی ایرانی و اسلامی|پایین آوردن تب بالای کودکان با طب سنتی

درمان خانگی تب کودکان با 7 روش طب سنتی

اصول حمام کردن در طب سنتی

حمام کردن هم اصولی دارد!

طبع و خواص زغال اخته آبی (بلوبری) در طب سنتی|خواص زغال اخته آبی - بلوبری|دمنوش زغال اخته آبی - بلوبری

همه خواص زغال اخته آبی با بلوبری در طب سنتی + عوارض جانبی و مصلحات

خواص جو

چند نکته در مورد خواص جو در طب سنتی

خواص سیب برای افزایش میل جنسی

افزایش میل جنسی با این میوه

درمان عفونت ادراری در طب سنتی + نکات درمانی

درمان عفونت ادراری در طب سنتی + نکات درمانی

خواص قندهای طبیعی برای دانش آموزان

جایگزین کردن قندهای طبیعی با تنقلات شیرین

درمان فوری شب ادراری با طب سنتی|درمان شب ادراری|درمان شب ادراری

درمان شب ادراری کودکان در طب سنتی با 7 روش+ درمان شب ادراری بزرگسالان