طب شناس
طبع-و-خواص-سپستان-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

از گیاه دارویی سپستان چه می دانید؟ +طبع و خواص در طب سنتی

تاریخ انتشار: April 14, 2022

رای به این نوشته: 4.11/5 (394 رای)

سپستان که در عامیانه سپستون نیز گفته می شود. گیاهی درختی است با نام علمی  Cordia myxa. گیاهی است مقاوم که در انواع خاک ها می روید اما در هوای مرطوب رشد بهتری دارد و پراکندگی آن در ایران بیشتر در جنوب کشور مشاهده می شود.

رشد این درخت متوسط است و تاج پهتن و کوتاه دارد و ارتفاعش به حدود 5 متر می رسد. پوست درخت سپستان خاکستری یا قهوه ای تیره است و شاخه های جوان آن به رنگ های خاکستری و نقره ای دیده می شوند. برگهای آن پهن، بدون کرک و بیضی شکل هستند. میوه آن گرد و نزدیک به مخروطی شکل و تقریبا به اندازه یک گیلاس است. مزه آن نیز ملایم و نه ترش و نه شیرین است.

از میوه سپستان به صورت خام، نارس و حتی خشک شده استفاده می شود و با توجه به خواص زیادی که برای بدن دارد، برای درمان بیماریهای مختلف، مورد توجه طبیبان و کارشناسان طب سنتی قرار گرفته است. از میوه نارس آن می توان ترشی تهیه کرد و رسیده و خشک کرده آن به صورت دم کرده و دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد.

درمان بیماری ها موثر است. در این مقاله با اطلاعات بیشتری درمورد سپستان آشنا می شوید. ازجمله طبع، خواص، مضرات و مصلحات آن در طب سنتی ایرانی و اسلامی.

سپستان چه طبعی دارد؟

طبق تشخیص متخصصان طب سنتی، سپستان طبعی معتدل دارد. یعنی طبعی میانه در بین سردی و تری و گرمی و تری. بنظر می رسد که این گیاه پرخاصیت، همه افراد با مزاجهای چهارگانه را از خواص خود بهرمند می کند و در صورت استفاده صحیح و به اندازه، برای همه مزاجها مفید است.

طبع-سپستان-در-طب-سنتی-اسلامی
طبع-سپستان-در-طب-سنتی-اسلامی

خواص درمانی فراوان سپستان در طب سنتی

عوارض و مضرات سپستان چیست؟

سپستان اگرچه باهمه طبع ها سازگار است اما زیاده روی در مصرف آن باعث بروز ضعف، ناراحتی و اختلال در عملکرد معده و کبد می شود.

مصلح سپستان چیست؟

مصلح سپستان عناب و گل سرخ هستند به این ترتیب که:

گرم مزاجان باید سپستان را همراه با عناب مصرف کنند.

سرد مزاجان باید سپستان را همراه با گل سرخ مصرف کنند.

طبع-و-خواص-سیاه-دانه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-سیاد-دانه-در-طب-سنتی

طبع و خواص سیاه دانه در طب سنتی - سیاه دانه درمان هزار درد

دلایل و درمان فوری سرد شدن دست و پا در طب سنتی

درمان فوری سردی پا در طب سنتی+ 8 راهکار برای درمان فوری سردی شدید بدن

طبع و خواص نارنگی در طب سنتی||طبع-و-خواص-نارنگی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع نارنگی

همه چیز درباره طبع و خواص نارنگی در طب سنتی+ مضرات و 2 مصلح آن

طبع و خواص قات در طب سنتی|خواص قات

طبع قات در طب سنتی+ شرح 11 مورد از خواص قات که باید بدانید

طبع و خواص موز در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع موز در طب سنتی سرده یا گرمه موز خرد شده پوست کنده|خواص موز یا خاصیت موز|طبع موز

طبع و خواص موز از منظر طب سنتی+ عوارض و مصلحات

طبع-و-خواص-انار-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-انار-ترش-و-شیرین-و-ملس|کاهش-فشار-خون-با-انار-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع انار سرد است یا گرم؟ خواص + مصلحات + مضرات - در طب سنتی

نکات مصرف هل|

هل و 5 نکته مهم

دانه کنجد درمان 70 درصد بیماری ها

دانه ای که 70 درصد بیماری ها را بهبود می دهد!