طب شناس
طبع-و-خواص-سپستان-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

از گیاه دارویی سپستان چه می دانید؟ +طبع و خواص در طب سنتی

تاریخ انتشار: April 14, 2022

رای به این نوشته: 4.11/5 (394 رای)

سپستان که در عامیانه سپستون نیز گفته می شود. گیاهی درختی است با نام علمی  Cordia myxa. گیاهی است مقاوم که در انواع خاک ها می روید اما در هوای مرطوب رشد بهتری دارد و پراکندگی آن در ایران بیشتر در جنوب کشور مشاهده می شود.

رشد این درخت متوسط است و تاج پهتن و کوتاه دارد و ارتفاعش به حدود 5 متر می رسد. پوست درخت سپستان خاکستری یا قهوه ای تیره است و شاخه های جوان آن به رنگ های خاکستری و نقره ای دیده می شوند. برگهای آن پهن، بدون کرک و بیضی شکل هستند. میوه آن گرد و نزدیک به مخروطی شکل و تقریبا به اندازه یک گیلاس است. مزه آن نیز ملایم و نه ترش و نه شیرین است.

از میوه سپستان به صورت خام، نارس و حتی خشک شده استفاده می شود و با توجه به خواص زیادی که برای بدن دارد، برای درمان بیماریهای مختلف، مورد توجه طبیبان و کارشناسان طب سنتی قرار گرفته است. از میوه نارس آن می توان ترشی تهیه کرد و رسیده و خشک کرده آن به صورت دم کرده و دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد.

درمان بیماری ها موثر است. در این مقاله با اطلاعات بیشتری درمورد سپستان آشنا می شوید. ازجمله طبع، خواص، مضرات و مصلحات آن در طب سنتی ایرانی و اسلامی.

سپستان چه طبعی دارد؟

طبق تشخیص متخصصان طب سنتی، سپستان طبعی معتدل دارد. یعنی طبعی میانه در بین سردی و تری و گرمی و تری. بنظر می رسد که این گیاه پرخاصیت، همه افراد با مزاجهای چهارگانه را از خواص خود بهرمند می کند و در صورت استفاده صحیح و به اندازه، برای همه مزاجها مفید است.

طبع-سپستان-در-طب-سنتی-اسلامی
طبع-سپستان-در-طب-سنتی-اسلامی

خواص درمانی فراوان سپستان در طب سنتی

عوارض و مضرات سپستان چیست؟

سپستان اگرچه باهمه طبع ها سازگار است اما زیاده روی در مصرف آن باعث بروز ضعف، ناراحتی و اختلال در عملکرد معده و کبد می شود.

مصلح سپستان چیست؟

مصلح سپستان عناب و گل سرخ هستند به این ترتیب که:

گرم مزاجان باید سپستان را همراه با عناب مصرف کنند.

سرد مزاجان باید سپستان را همراه با گل سرخ مصرف کنند.

تدابیر طب سنتی برای درمان اب آوردن زانو|علل آب آوردن زانو|درمان آب آوردن زانو با کمپرس سرد

درمان آب آوردن زانو با طب سنتی + 8 تدبیر ویژه طب سنتی برای درمان آب آوردن زانو

طبع و خواص عدس در طب سنتی عدس سبز و زرد و قرمز و قهوه ای و نارنجی و دال عدس|طبع و خواص عدس در طب سنتی عدس سبز و زرد و قرمز و قهوه ای و نارنجی و دال عدس

طبع عدس سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ عوارض- در طب سنتی

طبع مربا توت فرنگی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا توت فرنگی|طبع مربا گل محمدی

طبع مربا توت فرنگی+ خواص و مضرات مربا توت فرنگی در طب سنتی

طبع و خواص بولدو در طب سنتی|خواص بولدو

طبع بولدو سرد است یا گرم؟ خواص بولدو در طب سنتی+ مضرات

دستگیری-طبیب-طب-سنتی-قلابی-در-تهران

بازداشت طبیب قلابی طب سنتی در تهران

|طبع گوشت گنجشک

طبع و خواص گوشت گنجشک در طب سنتی ایرانی اسلامی+ 2 دسته مصلح

طبع و خواص شیرین بیان در طب سنتی|خواص شیرین بیان

طبع و خواص شیرین بیان در طب سنتی+ معرفی 2 عرق گیاهی به عنوان مصلح

صحن مجلس شورای اسلامی درباره طب سنتی

سخنگوی کمیسیون فرهنگی، نصیرایی: چرا از طب سنتی حمایت نمی شود؟