طب شناس
طبع-و-خواص-سپستان-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

از گیاه دارویی سپستان چه می دانید؟ +طبع و خواص در طب سنتی

تاریخ انتشار: April 14, 2022

رای به این نوشته: 4.11/5 (394 رای)

سپستان که در عامیانه سپستون نیز گفته می شود. گیاهی درختی است با نام علمی  Cordia myxa. گیاهی است مقاوم که در انواع خاک ها می روید اما در هوای مرطوب رشد بهتری دارد و پراکندگی آن در ایران بیشتر در جنوب کشور مشاهده می شود.

رشد این درخت متوسط است و تاج پهتن و کوتاه دارد و ارتفاعش به حدود 5 متر می رسد. پوست درخت سپستان خاکستری یا قهوه ای تیره است و شاخه های جوان آن به رنگ های خاکستری و نقره ای دیده می شوند. برگهای آن پهن، بدون کرک و بیضی شکل هستند. میوه آن گرد و نزدیک به مخروطی شکل و تقریبا به اندازه یک گیلاس است. مزه آن نیز ملایم و نه ترش و نه شیرین است.

از میوه سپستان به صورت خام، نارس و حتی خشک شده استفاده می شود و با توجه به خواص زیادی که برای بدن دارد، برای درمان بیماریهای مختلف، مورد توجه طبیبان و کارشناسان طب سنتی قرار گرفته است. از میوه نارس آن می توان ترشی تهیه کرد و رسیده و خشک کرده آن به صورت دم کرده و دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد.

درمان بیماری ها موثر است. در این مقاله با اطلاعات بیشتری درمورد سپستان آشنا می شوید. ازجمله طبع، خواص، مضرات و مصلحات آن در طب سنتی ایرانی و اسلامی.

سپستان چه طبعی دارد؟

طبق تشخیص متخصصان طب سنتی، سپستان طبعی معتدل دارد. یعنی طبعی میانه در بین سردی و تری و گرمی و تری. بنظر می رسد که این گیاه پرخاصیت، همه افراد با مزاجهای چهارگانه را از خواص خود بهرمند می کند و در صورت استفاده صحیح و به اندازه، برای همه مزاجها مفید است.

طبع-سپستان-در-طب-سنتی-اسلامی
طبع-سپستان-در-طب-سنتی-اسلامی

خواص درمانی فراوان سپستان در طب سنتی

عوارض و مضرات سپستان چیست؟

سپستان اگرچه باهمه طبع ها سازگار است اما زیاده روی در مصرف آن باعث بروز ضعف، ناراحتی و اختلال در عملکرد معده و کبد می شود.

مصلح سپستان چیست؟

مصلح سپستان عناب و گل سرخ هستند به این ترتیب که:

گرم مزاجان باید سپستان را همراه با عناب مصرف کنند.

سرد مزاجان باید سپستان را همراه با گل سرخ مصرف کنند.

خواص و طبع گردو در طب سنتی ایرانی|خواص و طبع گردو در طب سنتی ایرانی

طبع گردو گرم است یا سرد؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

طبع و خواص انواع شربت عسل|خواص شربت عسل|شربت عسل و لیمو|شربت عسل و تخم شربتی

خواص شربت عسل از منظر طب سنتی+ روش تهیه و خواص 8 نوع شربت عسل

مصلحات گوشت گوساله

چگونه از عوارض گوشت گوساله در امان باشیم؟

همه چیزهایی که باید در مورد گل برف بدانید|خواص گل برف

همه آنچه باید در مورد خواص گل برف بدانید+ مضرات و عوارض

طبع و خواص شلغم در طب سنتی طبع شلغم در طب سنتی|طبع شلغم در طب سنتی|مصلحات شلغم در طب سنتی مصلح طبع شلغم

طبع شلغم گرمه یا سرده در طب سنتی + خواص شلغم

تدابیر رهایی از حشرات

رهایی از شر حشرات

6 روش فوق العاده برای از بین بردن جای جوش در طب سنتی|جای جوش هاتو نابود کن! + 6 روش فوق العاده برای از بین بردن جای جوش در طب سنتی|درمان جای جوش و آکنه

6 روش فوق العاده برای از بین بردن جای جوش در طب سنتی

طبع فرنی در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص فرنی در طب سنتی ایرانی اسلامی|طبع فرنی در طب سنتی ایرانی اسلامی|مصلحات فرنی در طب سنتی ایرانی اسلامی

همه چیز درباره فرنی و انواع آن+طبع و خواص