طب شناس
طبع-و-خواص-سپستان-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

از گیاه دارویی سپستان چه می دانید؟ +طبع و خواص در طب سنتی

تاریخ انتشار: April 14, 2022

رای به این نوشته: 4.11/5 (394 رای)

سپستان که در عامیانه سپستون نیز گفته می شود. گیاهی درختی است با نام علمی  Cordia myxa. گیاهی است مقاوم که در انواع خاک ها می روید اما در هوای مرطوب رشد بهتری دارد و پراکندگی آن در ایران بیشتر در جنوب کشور مشاهده می شود.

رشد این درخت متوسط است و تاج پهتن و کوتاه دارد و ارتفاعش به حدود 5 متر می رسد. پوست درخت سپستان خاکستری یا قهوه ای تیره است و شاخه های جوان آن به رنگ های خاکستری و نقره ای دیده می شوند. برگهای آن پهن، بدون کرک و بیضی شکل هستند. میوه آن گرد و نزدیک به مخروطی شکل و تقریبا به اندازه یک گیلاس است. مزه آن نیز ملایم و نه ترش و نه شیرین است.

از میوه سپستان به صورت خام، نارس و حتی خشک شده استفاده می شود و با توجه به خواص زیادی که برای بدن دارد، برای درمان بیماریهای مختلف، مورد توجه طبیبان و کارشناسان طب سنتی قرار گرفته است. از میوه نارس آن می توان ترشی تهیه کرد و رسیده و خشک کرده آن به صورت دم کرده و دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد.

درمان بیماری ها موثر است. در این مقاله با اطلاعات بیشتری درمورد سپستان آشنا می شوید. ازجمله طبع، خواص، مضرات و مصلحات آن در طب سنتی ایرانی و اسلامی.

سپستان چه طبعی دارد؟

طبق تشخیص متخصصان طب سنتی، سپستان طبعی معتدل دارد. یعنی طبعی میانه در بین سردی و تری و گرمی و تری. بنظر می رسد که این گیاه پرخاصیت، همه افراد با مزاجهای چهارگانه را از خواص خود بهرمند می کند و در صورت استفاده صحیح و به اندازه، برای همه مزاجها مفید است.

طبع-سپستان-در-طب-سنتی-اسلامی
طبع-سپستان-در-طب-سنتی-اسلامی

خواص درمانی فراوان سپستان در طب سنتی

عوارض و مضرات سپستان چیست؟

سپستان اگرچه باهمه طبع ها سازگار است اما زیاده روی در مصرف آن باعث بروز ضعف، ناراحتی و اختلال در عملکرد معده و کبد می شود.

مصلح سپستان چیست؟

مصلح سپستان عناب و گل سرخ هستند به این ترتیب که:

گرم مزاجان باید سپستان را همراه با عناب مصرف کنند.

سرد مزاجان باید سپستان را همراه با گل سرخ مصرف کنند.

خواص و فواید آبگوشت بامیه در طب سنتی|خواص آبگوشت بامیه

طبع و خواص آبگوشت بامیه در طب سنتی+ مصلحات

خواص خورش آلو هویج در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص خورش آلو هویج|

طبع و خواص خورش آلو هویج در طب سنتی

تاثیر تغذیه بر خلق و خو|بخورید و خوش اخلاق شوید

پیش به سوی خوش اخلاق شدن با خوردن این 6 ماده غذایی

طبع و خواص چهار عرق سرد در طب سنتی|چهار عرق سرد

چهار عرق سرد و طبع و خواص آن در طب سنتی+ خواص 4 عرق موجود در ترکیب آن

جلوگیری-از-بیماری-های-لثه-و-دهان-و-پوسیدگی-دندان|جلوگیری-از-پوسیدگی-دندان-با-چای-سبز

شست و شوی دندان با چای سبز - جلوگیری از پوسیدگی

همه چیز در باره حجامت عامهمه چیز در باره حجامت عام|حجامت عام

همه نکات مربوط به حجامت عام + بهترین زمان و عوارض

خواص و طبع باقلا قاتق در طب سنتی+ 19 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی|خواص باقلا قاتق|مضرات باقلا قاتق

خواص و طبع باقلا قاتق در طب سنتی+ 19 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

طبع و خواص انواع شربت عسل|خواص شربت عسل|شربت عسل و لیمو|شربت عسل و تخم شربتی

خواص شربت عسل از منظر طب سنتی+ روش تهیه و خواص 8 نوع شربت عسل