طب شناس
طبع-و-خواص-مارچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

همه چیز درباره طبع و خواص مارچوبه در طب سنتی+ مضرات و مصلحات

تاریخ انتشار: April 13, 2022

رای به این نوشته: 4.07/5 (348 رای)

مارچوبه بومی غرب آسیا، افریقای شمالی و اروپا است. گیاهی گلدار،علفی و چند ساله با نام علمی Ostāre. شاخه های مارچوبه دراز و صاف است و برگهایی فلسی شکل دارد و رنگ آن اغلب سبز تیره است. اما به دلیل تنوعی که در روشهای کشت این گیاه وجود دارد، گاه با رنگ سفید، صورتی یا بنفش تیره آن نیز روبرو می شویم.

مارچوبه گیاهی سازگار است و در آب و هواهای مختلف امکان رشد دارد. مارچوبه در بسیاری از شهرهای ایران قابلیت کشت دارد و در برخی شهرها نیز به صورت خودرو رشد می کند. دزفول یکی از معروفترین تولید کنندگان مارچوبه است. مارچوبه غالبا باید در بهار و تا نیمه های اردیبهشت براشت شود.

مارچوبه به نسبت باقی گیاهان، بعد از چیده شدن، با سرعت بالاتری خشک می شود و بهتر است برای نگهداری طولانی تر، آن را در پارچه های نمدار و در یخچال نگه دارید.

از مارچوبه به عنوان یک سبزی خوراکی به صورت خام یا پخته شده در غذاها استفاده می شود. همچنین مارچوبه را می توان دم کرد و بصورت دمنوش یا چای نوشید یا بصورت ترشی، شوری یا کنسروی برای مدت طولانی تر و استفاده در فصول دیگر سال، نگهداری نمود.

بهتر است مارچوبه بصورت تازه و جوان مصرف شود و نشانه تازگی آن راست بودن، و بسته بودن نوک آن است. اگر نوک فلسی شکل مارچوبه از هم باز شده باشد یکی از نشانه های ماندگی آن است.

در این متن با طبع، خواص، مضرات و مصلح مارچوبه آشنا می شوید و از این طریق می توانید بهترین استفاده را از این سبزی ببرید.

طبع مارچوبه چگونه است؟

طبق اطلاعات حاصله از منابع معتبر طب سنتی و ایرانی و اسلامی، طبع مارچوبه گرم و خشک است. مصرف آن به افراد گرم مزاج، بدون همراهی مصلح توصیه نمی شود. سردمزاجان اما می توانند با مصرف صحیح و به اندازه، از خواص عالی مارچوبه بهرمند شوند.

طبع-ماچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی
طبع-ماچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

از خواص مارچوبه چه می دانید؟

موارد منع مصرف و مضرات مارچوبه

اگرد دچار درد مفاصل هستید مارچوبه نخورید.

افرادی که دچار نارسایی های خاص کلیوی هستند نباید مارچوبه مصرف کنند.

مصرف آن در بارداری توصیه نمی شود. زیاده روی در مصرف آن احتمال سقط جنین را در پی دارد.

افرادی که رماتیسم دارند نباید مارچوبه مصرف کنند.

افرادی که عصبی هستند یا به بیماری های اعصاب و روان مبتلایند نباید مارچوبه بخورند.

مصلح مارچوبه چیست؟

عسل و سکنجبین مصلح مارچوبه هستند و باعث تقویت طبع و خواص آن می شوند.

همانطور که می دانید طبع مارچوبه گرم است و به همین دلیل گرم مزاج ها بهتر است از ترشی مارچوبه استفاده کنند یا آن را همراه با سرکه بخورند.

همچنین مصلح مارچوبه برای افراد با مزاج سرد، عسل است.

تقویت سیستم ایمنی کودکان

شما هم از سرماخوردگی مکرر کودکتان خسته شده اید؟

درمان بارداری خارج از رحم در طب سنتی|بارداری خارج از رحم

درمان خانگی بارداری خارج از رحم و سقط خارج از رحم با طب سنتی + درمان دارویی

بهترین زمان حجامت. بایدها و نبایدهای حجامت در طب سنتی

همه آنچه باید در مورد حجامت بدانید+ بایدها و نبایدها

درمان میخچه با طب سنتی|درمان میخچه

درمان میخچه با طب سنتی

طبع و خواص زغال اخته آبی (بلوبری) در طب سنتی|خواص زغال اخته آبی - بلوبری|دمنوش زغال اخته آبی - بلوبری

همه خواص زغال اخته آبی با بلوبری در طب سنتی + عوارض جانبی و مصلحات

پاکسازی بدن با آب جوش در ماه رمضان

روزه داران می توانند با استفاده از آب جوشیده بدن خود را پاکسازی کنند.

مواد غذایی حاوی کلسیم طبیعی

تامین کلسیم مورد نیاز بدن با تغذیه

خواص خورش آلو هویج در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص خورش آلو هویج|

طبع و خواص خورش آلو هویج در طب سنتی