طب شناس
طبع-و-خواص-مارچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

همه چیز درباره طبع و خواص مارچوبه در طب سنتی+ مضرات و مصلحات

تاریخ انتشار: April 13, 2022

رای به این نوشته: 4.07/5 (348 رای)

مارچوبه بومی غرب آسیا، افریقای شمالی و اروپا است. گیاهی گلدار،علفی و چند ساله با نام علمی Ostāre. شاخه های مارچوبه دراز و صاف است و برگهایی فلسی شکل دارد و رنگ آن اغلب سبز تیره است. اما به دلیل تنوعی که در روشهای کشت این گیاه وجود دارد، گاه با رنگ سفید، صورتی یا بنفش تیره آن نیز روبرو می شویم.

مارچوبه گیاهی سازگار است و در آب و هواهای مختلف امکان رشد دارد. مارچوبه در بسیاری از شهرهای ایران قابلیت کشت دارد و در برخی شهرها نیز به صورت خودرو رشد می کند. دزفول یکی از معروفترین تولید کنندگان مارچوبه است. مارچوبه غالبا باید در بهار و تا نیمه های اردیبهشت براشت شود.

مارچوبه به نسبت باقی گیاهان، بعد از چیده شدن، با سرعت بالاتری خشک می شود و بهتر است برای نگهداری طولانی تر، آن را در پارچه های نمدار و در یخچال نگه دارید.

از مارچوبه به عنوان یک سبزی خوراکی به صورت خام یا پخته شده در غذاها استفاده می شود. همچنین مارچوبه را می توان دم کرد و بصورت دمنوش یا چای نوشید یا بصورت ترشی، شوری یا کنسروی برای مدت طولانی تر و استفاده در فصول دیگر سال، نگهداری نمود.

بهتر است مارچوبه بصورت تازه و جوان مصرف شود و نشانه تازگی آن راست بودن، و بسته بودن نوک آن است. اگر نوک فلسی شکل مارچوبه از هم باز شده باشد یکی از نشانه های ماندگی آن است.

در این متن با طبع، خواص، مضرات و مصلح مارچوبه آشنا می شوید و از این طریق می توانید بهترین استفاده را از این سبزی ببرید.

طبع مارچوبه چگونه است؟

طبق اطلاعات حاصله از منابع معتبر طب سنتی و ایرانی و اسلامی، طبع مارچوبه گرم و خشک است. مصرف آن به افراد گرم مزاج، بدون همراهی مصلح توصیه نمی شود. سردمزاجان اما می توانند با مصرف صحیح و به اندازه، از خواص عالی مارچوبه بهرمند شوند.

طبع-ماچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی
طبع-ماچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

از خواص مارچوبه چه می دانید؟

موارد منع مصرف و مضرات مارچوبه

اگرد دچار درد مفاصل هستید مارچوبه نخورید.

افرادی که دچار نارسایی های خاص کلیوی هستند نباید مارچوبه مصرف کنند.

مصرف آن در بارداری توصیه نمی شود. زیاده روی در مصرف آن احتمال سقط جنین را در پی دارد.

افرادی که رماتیسم دارند نباید مارچوبه مصرف کنند.

افرادی که عصبی هستند یا به بیماری های اعصاب و روان مبتلایند نباید مارچوبه بخورند.

مصلح مارچوبه چیست؟

عسل و سکنجبین مصلح مارچوبه هستند و باعث تقویت طبع و خواص آن می شوند.

همانطور که می دانید طبع مارچوبه گرم است و به همین دلیل گرم مزاج ها بهتر است از ترشی مارچوبه استفاده کنند یا آن را همراه با سرکه بخورند.

همچنین مصلح مارچوبه برای افراد با مزاج سرد، عسل است.

مزاج رنگ ها

تاثیر مزاج رنگ ها بر جسم و روح انسان

طبع و خواص آبگوشت زیره در طب ستی|خواص آبگوشت زیره

طبع آبگوشت زیره سرد است یا گرم؟ خواص و مضرات آبگوشت زیره در طب سنتی

عرق ریواس

درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا با گیاهان دارویی|درمان سرماخوردگی با آقطی|درمان سرماخوردگی با مارشمالو

این 7 گیاه درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند

طبع مربا توت فرنگی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا توت فرنگی|طبع مربا گل محمدی

طبع مربا توت فرنگی+ خواص و مضرات مربا توت فرنگی در طب سنتی

درمان خانگی آبسه دندان و درد دندان|درمان فوری آبسه در طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان آبسه و درد دندان با روشهای خانگی و طب سنتی+ 5 راهکار فوری

علت صبحانه نخوردن برخی کودکان

چرا کودکم صبحانه نمی خورد؟

همه چیز در باره خورش قلیه ترش|خواص خورش قلیه ترش|خواص قلیه ترش

طبع و خواص خورش قلیه ترش در طب سنتی + خواص قلیه ترش برای چشم