طب شناس
طبع-و-خواص-مارچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

همه چیز درباره طبع و خواص مارچوبه در طب سنتی+ مضرات و مصلحات

تاریخ انتشار: April 13, 2022

رای به این نوشته: 4.07/5 (348 رای)

مارچوبه بومی غرب آسیا، افریقای شمالی و اروپا است. گیاهی گلدار،علفی و چند ساله با نام علمی Ostāre. شاخه های مارچوبه دراز و صاف است و برگهایی فلسی شکل دارد و رنگ آن اغلب سبز تیره است. اما به دلیل تنوعی که در روشهای کشت این گیاه وجود دارد، گاه با رنگ سفید، صورتی یا بنفش تیره آن نیز روبرو می شویم.

مارچوبه گیاهی سازگار است و در آب و هواهای مختلف امکان رشد دارد. مارچوبه در بسیاری از شهرهای ایران قابلیت کشت دارد و در برخی شهرها نیز به صورت خودرو رشد می کند. دزفول یکی از معروفترین تولید کنندگان مارچوبه است. مارچوبه غالبا باید در بهار و تا نیمه های اردیبهشت براشت شود.

مارچوبه به نسبت باقی گیاهان، بعد از چیده شدن، با سرعت بالاتری خشک می شود و بهتر است برای نگهداری طولانی تر، آن را در پارچه های نمدار و در یخچال نگه دارید.

از مارچوبه به عنوان یک سبزی خوراکی به صورت خام یا پخته شده در غذاها استفاده می شود. همچنین مارچوبه را می توان دم کرد و بصورت دمنوش یا چای نوشید یا بصورت ترشی، شوری یا کنسروی برای مدت طولانی تر و استفاده در فصول دیگر سال، نگهداری نمود.

بهتر است مارچوبه بصورت تازه و جوان مصرف شود و نشانه تازگی آن راست بودن، و بسته بودن نوک آن است. اگر نوک فلسی شکل مارچوبه از هم باز شده باشد یکی از نشانه های ماندگی آن است.

در این متن با طبع، خواص، مضرات و مصلح مارچوبه آشنا می شوید و از این طریق می توانید بهترین استفاده را از این سبزی ببرید.

طبع مارچوبه چگونه است؟

طبق اطلاعات حاصله از منابع معتبر طب سنتی و ایرانی و اسلامی، طبع مارچوبه گرم و خشک است. مصرف آن به افراد گرم مزاج، بدون همراهی مصلح توصیه نمی شود. سردمزاجان اما می توانند با مصرف صحیح و به اندازه، از خواص عالی مارچوبه بهرمند شوند.

طبع-ماچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی
طبع-ماچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

از خواص مارچوبه چه می دانید؟

موارد منع مصرف و مضرات مارچوبه

اگرد دچار درد مفاصل هستید مارچوبه نخورید.

افرادی که دچار نارسایی های خاص کلیوی هستند نباید مارچوبه مصرف کنند.

مصرف آن در بارداری توصیه نمی شود. زیاده روی در مصرف آن احتمال سقط جنین را در پی دارد.

افرادی که رماتیسم دارند نباید مارچوبه مصرف کنند.

افرادی که عصبی هستند یا به بیماری های اعصاب و روان مبتلایند نباید مارچوبه بخورند.

مصلح مارچوبه چیست؟

عسل و سکنجبین مصلح مارچوبه هستند و باعث تقویت طبع و خواص آن می شوند.

همانطور که می دانید طبع مارچوبه گرم است و به همین دلیل گرم مزاج ها بهتر است از ترشی مارچوبه استفاده کنند یا آن را همراه با سرکه بخورند.

همچنین مصلح مارچوبه برای افراد با مزاج سرد، عسل است.

طبع و خواص هفت عرق قلب در طب سنتی + 8 خاصیت هفت عرق قلب|هفت عرق قلب

طبع و خواص هفت عرق قلب در طب سنتی + 8 خاصیت هفت عرق قلب

عوارض ماست پرچرب

ماست پرچرب؛ خوب یا بد؟

عوارض مصرف خودسرانه داروهای گیاهی

خود درمانی با داروهای گیاهی نیز مضر است! خطر مصرف خودسرانه 3 داروی گیاهی

درمان زود انزالی به کمک نسخه های طب سنتی

درمان زود انزالی به کمک نسخه های طب سنتی+ راهکار+ رژیم

طبع و خواص چریش در طب سنتی|خواص چریش

چریش چیست؟ معرفی بیش از 30 خواص چریش + مضرات آن در طب سنتی

چه کسانی نباید شیره انگور بخورند؟|خواص و مضرات شیره انگور

شیره انگور مفید برای همه بجز شما!

طبع و خواص عرق برگ چنارطبع و خواص عرق برگ چنار|طبع عرق برگ چنار

عرق برگ چنار و طبع و خواص آن در طب سنتی+ عوارض و مصلح

طبع و خواص گوشت کبک در طب سنتی|طبع گوشت کبک

طبع و خواص گوشت کبک در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح