طب شناس
حجامت در بهار و فواید آن در طب سنتی

حجامت بهاره چگونه است و برای چه کسانی مفید است؟

تاریخ انتشار: April 16, 2022

رای به این نوشته: 4.87/5 (363 رای)

بهترین زمان برای انجام حجامت فصل بهار و تابستان است. فروردین ماه برای حجامت بسیار توصیه شده و بیشترین خاصیت را برای بدن خواهد داشت. طبیبان طب سنتی توصیه می کنند که روزهای اول و آخر ماه قمری حجامت انجام نشود در مقابل روزهای 16 و 17 ماه قمری را برای کار مناسب می دانند.

انواعی از حجامت نیز در فصل پاییز انجام می شوند.

برای انجام حجامت، با تکنیک بادکش و لیوانهای مخصوص، نقطه مورد نظر در بدن آماده حجامت می شود. با استفاده از شعله کوچکی که در لیوان روشن می شود، خلاء ایجاد شده و پوست بدن کشیده می شود. این روش را بادکش گرم می گویند. روش دیگر استفاده از ابزار مکنده مخصوص بادکش است که بدون گرما و شعله پوست را می کشد و بادکش سرد نام دارد.

بعد از بادکش و آماده شدن نقطه مورد نظر، برشهای کوچکی توسط تیغ مخصوص جراحی که پاکیزه و استریل شده است، روی پوست ایجاد می شود و مجدد بادکش انجام می شود تا این مکش خون آلوده را از بدن خارج کند.

هر بار حجامت حدود 70 سیسی خون غلیظ را از بدن خارج می کند. از خواص حجامت برای بدن می توان با کاهش سردرد، گرگرفتگی صورت، سرخی پوست، سنگینی سر و... اشاره کرد.

حجامت همچنین اختلالات دید، خارش، تورم لثه ها و درد دندان و... را نیز کاهش می دهد.

حجامت برای زنان یائسه و افرادی که دچار غلبه خون در بدنشان هستند بسیار مفید است.

چه کسانی نباید حجامت کنند؟

زنان باردار زیر چهارماه

نوزادان زیر چهار ماه

بلغمی مزاج ها (مگر در مشورت با پزشک و طبیب)

مادران شیردهی که کمتر از 6 ماه از زایمان آنها گذشته است.

زنان در ایام عادت ماهیانه.

افراد مبتلا به کم خونی و کمبود پلاکت.

حجامت برای کودکان زیر ده سال جز در موارد خاص و به صلاح دید طبیب و پزشک توصیه نمی شود.

افراد مبتلا به بیماریهای انعقاد خون مانند هموفیلی.

نکات حجامت

برای حجامت نباید گرنه باشید و شکم نباید خالی باشد. بنابر این حجامت در ماه رمضان توصیه نمی شود.

جامت نقاطی از بدن که دچار زخم، سوختگی، التهاب، آفتاب سوختگی، اگزما و... است توصیه نمی شود.

بعد از حجامت آب و مایعات فراوان بنوشید و به سم زدایی بدن کمک کنید.

نقطه حجمت شده را پوشانده و گرم نگه دارید.

ضعف، سرگیجه، سردرد و افت فشار خفیف بعد از حجامت طبیعی است. اما اگر این علائم بیش از یک روز طول کشید بهتر است با پزشک مشورت کنید.

بعد از حجامت دست کم تا 8 ساعت مواد کافئین دار مانند قهوه، کاکائو، چای غلیظ، شکلات و... مصرف نکنید.

بعد از حجامت دست کم تا 8 ساعت مواد لبنی و دارای طبع سرد و سرد و تر مصرف نکنید.

از خوردن گوشت و شیرینی جات تا چند ساعت بعد از حجامت پرهیز کنید.

خوردن شربت عسل، شربت شیره، دمنوشهای گرم، ارده و شیبره و سوپ رقیق و گرم بعد از حجامت توصیه می شود.

|طبع گوشت گنجشک

طبع و خواص گوشت گنجشک در طب سنتی ایرانی اسلامی+ 2 دسته مصلح

بذر کتان

طبع-و-خواص-روغن-کرچک-در-طب-سنتی|طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص کرچک و روغن آن در طب سنتی+ مضرات و 3 مصلح مهم آن

طبع و خواص دمنوش پونه کوهی و آوین شیرازی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص دمنوش پونه کوهی و آویشن شیرازی

دمنوش پونه کوهی و آویشن شیرازی چه طبع و خواصی دارد؟

خواص ته چین گوشت در طب سنتی ایرانی و اسلامی|ته چین گوشت|خواص ته چین گوشت

همه خواص ته چین گوشت از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری|خواص پوکورا

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری

احیای معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت

لزوم احیای معاونت طب سنتی و اسلامی در وزارت بهداشت

همه چیز در باره گیاه و میوه شگفت انگیز آناتو|خواص آناتو|عوارض و مضرات آناتو

آناتو و خواص شگفت انگیز آن در طب سنتی+ بیش از 20 خاصیت آناتو و عوارض آن