طب شناس
حجامت در بهار و فواید آن در طب سنتی

حجامت بهاره چگونه است و برای چه کسانی مفید است؟

تاریخ انتشار: April 16, 2022

رای به این نوشته: 4.87/5 (363 رای)

بهترین زمان برای انجام حجامت فصل بهار و تابستان است. فروردین ماه برای حجامت بسیار توصیه شده و بیشترین خاصیت را برای بدن خواهد داشت. طبیبان طب سنتی توصیه می کنند که روزهای اول و آخر ماه قمری حجامت انجام نشود در مقابل روزهای 16 و 17 ماه قمری را برای کار مناسب می دانند.

انواعی از حجامت نیز در فصل پاییز انجام می شوند.

برای انجام حجامت، با تکنیک بادکش و لیوانهای مخصوص، نقطه مورد نظر در بدن آماده حجامت می شود. با استفاده از شعله کوچکی که در لیوان روشن می شود، خلاء ایجاد شده و پوست بدن کشیده می شود. این روش را بادکش گرم می گویند. روش دیگر استفاده از ابزار مکنده مخصوص بادکش است که بدون گرما و شعله پوست را می کشد و بادکش سرد نام دارد.

بعد از بادکش و آماده شدن نقطه مورد نظر، برشهای کوچکی توسط تیغ مخصوص جراحی که پاکیزه و استریل شده است، روی پوست ایجاد می شود و مجدد بادکش انجام می شود تا این مکش خون آلوده را از بدن خارج کند.

هر بار حجامت حدود 70 سیسی خون غلیظ را از بدن خارج می کند. از خواص حجامت برای بدن می توان با کاهش سردرد، گرگرفتگی صورت، سرخی پوست، سنگینی سر و... اشاره کرد.

حجامت همچنین اختلالات دید، خارش، تورم لثه ها و درد دندان و... را نیز کاهش می دهد.

حجامت برای زنان یائسه و افرادی که دچار غلبه خون در بدنشان هستند بسیار مفید است.

چه کسانی نباید حجامت کنند؟

زنان باردار زیر چهارماه

نوزادان زیر چهار ماه

بلغمی مزاج ها (مگر در مشورت با پزشک و طبیب)

مادران شیردهی که کمتر از 6 ماه از زایمان آنها گذشته است.

زنان در ایام عادت ماهیانه.

افراد مبتلا به کم خونی و کمبود پلاکت.

حجامت برای کودکان زیر ده سال جز در موارد خاص و به صلاح دید طبیب و پزشک توصیه نمی شود.

افراد مبتلا به بیماریهای انعقاد خون مانند هموفیلی.

نکات حجامت

برای حجامت نباید گرنه باشید و شکم نباید خالی باشد. بنابر این حجامت در ماه رمضان توصیه نمی شود.

جامت نقاطی از بدن که دچار زخم، سوختگی، التهاب، آفتاب سوختگی، اگزما و... است توصیه نمی شود.

بعد از حجامت آب و مایعات فراوان بنوشید و به سم زدایی بدن کمک کنید.

نقطه حجمت شده را پوشانده و گرم نگه دارید.

ضعف، سرگیجه، سردرد و افت فشار خفیف بعد از حجامت طبیعی است. اما اگر این علائم بیش از یک روز طول کشید بهتر است با پزشک مشورت کنید.

بعد از حجامت دست کم تا 8 ساعت مواد کافئین دار مانند قهوه، کاکائو، چای غلیظ، شکلات و... مصرف نکنید.

بعد از حجامت دست کم تا 8 ساعت مواد لبنی و دارای طبع سرد و سرد و تر مصرف نکنید.

از خوردن گوشت و شیرینی جات تا چند ساعت بعد از حجامت پرهیز کنید.

خوردن شربت عسل، شربت شیره، دمنوشهای گرم، ارده و شیبره و سوپ رقیق و گرم بعد از حجامت توصیه می شود.

خواص خرما در طب سنتی ایرانی اسلامی|طبع و خواص خرما در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع خرما گرم است یا سرد ؟ خواص + مصلحات + مضرات

فواید بالنگ برای بدن

بالنگ چه خواصی برای شما دارد؟

10 خاصیت بره پلو عربی در طب سنتی+ طرز تهیه بره پلو عربی خوشمزه

10 خاصیت بره پلو عربی در طب سنتی+ طرز تهیه بره پلو عربی خوشمزه

طبع و خواص گوشت آهو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع گوشت آهو در طب سنتی

طبع گوشت آهو سرد است یا گرم؟ خواص، مضرات و مصلح گوشت آهو در طب سنتی

خواص سیاهدانه در کبوتر و پرنده ها

طبع و 8 خاصیت شگفت انگیز کوفته سیرابی+ طرز تهیه کوفته سیرابی خوشمزه|خواص کوفته سیرابی

طبع و 8 خاصیت شگفت انگیز کوفته سیرابی+ طرز تهیه کوفته سیرابی خوشمزه

طبع نان لواش در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان لواش

طبع و خواص نان لواش+ 4 خاصیت ویژه نان لواش برای بدن

همه چیز درباره خواص و طبع گوشت بز در طب سنتی + 10 فایده گوشت بز|طبع گوشت بز

همه چیز درباره خواص و طبع گوشت بز در طب سنتی + 10 فایده گوشت بز