طب شناس
طبع-و-خواص-روغن-کرچک-در-طب-سنتی|طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص کرچک و روغن آن در طب سنتی+ مضرات و 3 مصلح مهم آن

تاریخ انتشار: April 24, 2022

رای به این نوشته: 4.61/5 (298 رای)

کرچک گیاهی است تک پایه و اغلب به رنگ سبز و سبز روشن است. در مواردی رنگ قرمز آن نیز دیده شده است. دانه های کرچک در کپسولهای بیضی شکل و خاردار قرار دارند و ظاهر آنها به لوبیا شبیه است.

دانه های کرچک پهن و شبیه به لوبیا و به رنگ قرمز تیره و نزدیک به قهوه ای هستند. دانه های کرچک براق و سمی هستند و مغز آنها سفید و روغنی است و از آنها روغن کرچک گرفته می شود.

گیاه کرچک هم در مناطق سرد و هم در مناطق گرم رشد می کند. با این تفاوت که در مناطق سردسیر بصورت علفی و در مناطق گرمسیر درختچه هایی چند ساله است.

از گیاه کرچک و روغنی که در دانه های آن وجود دارد مصارف گوناگونی صورت می گیرد از جمله استفاده در صنایع داروسازی، صنایع غذایی، تولید رنگ و جوهر و سوخت و پلاستیک.

در این مطلب، طبق روال سایر متون طب شناس، شما را با طبع، خواص و مضرات کرچک و روغن کرچک اشنا می کنیم. و مصلح آن را نیز معرفی کرده تا بتوانید بیشترین بهره را از خواص آن ببرید.

طبع کرچک و روغن کرچک چگونه است؟

گیاه کرچک، طبع گرم و خشک دارد و روغن آن نیز دارای طبع گرم و خشک است. کرچک و روغن آن، می توانندبیشترین خواص را برای افراد سرد مزاج داشته باشند. اما همانطور که از طبع آنها پیداست، مصرفشان در افراد گرم مزاج، باید با احتیاط همراه باشد.

طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی
طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامیطبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص پرشمار کرچک و روغن کرچک

از بین بردن خال های گوشتی با روغن کرچک

کافی است مقداری روغن کرچک و جوش شیرین را با هم ترکیب کنید تا خمیری بدست آید. این خمیر را روی خال گوشتی قرار داده و روی آن را با باند یا چسب زخم خوب بپوشانید. تکرار دو یا سه مرتبه این کار کار در روز، در مدت زمان کوتاهی باعث خشکشدن و افتادن خالهای گوشتی و برجسته می شود.

عوارض و مضرات کرچک و روغن کرچک

روغن کرچک باید به مقدار کم مصرف شود و زیاده روی در مصرف آن چه به صورت خوراکی و چه به صورت موضعی ایجاد عوارض خواهد کرد.

در گرم مزاجان ممکن است ایجاد سردرد، جوش و التهاب کند.

استفاده موضعی آن ممکن است در برخی افراد باعث بروز حساسیتهای پوستی و واکنشهای آلرژیک شود.

افرادی که ناراحتی روده و اختلالات گوارشی دارند بدون تجویز پزشک نباید روغن کرچک بخورند.

باعث اسهال می شود.

باعث افت فشار خون و سرگیجه می شود.

ایجاد گرفتگی شکم می کند.

موجب لخته شدن خون در لگن می شود.

مصلح روغن کرچک چیست؟

سه مصلح مهم و موثر کرچک، کتیرا، نعنا و مصطکی هستند که باعث بهبود طبع و خواص آن می شوند و از بروز عوارض تا حد زیادی پیشگیری می کنند.

طبع و خواص شربت گلاب در طب سنتی|طبع و 7 خاصیت شربت گلاب در طب سنتی + طرز تهیه شربت گلاب خوشمزه و مجلسی|خواص شربت گلاب

طبع و 7 خاصیت شربت گلاب در طب سنتی + طرز تهیه شربت گلاب خوشمزه و مجلسی

خواص و طبع موسیر در طب سنتی|طبع موسیر در طب سنتی

طبع موسیر سرد است یا گرم؟(خواص و مضرات)+ مُصلِح در طب سنتی

طبع و خواص کوکو سیب زمینی در طب سنتی|خواص کوکو سیب زمینی

7 مورد از خواص کوکو سیب زمینی در طب سنتی+ طبع و روش تهیه

کدام سیب بهتر است؟ زرد یا قرمز؟

سیب قرمز یا زرد؟ مسئله این است؟

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 طرز تهیه شربت نعنا|خواص شربت نعنا

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 روش تهیه شربت نعنا

گلستان قطب گیاهان دارویی کشور

گلستان به زودی قطب تولید گیاهان دارویی ایران می شود

رودیولا

طب سوزنی در درمان بیماری ها

درمان بیماری با طب سوزی + انواع بیماری هایی که با طب سوزی درمان میشوند