طب شناس
طبع-و-خواص-روغن-کرچک-در-طب-سنتی|طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص کرچک و روغن آن در طب سنتی+ مضرات و 3 مصلح مهم آن

تاریخ انتشار: April 24, 2022

رای به این نوشته: 4.61/5 (298 رای)

کرچک گیاهی است تک پایه و اغلب به رنگ سبز و سبز روشن است. در مواردی رنگ قرمز آن نیز دیده شده است. دانه های کرچک در کپسولهای بیضی شکل و خاردار قرار دارند و ظاهر آنها به لوبیا شبیه است.

دانه های کرچک پهن و شبیه به لوبیا و به رنگ قرمز تیره و نزدیک به قهوه ای هستند. دانه های کرچک براق و سمی هستند و مغز آنها سفید و روغنی است و از آنها روغن کرچک گرفته می شود.

گیاه کرچک هم در مناطق سرد و هم در مناطق گرم رشد می کند. با این تفاوت که در مناطق سردسیر بصورت علفی و در مناطق گرمسیر درختچه هایی چند ساله است.

از گیاه کرچک و روغنی که در دانه های آن وجود دارد مصارف گوناگونی صورت می گیرد از جمله استفاده در صنایع داروسازی، صنایع غذایی، تولید رنگ و جوهر و سوخت و پلاستیک.

در این مطلب، طبق روال سایر متون طب شناس، شما را با طبع، خواص و مضرات کرچک و روغن کرچک اشنا می کنیم. و مصلح آن را نیز معرفی کرده تا بتوانید بیشترین بهره را از خواص آن ببرید.

طبع کرچک و روغن کرچک چگونه است؟

گیاه کرچک، طبع گرم و خشک دارد و روغن آن نیز دارای طبع گرم و خشک است. کرچک و روغن آن، می توانندبیشترین خواص را برای افراد سرد مزاج داشته باشند. اما همانطور که از طبع آنها پیداست، مصرفشان در افراد گرم مزاج، باید با احتیاط همراه باشد.

طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی
طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامیطبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص پرشمار کرچک و روغن کرچک

از بین بردن خال های گوشتی با روغن کرچک

کافی است مقداری روغن کرچک و جوش شیرین را با هم ترکیب کنید تا خمیری بدست آید. این خمیر را روی خال گوشتی قرار داده و روی آن را با باند یا چسب زخم خوب بپوشانید. تکرار دو یا سه مرتبه این کار کار در روز، در مدت زمان کوتاهی باعث خشکشدن و افتادن خالهای گوشتی و برجسته می شود.

عوارض و مضرات کرچک و روغن کرچک

روغن کرچک باید به مقدار کم مصرف شود و زیاده روی در مصرف آن چه به صورت خوراکی و چه به صورت موضعی ایجاد عوارض خواهد کرد.

در گرم مزاجان ممکن است ایجاد سردرد، جوش و التهاب کند.

استفاده موضعی آن ممکن است در برخی افراد باعث بروز حساسیتهای پوستی و واکنشهای آلرژیک شود.

افرادی که ناراحتی روده و اختلالات گوارشی دارند بدون تجویز پزشک نباید روغن کرچک بخورند.

باعث اسهال می شود.

باعث افت فشار خون و سرگیجه می شود.

ایجاد گرفتگی شکم می کند.

موجب لخته شدن خون در لگن می شود.

مصلح روغن کرچک چیست؟

سه مصلح مهم و موثر کرچک، کتیرا، نعنا و مصطکی هستند که باعث بهبود طبع و خواص آن می شوند و از بروز عوارض تا حد زیادی پیشگیری می کنند.

بذر کتان

درمان دلپیچه و اسهال با طب سنتی|درمان دلپیچه و اسهال

درمان دلپیچه و اسهال با 17 دستور خانگی بر مبنای طب سنتی

طبع-و-خواص-انجیر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص انجیر در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص مرزنجوش در طب سنتی|طبع مرزنجوش یا مرزنگوش|خواص مرزنجوش یا مرزنگوش

بیش از 50 خاصیت مرزنجوش+طبع مرزنجوش و مضرات و مصلح آن

21 خاصیت و طبع آلبالو پلو در طب سنتی + طرز تهیه آلبالو پلو خوشمزه|خواص آلبالو پلو

21 خاصیت و طبع آلبالو پلو در طب سنتی + طرز تهیه آلبالو پلو خوشمزه

طبع و خواص ازگیل و گلابی وحشی در طب سنتی

طبع ازگیل سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات در طب سنتی

طبع و 9 خاصیت فوق العاده کوفته نخودچی در طب سنتی+ طرز تهیه کوفته نخودچی|خواص کوفته نخودچی

طبع و 9 خاصیت فوق العاده کوفته نخودچی در طب سنتی+ طرز تهیه کوفته نخودچی

13 روش فوق العاده برای درمان آپاندیس در طب سنتی+ درمان در خانه|درمان آپاندیس

13 روش فوق العاده برای درمان آپاندیس در طب سنتی+ درمان در خانه