طب شناس
طبع-و-خواص-روغن-کرچک-در-طب-سنتی|طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص کرچک و روغن آن در طب سنتی+ مضرات و 3 مصلح مهم آن

تاریخ انتشار: April 24, 2022

رای به این نوشته: 4.61/5 (298 رای)

کرچک گیاهی است تک پایه و اغلب به رنگ سبز و سبز روشن است. در مواردی رنگ قرمز آن نیز دیده شده است. دانه های کرچک در کپسولهای بیضی شکل و خاردار قرار دارند و ظاهر آنها به لوبیا شبیه است.

دانه های کرچک پهن و شبیه به لوبیا و به رنگ قرمز تیره و نزدیک به قهوه ای هستند. دانه های کرچک براق و سمی هستند و مغز آنها سفید و روغنی است و از آنها روغن کرچک گرفته می شود.

گیاه کرچک هم در مناطق سرد و هم در مناطق گرم رشد می کند. با این تفاوت که در مناطق سردسیر بصورت علفی و در مناطق گرمسیر درختچه هایی چند ساله است.

از گیاه کرچک و روغنی که در دانه های آن وجود دارد مصارف گوناگونی صورت می گیرد از جمله استفاده در صنایع داروسازی، صنایع غذایی، تولید رنگ و جوهر و سوخت و پلاستیک.

در این مطلب، طبق روال سایر متون طب شناس، شما را با طبع، خواص و مضرات کرچک و روغن کرچک اشنا می کنیم. و مصلح آن را نیز معرفی کرده تا بتوانید بیشترین بهره را از خواص آن ببرید.

طبع کرچک و روغن کرچک چگونه است؟

گیاه کرچک، طبع گرم و خشک دارد و روغن آن نیز دارای طبع گرم و خشک است. کرچک و روغن آن، می توانندبیشترین خواص را برای افراد سرد مزاج داشته باشند. اما همانطور که از طبع آنها پیداست، مصرفشان در افراد گرم مزاج، باید با احتیاط همراه باشد.

طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی
طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامیطبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص پرشمار کرچک و روغن کرچک

از بین بردن خال های گوشتی با روغن کرچک

کافی است مقداری روغن کرچک و جوش شیرین را با هم ترکیب کنید تا خمیری بدست آید. این خمیر را روی خال گوشتی قرار داده و روی آن را با باند یا چسب زخم خوب بپوشانید. تکرار دو یا سه مرتبه این کار کار در روز، در مدت زمان کوتاهی باعث خشکشدن و افتادن خالهای گوشتی و برجسته می شود.

عوارض و مضرات کرچک و روغن کرچک

روغن کرچک باید به مقدار کم مصرف شود و زیاده روی در مصرف آن چه به صورت خوراکی و چه به صورت موضعی ایجاد عوارض خواهد کرد.

در گرم مزاجان ممکن است ایجاد سردرد، جوش و التهاب کند.

استفاده موضعی آن ممکن است در برخی افراد باعث بروز حساسیتهای پوستی و واکنشهای آلرژیک شود.

افرادی که ناراحتی روده و اختلالات گوارشی دارند بدون تجویز پزشک نباید روغن کرچک بخورند.

باعث اسهال می شود.

باعث افت فشار خون و سرگیجه می شود.

ایجاد گرفتگی شکم می کند.

موجب لخته شدن خون در لگن می شود.

مصلح روغن کرچک چیست؟

سه مصلح مهم و موثر کرچک، کتیرا، نعنا و مصطکی هستند که باعث بهبود طبع و خواص آن می شوند و از بروز عوارض تا حد زیادی پیشگیری می کنند.

پاکسازی بدن با آب جوش در ماه رمضان

روزه داران می توانند با استفاده از آب جوشیده بدن خود را پاکسازی کنند.

درمان تیک عصبی با طب سنتی|

چگونه طب سنتی به درمان تیک عصبی کمک می کند؟

طبع گوشت خروس در طب سنتی و خواص و مضرات آن + 8 خاصیت فوق العاده گوشت خروس|طبع گوشت خروس

طبع گوشت خروس در طب سنتی و خواص و مضرات آن + 8 خاصیت فوق العاده گوشت خروس

خواص شگفت انگیز آنغوزه در طب سنتی|خواص آنغوزه|مضرات آنغوزه

طبع و خواص آنغوزه در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ شرح 6 خاصیت

طبع و خواص شفتالو در طب سنتی

طبع و خواص شفتالو در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع لوبیا سبز در طب سنتی|خواص لوبیا سبز در طب سنتی|طبع لوبیا سبز در طب سنتی

طبع و خواص لوبیا سبز در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع زغال اخته در طب سنتی روی درخت|طبع زغال اخته در طب سنتی رب زغال اخته مربا|طبع زغال اخته در طب سنتی

طبع زغال اخته سرد است یا گرم؟+خواص+ مصلحات+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و 3 خاصیت شربت سکنجبین در طب سنتی+ طرز تهیه شربت سکنجبین

طبع و 3 خاصیت شربت سکنجبین در طب سنتی+ طرز تهیه شربت سکنجبین