طب شناس
طبع-و-خواص-روغن-کرچک-در-طب-سنتی|طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص کرچک و روغن آن در طب سنتی+ مضرات و 3 مصلح مهم آن

تاریخ انتشار: April 24, 2022

رای به این نوشته: 4.61/5 (298 رای)

کرچک گیاهی است تک پایه و اغلب به رنگ سبز و سبز روشن است. در مواردی رنگ قرمز آن نیز دیده شده است. دانه های کرچک در کپسولهای بیضی شکل و خاردار قرار دارند و ظاهر آنها به لوبیا شبیه است.

دانه های کرچک پهن و شبیه به لوبیا و به رنگ قرمز تیره و نزدیک به قهوه ای هستند. دانه های کرچک براق و سمی هستند و مغز آنها سفید و روغنی است و از آنها روغن کرچک گرفته می شود.

گیاه کرچک هم در مناطق سرد و هم در مناطق گرم رشد می کند. با این تفاوت که در مناطق سردسیر بصورت علفی و در مناطق گرمسیر درختچه هایی چند ساله است.

از گیاه کرچک و روغنی که در دانه های آن وجود دارد مصارف گوناگونی صورت می گیرد از جمله استفاده در صنایع داروسازی، صنایع غذایی، تولید رنگ و جوهر و سوخت و پلاستیک.

در این مطلب، طبق روال سایر متون طب شناس، شما را با طبع، خواص و مضرات کرچک و روغن کرچک اشنا می کنیم. و مصلح آن را نیز معرفی کرده تا بتوانید بیشترین بهره را از خواص آن ببرید.

طبع کرچک و روغن کرچک چگونه است؟

گیاه کرچک، طبع گرم و خشک دارد و روغن آن نیز دارای طبع گرم و خشک است. کرچک و روغن آن، می توانندبیشترین خواص را برای افراد سرد مزاج داشته باشند. اما همانطور که از طبع آنها پیداست، مصرفشان در افراد گرم مزاج، باید با احتیاط همراه باشد.

طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی
طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامیطبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص پرشمار کرچک و روغن کرچک

از بین بردن خال های گوشتی با روغن کرچک

کافی است مقداری روغن کرچک و جوش شیرین را با هم ترکیب کنید تا خمیری بدست آید. این خمیر را روی خال گوشتی قرار داده و روی آن را با باند یا چسب زخم خوب بپوشانید. تکرار دو یا سه مرتبه این کار کار در روز، در مدت زمان کوتاهی باعث خشکشدن و افتادن خالهای گوشتی و برجسته می شود.

عوارض و مضرات کرچک و روغن کرچک

روغن کرچک باید به مقدار کم مصرف شود و زیاده روی در مصرف آن چه به صورت خوراکی و چه به صورت موضعی ایجاد عوارض خواهد کرد.

در گرم مزاجان ممکن است ایجاد سردرد، جوش و التهاب کند.

استفاده موضعی آن ممکن است در برخی افراد باعث بروز حساسیتهای پوستی و واکنشهای آلرژیک شود.

افرادی که ناراحتی روده و اختلالات گوارشی دارند بدون تجویز پزشک نباید روغن کرچک بخورند.

باعث اسهال می شود.

باعث افت فشار خون و سرگیجه می شود.

ایجاد گرفتگی شکم می کند.

موجب لخته شدن خون در لگن می شود.

مصلح روغن کرچک چیست؟

سه مصلح مهم و موثر کرچک، کتیرا، نعنا و مصطکی هستند که باعث بهبود طبع و خواص آن می شوند و از بروز عوارض تا حد زیادی پیشگیری می کنند.

طبع و خواص مربا انگور در طب سنتی|خواص مربا انگور

طبع و خواص، مضرات و مصلح مربا انگور در طب سنتی+ طرز تهیه مربا انگور در خانه

کبد چرب و همه خطراتی که در پی دارد

کبد چرب، خاموش، بی صدا، پر خطر!

طبع-و-خواص-مارچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

همه چیز درباره طبع و خواص مارچوبه در طب سنتی+ مضرات و مصلحات

طبع تمشک در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص تمشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص تمشک از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

درمان خانگی آبسه دندان و درد دندان|درمان فوری آبسه در طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان آبسه و درد دندان با روشهای خانگی و طب سنتی+ 5 راهکار فوری

طبع و خواص هودیا گوردونی در طب سنتی|خواص هودیا گوردونی

خواص هودیا گوردونی و مضرات آن از منظر طب سنتی + 6 خاصیت هودیا

طبع-و-خواص-کدو-حلوایی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-و-کدو-حلوایی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع کدو حلوایی چیست؟

طبع کدو حلوایی سرد است یا گرم ؟ خواص + مصلحات + مضرات

طبع-و-خواص-گوشت-ماهی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-ماهی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص گوشت ماهی در طب سنتی ایرانی اسلامی