طب شناس
بایدها و نبایدهای مصرف شیربرنج

بایدها و نبایدهای مصرف شیربرنج

تاریخ انتشار: April 19, 2022

رای به این نوشته: 4.77/5 (352 رای)

شیر برنج از غذاهای بسیار خوشمزه است که با موادی مانند برنج و شیر بسیار راحت تهیه می شود. این غذا معمولا در مراسم ها و مناسبت های خاص مذهبی و در ماه رمضان برای افطار درست می شود. اگر می خواهید بدانید طبع شیر برنج چیست و برای چه کسانی مفید است، این بخش را بخوانید.

طبع شیر برنج سرد است یا گرم؟

طبع برنج از دیدگاه حکمای طب سنتی ایران، در سردی و گرمی معتدل است ولی در تری و خشکی، اندکی میل به خشکی دارد. طبع شیر گاو پاستوریزه و طبع شیر بز؛ سرد و تر است اما طبع شیر گاو محلی و تازه؛ گرم و تر است. شیر گوسفندی از شیر گاو غنی‌تر و چرب‌تر بوده و مزاج آن معتدل است.

به طور کلی طبع شیر برنج معتدل رو به سردی می باشد.

مصلح شیربرنج چیست؟

بهتر است شیر برنج را با دارچین و عسل و یا شیره خرما و یا همراه مربای گل سرخ مصرف کنید. دارچین به هضم بهتر شیر برنج کمک کرده و طبع آن را به سمت تعادل و انرژی بیشتر می برد.

سردمزاج ها شیر برنج را با عسل و گرم مزاج‌ها با شکر کم مصرف کنند و افراد با طبع معتدل، به جای افزودن شکر از عسل یا شیره‌‌های گیاهی استفاده نمایند.

موارد منع مصرف و مضرات شیربرنج

چه کسانی شیربرنج بخورند؟

  1. مصرف شیر برنج به دلیل مواد مغذی غذای خوبی برای کودکان زیر 2سال، بزرگسالان و همچنین مصرف نوجوانان در حال رشد و روزه داران است.
  2. مصرف خود شیر به تنهایی برای کسانی که دارای مزاج سرد می باشند زیاد توصیه نمی شود ولی اگر همراه با برنج مصرف شود مفید می باشد.
  3. مصرف شیربرنج برای افراد دارای مزاج خشک مفید است زیرا رطوبت رسان ملایم بدن بوده و باعث طول عمر در افراد می شود.
  4. مصرف شیربرنج برای افراد لاغر مناسب است زیرا مصرف مداوم آن باعث چاقی می شود.
  5. افراد دچار کمبود کلسیم بهتر است شیربرنج را همراه با شیره انگور مصرف کنند زیرا کلسیم بدن را تامین میکند.
  6. مصرف شیر برنج به همراه مقداری پودر نبات یا شکر و مقداری عسل غذایی بسیار مفید،مقوی می باشد.
  7. هضم شیر برنج راحت بوده و برای اکثر افراد به خصوص افراد دچار مشکلات گوارشی و درد معده قابل استفاده و مفید است.

منبع: ایلنا

انواع-کلسترول-خون-و-راه-های-کاهش-آن-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|انواع-کلسترول-خون-و-راه-های-کاهش-آن-در-طب-سنتی

انواع چربی خون و راه های کاهش آن در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع نان بربری در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان بربری

طبع و خواص نان بربری در طب سنتی+ همه ویژگی های نان بربری مرغوب

درمان یبوست بزرگسالان با طب سنتی|یبوست بزرگسالان

درمان یبوست بزرگسالان با تدابیر طب سنتی ایرانی و اسلامی

منع مصرف گل گاوزبان

چه کسانی گل گاوزبان نخورند؟

درمان افسردگی و بی خوابی با یک محصول طب سنتی

درمان "بی‌خوابی و افسردگی" با یک محصول دانش‌بنیان ایرانی

از بین بردن جای زخم های کهنه با روش های خانگی|از بین بردن جای زخم با آلوئه ورا|از بین بردن جای زخم

از بین بردن جای زخم کهنه با 22 روش خانگی و طب سنتی

طبع و خواص خورش سیب درختی در طب سنتی|خواص خورش سیب درختی

طبع و خواص خورش سیب درختی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص اکیناسه یا سرخارگل از دیدگاه طب سنتی|خواص اکیناسه

طبع و خواص اکیناسه یا سرخار گل + 2 عرق گیاهی مصلح اکیناسه