طب شناس
بایدها و نبایدهای مصرف شیربرنج

بایدها و نبایدهای مصرف شیربرنج

تاریخ انتشار: April 19, 2022

رای به این نوشته: 4.77/5 (352 رای)

شیر برنج از غذاهای بسیار خوشمزه است که با موادی مانند برنج و شیر بسیار راحت تهیه می شود. این غذا معمولا در مراسم ها و مناسبت های خاص مذهبی و در ماه رمضان برای افطار درست می شود. اگر می خواهید بدانید طبع شیر برنج چیست و برای چه کسانی مفید است، این بخش را بخوانید.

طبع شیر برنج سرد است یا گرم؟

طبع برنج از دیدگاه حکمای طب سنتی ایران، در سردی و گرمی معتدل است ولی در تری و خشکی، اندکی میل به خشکی دارد. طبع شیر گاو پاستوریزه و طبع شیر بز؛ سرد و تر است اما طبع شیر گاو محلی و تازه؛ گرم و تر است. شیر گوسفندی از شیر گاو غنی‌تر و چرب‌تر بوده و مزاج آن معتدل است.

به طور کلی طبع شیر برنج معتدل رو به سردی می باشد.

مصلح شیربرنج چیست؟

بهتر است شیر برنج را با دارچین و عسل و یا شیره خرما و یا همراه مربای گل سرخ مصرف کنید. دارچین به هضم بهتر شیر برنج کمک کرده و طبع آن را به سمت تعادل و انرژی بیشتر می برد.

سردمزاج ها شیر برنج را با عسل و گرم مزاج‌ها با شکر کم مصرف کنند و افراد با طبع معتدل، به جای افزودن شکر از عسل یا شیره‌‌های گیاهی استفاده نمایند.

موارد منع مصرف و مضرات شیربرنج

چه کسانی شیربرنج بخورند؟

  1. مصرف شیر برنج به دلیل مواد مغذی غذای خوبی برای کودکان زیر 2سال، بزرگسالان و همچنین مصرف نوجوانان در حال رشد و روزه داران است.
  2. مصرف خود شیر به تنهایی برای کسانی که دارای مزاج سرد می باشند زیاد توصیه نمی شود ولی اگر همراه با برنج مصرف شود مفید می باشد.
  3. مصرف شیربرنج برای افراد دارای مزاج خشک مفید است زیرا رطوبت رسان ملایم بدن بوده و باعث طول عمر در افراد می شود.
  4. مصرف شیربرنج برای افراد لاغر مناسب است زیرا مصرف مداوم آن باعث چاقی می شود.
  5. افراد دچار کمبود کلسیم بهتر است شیربرنج را همراه با شیره انگور مصرف کنند زیرا کلسیم بدن را تامین میکند.
  6. مصرف شیر برنج به همراه مقداری پودر نبات یا شکر و مقداری عسل غذایی بسیار مفید،مقوی می باشد.
  7. هضم شیر برنج راحت بوده و برای اکثر افراد به خصوص افراد دچار مشکلات گوارشی و درد معده قابل استفاده و مفید است.

منبع: ایلنا

روشهای مقابله با بلوغ زودرس در طب سنتی|تدابیر مقابله با بلوغ زودرس در طب سنتی ایرانی و اسلامی

دارو گیاهی و دمنوش برای جلوگیری از بلوغ زودرس+ روش ها

خواص و طبع باقلا قاتق در طب سنتی+ 19 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی|خواص باقلا قاتق|مضرات باقلا قاتق

خواص و طبع باقلا قاتق در طب سنتی+ 19 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

خواص آملا و بررسی همه ویژگی های آملا در طب سنتی|خواص روغن آملا|طبع و خواص آملا

8 خاصیت ویژه آملا در طب سنتی+ روش استفاده از روغن آملا برای مو

طبع و خواص چای هوفاریقون در طب سنتی+ 10 خاصیت شگفت انگیز چای هوفاریقون|خواص چای هوفاریقون

طبع و خواص چای هوفاریقون یا گل راعی در طب سنتی+ 10 خاصیت چای هوفاریقون

طبع و خواص چهار عرق سرد در طب سنتی|چهار عرق سرد

چهار عرق سرد و طبع و خواص آن در طب سنتی+ خواص 4 عرق موجود در ترکیب آن

پنیر کهنه یا نو؟

بالاخره پنیر تازه بخوریم یا پنیر کهنه؟

طبع و خواص زیره سبز در طب سنتی

طبع و خواص زیره سبز در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص سماق

معجزه‌ای به نام سماق!