طب شناس
طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی|طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص سوسنبر( نعنا فلفلی) در طب سنتی ایرانی+ مضرات و مصلحات

تاریخ انتشار: April 26, 2022

رای به این نوشته: 5/5 (744 رای)

سوسنبر یا نعنا فلفلی یکی از سبزیهای معطر و پرخاصیتی است که در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. از سوسنبر با نامهای سوسن عنبر، سیسنبر، آویشن وحشی یا خزنده و آویشن برکلند نیز نام برده شده است.

این گیاه بومی شمال مدیترانه است و بنظر می رسد حاصل تلفیق نعنا آبی و نعنا معمولی باشد.

ظاهر آن تا حد زیادی به نعنا نعمولی شبیه است. ساقه آن مربعی و اغلب به رنگ قرمز است و برگهای آن بیضی شکل و روبروی هم هستند. گلهای آن کپسولی و بنفش اند و بوی تند و تیزیدارد. مزه آن تند و رو به تلخی است.

سوسنبر با نام علمی Mentha piperita و گاهی نیز به نام خال‌وای و آس‌بویه هم شناخته می شود.

سوسنبر یا همان نعنا فلفلی بصورت تازه، دم کرده، خشک شده و پودر شده استفاده می شود. همچنین استفاده های زیادی در صنعت داروسازی، خوشبو کننده ها، آبنبات و شکلات و... دارد.

سوسنبر همچنین در طب سنتی، کاربردهای درمانی فراوانی دارد که در ادامه با بررسی طبع، خواص، مض رات و مصلحات آن، به آن خواهیم پرداخت.

طبع سوسنبر سرد است یا گرم؟

سوسنبر دارای طبع گرم و خشک است. اگر آن را خشک کنیم، میزان خشکی آن بالا می رود. طبیعتا مصرف این سبزی معطر و پر خاصیت برای سردمزاجان فواید بیشتری دارد. اما گرم مزاجان حتما باید آن را با مصلح مصرف کنند و از زیاده روی در مصرف آن بپرهیزند.

طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی
طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

سوسنبر چه خواصی دارد؟

عوارض، مضرات و موارد منع مصرف سوسنبر چیست؟

میزان گرمی سوسنبر بالاست و مصرف آن در بارداری و به ویژه سه ماهه نخست احتمال سقط جنین را درپی دارد.

مصرف آن در گرم مزاجان باعث التهاب گلو، خارش و سوزش می شود. همچنین ممکن است باعث سردرد شود.

استفاده موضعی آن در بعضی افراد واکنش های آلرژیک و التهابی در پی دارد.

مصلح سوسنبر چیست؟

بهترین مصلح نعنا فلفلی یا همان سوسنبر، کتیرا است.

همچنین بهتر است در کنار آن از برخی خوراکی های با طبع سرد مانند ماست استفاده کرد.

طبع و خواص گل مغربی در طب سنتی + 10 خاصیت فوق العاده گل مغربی|طبع و خواص گل مغربی

طبع و خواص گل مغربی در طب سنتی + 10 خاصیت فوق العاده گل مغربی

زمانهایی که نباید ماست بخورید!

مصرف ماست در این ساعات ممنوع!

طبع و خواص آلبالو در طب سنتی|مصلحات-آلبالو-در-طب-سنتی|مضرات-آلبالو-ضرر-آلبالو|خواص-آلبالو-در-طب-سنتی|طبع-آلبالو-در-طب-سنتی-خواص-آلبالو|طبع آلبالو|طبع و خواص آلبالو خشک

بررسی طبع آلبالو تازه و آلبالو خشک+ خواص+ مضرات و مصلحات در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی|ماهی میدم و خواص آن

طبع و 11 خاصیت ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی

معرفی دمنوش های موثر در رقیق شدن خون|دمنوش های رقیق کننده خون + 9 دمنوش گیاهی|دمنوش های رقیق کننده خون

دمنوش های رقیق کننده خون در طب سنتی+ 9 دمنوش گیاهی

طبع و خواص شربت سیب در طب سنی ایرانی و اسلامی|خواص شربت سیب

طبع و خواص شربت سیب در طب سنتی+ طرز تهیه 3 نوع شربت سیب

طبع و خواص گندم در طب سنتی|طبع گندم

بررسی طبع و 30 خاصیت ویژه گندم در طب سنتی

چای زیره سیاه