طب شناس
طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی|طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص سوسنبر( نعنا فلفلی) در طب سنتی ایرانی+ مضرات و مصلحات

تاریخ انتشار: April 26, 2022

رای به این نوشته: 5/5 (744 رای)

سوسنبر یا نعنا فلفلی یکی از سبزیهای معطر و پرخاصیتی است که در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. از سوسنبر با نامهای سوسن عنبر، سیسنبر، آویشن وحشی یا خزنده و آویشن برکلند نیز نام برده شده است.

این گیاه بومی شمال مدیترانه است و بنظر می رسد حاصل تلفیق نعنا آبی و نعنا معمولی باشد.

ظاهر آن تا حد زیادی به نعنا نعمولی شبیه است. ساقه آن مربعی و اغلب به رنگ قرمز است و برگهای آن بیضی شکل و روبروی هم هستند. گلهای آن کپسولی و بنفش اند و بوی تند و تیزیدارد. مزه آن تند و رو به تلخی است.

سوسنبر با نام علمی Mentha piperita و گاهی نیز به نام خال‌وای و آس‌بویه هم شناخته می شود.

سوسنبر یا همان نعنا فلفلی بصورت تازه، دم کرده، خشک شده و پودر شده استفاده می شود. همچنین استفاده های زیادی در صنعت داروسازی، خوشبو کننده ها، آبنبات و شکلات و... دارد.

سوسنبر همچنین در طب سنتی، کاربردهای درمانی فراوانی دارد که در ادامه با بررسی طبع، خواص، مض رات و مصلحات آن، به آن خواهیم پرداخت.

طبع سوسنبر سرد است یا گرم؟

سوسنبر دارای طبع گرم و خشک است. اگر آن را خشک کنیم، میزان خشکی آن بالا می رود. طبیعتا مصرف این سبزی معطر و پر خاصیت برای سردمزاجان فواید بیشتری دارد. اما گرم مزاجان حتما باید آن را با مصلح مصرف کنند و از زیاده روی در مصرف آن بپرهیزند.

طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی
طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

سوسنبر چه خواصی دارد؟

عوارض، مضرات و موارد منع مصرف سوسنبر چیست؟

میزان گرمی سوسنبر بالاست و مصرف آن در بارداری و به ویژه سه ماهه نخست احتمال سقط جنین را درپی دارد.

مصرف آن در گرم مزاجان باعث التهاب گلو، خارش و سوزش می شود. همچنین ممکن است باعث سردرد شود.

استفاده موضعی آن در بعضی افراد واکنش های آلرژیک و التهابی در پی دارد.

مصلح سوسنبر چیست؟

بهترین مصلح نعنا فلفلی یا همان سوسنبر، کتیرا است.

همچنین بهتر است در کنار آن از برخی خوراکی های با طبع سرد مانند ماست استفاده کرد.

طبع و خواص انواع شربت عسل|خواص شربت عسل|شربت عسل و لیمو|شربت عسل و تخم شربتی

خواص شربت عسل از منظر طب سنتی+ روش تهیه و خواص 8 نوع شربت عسل

خواص کندر

چرا باید کندر مصرف کنیم؟

خواص گنه گنه در طب سنتی + طبع و مضرات و ممصلحات|طبع و خواص گنه گنه|بذر کوینولا یا گنه گنه

همه چیز درباره طبع و خواص گنه گنه در طب سنتی+ مضرات و مصلح

طبع-و-خواص-میگو-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-گوشت-میگو-در-طب-اسلامی

طبع و خواص میگو در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص لوتوس و دانه و ریشه آن در طب سنتی|خواص لوتوس در طب سنتی|خواص دانه لوتوس|خواص ریشه لوتوس

همه خواص لوتوس در طب سنتی+ 10 خواص دانه لوتوس+ 6 خواص ریشه لوتوس

طبع و 9 خاصیت فوق العاده کوفته نخودچی در طب سنتی+ طرز تهیه کوفته نخودچی|خواص کوفته نخودچی

طبع و 9 خاصیت فوق العاده کوفته نخودچی در طب سنتی+ طرز تهیه کوفته نخودچی

طرز تهیه سوپ بلدرچین

دستور پخت سوپ بلدرچین حرفه ای و خوشمزه| طرز تهیه سوپ بلدرچین

طبع و خواص دمنوش زرشک سیاه|دمنوش زرشک سیاه

طبع و خواص دمنوش زرشک سیاه در طب سنتی + روش تهیه و 4 مصلح موثر آن