طب شناس
طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی|طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص سوسنبر( نعنا فلفلی) در طب سنتی ایرانی+ مضرات و مصلحات

تاریخ انتشار: April 26, 2022

رای به این نوشته: 5/5 (744 رای)

سوسنبر یا نعنا فلفلی یکی از سبزیهای معطر و پرخاصیتی است که در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. از سوسنبر با نامهای سوسن عنبر، سیسنبر، آویشن وحشی یا خزنده و آویشن برکلند نیز نام برده شده است.

این گیاه بومی شمال مدیترانه است و بنظر می رسد حاصل تلفیق نعنا آبی و نعنا معمولی باشد.

ظاهر آن تا حد زیادی به نعنا نعمولی شبیه است. ساقه آن مربعی و اغلب به رنگ قرمز است و برگهای آن بیضی شکل و روبروی هم هستند. گلهای آن کپسولی و بنفش اند و بوی تند و تیزیدارد. مزه آن تند و رو به تلخی است.

سوسنبر با نام علمی Mentha piperita و گاهی نیز به نام خال‌وای و آس‌بویه هم شناخته می شود.

سوسنبر یا همان نعنا فلفلی بصورت تازه، دم کرده، خشک شده و پودر شده استفاده می شود. همچنین استفاده های زیادی در صنعت داروسازی، خوشبو کننده ها، آبنبات و شکلات و... دارد.

سوسنبر همچنین در طب سنتی، کاربردهای درمانی فراوانی دارد که در ادامه با بررسی طبع، خواص، مض رات و مصلحات آن، به آن خواهیم پرداخت.

طبع سوسنبر سرد است یا گرم؟

سوسنبر دارای طبع گرم و خشک است. اگر آن را خشک کنیم، میزان خشکی آن بالا می رود. طبیعتا مصرف این سبزی معطر و پر خاصیت برای سردمزاجان فواید بیشتری دارد. اما گرم مزاجان حتما باید آن را با مصلح مصرف کنند و از زیاده روی در مصرف آن بپرهیزند.

طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی
طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

سوسنبر چه خواصی دارد؟

عوارض، مضرات و موارد منع مصرف سوسنبر چیست؟

میزان گرمی سوسنبر بالاست و مصرف آن در بارداری و به ویژه سه ماهه نخست احتمال سقط جنین را درپی دارد.

مصرف آن در گرم مزاجان باعث التهاب گلو، خارش و سوزش می شود. همچنین ممکن است باعث سردرد شود.

استفاده موضعی آن در بعضی افراد واکنش های آلرژیک و التهابی در پی دارد.

مصلح سوسنبر چیست؟

بهترین مصلح نعنا فلفلی یا همان سوسنبر، کتیرا است.

همچنین بهتر است در کنار آن از برخی خوراکی های با طبع سرد مانند ماست استفاده کرد.

طبع و خواص و انواع فالوده بر اساس طب ینتی ایرانی و اسلامی|طبع انواع فالوده در طب سنتی

معرفی انواع فالوده و طبع و خواص آنها از نظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع-و-خواص-گوشت-مرغ-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع گوشت مرغ گرم است یا سرد ؟ خواص + مصلحات + مضرات - در طب سنتی

توی فصل سرد چی بخوریم و چی نخوریم

در فصل سرما چه بخوریم و چه نخوریم ؟ از دید طب سنتی

رابطه قارچ با درمان سرطان سینه و دیگر بیماریها|طبع قارچ، خواص قارچ

آیا مصرف قارچ در مبارزه با سرطان سینه موثر است؟ +دیگر خواص قارچ

رتبه نخست طب سنتی ایرانی در جنوب غرب اسیا

طب سنتی ایران در جنوب غرب اسیا، رتبه اول را کسب کرد

از طبع و خواص گوشت و لوبیا چه میدانید؟ + 11 خاصیت غذا گوشت و لوبیا|

از طبع و خواص گوشت و لوبیا چه میدانید؟ + 11 خاصیت غذا گوشت و لوبیا

طبع و خواص گل گاوزبان در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع و خواص گل گاو زبان در طب سنتی ایرانی|طبع گل گاوزبان

طبع گل گاوزبان در طب سنتی+ خواص+ موارد منع مصرف

بعد از کاشت مو چی بخوریم تب شناس کاشت مو در طب سنتی||

مراقبت های بعد از کاشت مو در طب سنتی