طب شناس
بهترین نمک خوراکی از دیدگاه طب سنتی

کدام نمک از دیدگاه طب سنتی برای مصرف خوراکی بهترین است؟

تاریخ انتشار: May 9, 2022

رای به این نوشته: 4.28/5 (521 رای)

عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بهترین نمک را در طب سنتی نمک اندرونی می‌دانند که این نمک از کوه‌ها گرفته می‌شود و در طبقه بندی نمک ها، معمولا به نمک دریا پایین‌ترین امتیاز را می‌دهند.

دکتر علیرضا عباسیان گفت: باید بینیم در کتب طب ایرانی معروف، چه نکاتی در خصوص نمک گفته شده است، بهترین نمک خوراکی در کتب طب ایرانی نمکی است که علاوه بر شفاف بودن، از کدورت‌ها و آلودگی‌ها پاک است.وی با اشاره به اینکه انواع نمک‌ها شامل سنگ نمک کوهی، نمک‌های معدنی و نمک‌های دریایی است، خاطرنشان کرد:

معمولا نمکی که به شکل سنگ نمک در معادن و کوه‌ها هست، آلودگی‌ها و کثافات به آن وارد نمی‌شود، جای آن محفوظ است و ممکن است قرن‌ها در معدنی نمک باشد و سال‌ها انباشته شود.

عباسیان گفت:، اما دریا‌ها به طور مکرر آلودگی‌هایی به آن‌ها وارد می‌شود مثل آلودگی‌های صنعتی و فاضلاب شهری و ...، بنابراین اکثر نمک‌های دریایی معمولا به لحاظ علمی آلوده هستند و ما هر نمک دریایی را توصیه نمی‌کنیم.

وی تصریح کرد: البته گفته‌هایی هست در مورد نمک دریاچه ارومیه که می‌گویند املاح آن آلوده نیست و اگر این نمک تصفیه شده باشد می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: نمکی که تصفیه شده باشد معمولا فلزات و آلودگی‌های آن تصفیه شده و نمک مفیدی هست و اگر نمک دریا تصفیه نشده باشد باید احتیاط کرد، چون یک نفر امکان دارد نمک دریا را از سواحل آلوده بردارد و این برای بدن مضر است.

عباسیان تأکید کرد: همچنین برخی از افرادی که نمک دریا می‌فروشند مجوز‌های بهداشتی از وزارت بهداشت دارند و مردم می‌توانند نهایتا این دسته از نمک‌های دریا را مصرف کنند.

وی گفت: بین دیدگاه افرادی که ادعا می‌کنند نمک دریا معجزه می‌کند و افرادی که می‌گویند همه‌ی نمک‌های دریا آلوده اند، باید نظر متعادلی ارائه داد یعنی کلا مصرف نمک را باید در کشور پایین بیاوریم و خیلی از کشور‌ها هستند که اصلا نمک را از سفره‌های خود برداشته اند.

این متخصص طب ایرانی اضافه کرد: ایرانی‌ها علاقه‌ی زیادی به مصرف نمک و شوری دارند و، چون طعم‌ها طوری هست که عادت آن از کودکی در انسان شکل می‌گیرد، بنابراین جایگزین کردن برای نمک باید عادت غذایی ما شود یعنی باید عادت کنیم غذا‌ها و خوراکی‌های شور نخوریم.

علیرضا عباسیان با تأکید براینکه خانواده‌ها باید بدن خود را به کمتر نمک خوردن عادت دهند، عنوان کرد: مثلا می‌توانند به جای آجیل شور، آجیل‌های ترش و تند را جایگزین کنند. "گل پر" ماده‌ی خوبی است که ترش مزه است و چربی خون را پایین می‌آورد و برای معده هم خوب است.

عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مردم در انواع خوراکی‌ها و غذا‌ها می‌توانند به جای مصرف زیاد نمک، انواع ادویه جات و مواد خوراکی ترش مزه، چون تخم گشتیز، سماغ، گرده لیمو و گرده غوره را جایگزین کنند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

خواص مرغ ترش از منظر طب سنتی|خواص مرغ ترش در طب سنتی|مرغ ترش

خواص فراوان مرغ ترش+ 10 عارضه ای که با خوردن مرغ ترش به آن دچار می شوید

طبع و خواص تربچه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع تربچه در طب سنتی

طبع تربچه از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی+ خواص، مضرات و 3 مصلح ویژه آن

خواص و فواید باسترمه پلو در طب سنتی|خواص باسترمه

باسترمه پلو غذای سنتی کدام استان است؟ طبع و خواص باسترمه در طب سنتی

راهکار های طب سنتی برای دیسک کمر + 12 درمان گیاهی|درمان دیسک کمر

راهکار های طب سنتی برای دیسک کمر + 12 درمان گیاهی

چای زیره سیاه

درمان فوری جوش صورت با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان جوش صورت با طب سنتیدرمان جوش صورت با طب سنتی

درمان سریع جوش صورت با روشهای خانگی طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان غمباد به کمک طب سنتی|درمان غمباد

غمباد چیست؟ همه چیز درباره علل ابتلا به غمباد و درمان آن

خواص شربت زنجبیل در طب سنتی|خواص شربت زنجبیل

طبع و خواص شربت زنجبیل در طب سنتی + روش تهیه + شرح 6 خاصیت ویژه شربت زنجبیل