طب شناس
طبع و خواص اسفرزه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع اسفرزه در طب سنتی

طبع اسفرزه در طب سنتی ایرانی و اسلامی + روش مصرف

تاریخ انتشار: May 19, 2022

رای به این نوشته: 4.8/5 (379 رای)

اسفرزه از آن دسته گیاهان دارویی است که در پزشکی مدرن هم راه پیدا کرده و در ترکیب داروهای پزشکی زیادی مورد استفاده قرار می گیرد.

اسفرزه در عامه مردم با نام های اسپرزه و بارهنگ تخم مرغی نیز معروف است.

رشد اسفرزه در کهکیلویه و بویراحمد رواج بیشتری دارد و در زبان بلوچی به آن دانیچک می گویند.

اسفرزه گیاهی یک ساله است با ساقه های کوتاه و بدون ساقه اصلی. بلندی این ساقه ها از 10 تا 40 سانتی متر متغیر است. برای رشد اسفرزه آب زیاد و هوای خنک نیاز دارد اما در زمان برداشت و بذر دهی بهتر است که در شرایط خشکی و گرما قرار بگیرد.

گل های اسفرزه متراکم و کنار هم هستند و میوه آن دانه ای کوچک و صیغلی با رنگ قهوه ای روشن یا تیره دارد که اغلب خواص دارویی و استفاده های درمانی که متوجه همین دانه کوچک است.

اسفرزه در پزشکی با نام پسیلیوم شناخته می شود و نام علمی آن نیز Plantago ovata است.

اسفرزه از گیاهان دارویی در دسترس است و ممکن است در بسیاری از خانه های ایرانی مقداری از آن وجود داشته باشد. اما بهتر است پیش از استفاده، با طبع و خواص این گیاه اشنا شوید. همچنین آشنایی با عوارض و مصلحات اسفرزه امکان بهره بردن از خواص آن با کیفیت بیشتر را فراهم می کند.

همراه با ما تا پایان این متن باشید.

طبع اسفرزه سرد است یا گرم؟

آنطور که از منابع طب سنتی به دست آمده، اسفرزه دارای طبع و مزاج سرد و تر است. برای افرادی که سرد مزاج هستند و تری بدنشان بالاتر است، مصرف اسفرزه ان هم بدون مصلح، چندان توصیه نمی شود.

روش مصرف اسفرزه چگونه است؟

برای یک انسان بالغ، باید یک قاشق غذاخوری پر اسفرزه را در آب ولرم ریخته و بعد از یک یا دو دقیقه میل کرد. بلافاصله بعد از خوردن اسفرزه ضروری است که دو یا سه لیوان دیگر آب بنوشید. تا اثردهی آن کامل و صحیح باشد.

میزان مصرف اسفرزه برای کودکان، باید کمتر از این مقدار و در واقع نصف این مقدار باشد.

طبع اسفرزه در طب سنتی
طبع اسفرزه در طب سنتی

اسفرزه از نظر طب سنتی ایرانی و اسلامی چه خواصی دارد؟

مصرف اسفرزه برای چه کسانی ضرر دارد؟

افرادی که مبتلا به اسهال هستند نباید اسفرزه مصرف کنند.

افرادی که دچار نفخ هستند با مصرف اسفرزه این حالتشان تشدید می شود.

افرادی که مشکل قار و قور شکم دارند نباید اسفرزه مصرف کنند.
اسفرزه را به هیچ وجه نگوبید و نشکنید. شکستن اسفرزه به آن خواص سمی داده و می توان گفت که کشنده است.

مصلح اسفرزه چیست؟

مهمترین و موثرترین مصلح اسفرزه عسل است اما می توانید برای گرفتن سردی آن، همراه با عسل یا دیگر ترکیبات با مزاج گرم مصرف کنید.

کسی که عمل زیبایی بینی خود را در خانه انجام داد!

همه چیز در باره خورش قلیه ترش|خواص خورش قلیه ترش|خواص قلیه ترش

طبع و خواص خورش قلیه ترش در طب سنتی + خواص قلیه ترش برای چشم

طبع و خواص آب کرفس از منظر طب سنتی|طبع و خواص آب کرفس و لیمو در طب سنتی+ طرز تهیه 2 نوشیدنی پرفایده با آب کرفس|خواص آب کرفس

طبع و خواص آب کرفس و لیمو در طب سنتی+ طرز تهیه 2 نوشیدنی پرفایده با آب کرفس

فواید کرسی برای بدن زنان رحم در طب سنتی|خواص کرسی در طب سنتی

فواید و خواص کرسی برای زنان و مردان؟+ درمانگری و سلامتی- از دید طب سنتی

تولید بذر گیاهان دارویی

تولید اندام تکثیری و بذر گیاهان دارویی از ۲۵۰ هزار تن فراتر رفت

خواص کنجک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص کنجک

گیاه کنجک چیست و چه خواصی دارد؟ 6 مورد از خواص کنجک در طب سنتی

درمان عدم نعوظ در طب سنتی ایرانی و سلامی|درمان خانگی عدم نعوظ با طب سنتیدرمان خانگی عدم نعوظ با طب سنتیدرمان خانگی عدم نعوظ با طب سنتی

درمان فوری و خانگی اختلال و عدم نعوظ با طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص زوغن زرده تخم مرغ در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص روغن زرده تخم مرغ

طبع و خواص روغن زرده تخم مرغ در طب سنتی ایرانی و اسلامی