طب شناس
طبع و خواص اسفرزه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع اسفرزه در طب سنتی

طبع اسفرزه در طب سنتی ایرانی و اسلامی + روش مصرف

تاریخ انتشار: May 19, 2022

رای به این نوشته: 4.8/5 (379 رای)

اسفرزه از آن دسته گیاهان دارویی است که در پزشکی مدرن هم راه پیدا کرده و در ترکیب داروهای پزشکی زیادی مورد استفاده قرار می گیرد.

اسفرزه در عامه مردم با نام های اسپرزه و بارهنگ تخم مرغی نیز معروف است.

رشد اسفرزه در کهکیلویه و بویراحمد رواج بیشتری دارد و در زبان بلوچی به آن دانیچک می گویند.

اسفرزه گیاهی یک ساله است با ساقه های کوتاه و بدون ساقه اصلی. بلندی این ساقه ها از 10 تا 40 سانتی متر متغیر است. برای رشد اسفرزه آب زیاد و هوای خنک نیاز دارد اما در زمان برداشت و بذر دهی بهتر است که در شرایط خشکی و گرما قرار بگیرد.

گل های اسفرزه متراکم و کنار هم هستند و میوه آن دانه ای کوچک و صیغلی با رنگ قهوه ای روشن یا تیره دارد که اغلب خواص دارویی و استفاده های درمانی که متوجه همین دانه کوچک است.

اسفرزه در پزشکی با نام پسیلیوم شناخته می شود و نام علمی آن نیز Plantago ovata است.

اسفرزه از گیاهان دارویی در دسترس است و ممکن است در بسیاری از خانه های ایرانی مقداری از آن وجود داشته باشد. اما بهتر است پیش از استفاده، با طبع و خواص این گیاه اشنا شوید. همچنین آشنایی با عوارض و مصلحات اسفرزه امکان بهره بردن از خواص آن با کیفیت بیشتر را فراهم می کند.

همراه با ما تا پایان این متن باشید.

طبع اسفرزه سرد است یا گرم؟

آنطور که از منابع طب سنتی به دست آمده، اسفرزه دارای طبع و مزاج سرد و تر است. برای افرادی که سرد مزاج هستند و تری بدنشان بالاتر است، مصرف اسفرزه ان هم بدون مصلح، چندان توصیه نمی شود.

روش مصرف اسفرزه چگونه است؟

برای یک انسان بالغ، باید یک قاشق غذاخوری پر اسفرزه را در آب ولرم ریخته و بعد از یک یا دو دقیقه میل کرد. بلافاصله بعد از خوردن اسفرزه ضروری است که دو یا سه لیوان دیگر آب بنوشید. تا اثردهی آن کامل و صحیح باشد.

میزان مصرف اسفرزه برای کودکان، باید کمتر از این مقدار و در واقع نصف این مقدار باشد.

طبع اسفرزه در طب سنتی
طبع اسفرزه در طب سنتی

اسفرزه از نظر طب سنتی ایرانی و اسلامی چه خواصی دارد؟

مصرف اسفرزه برای چه کسانی ضرر دارد؟

افرادی که مبتلا به اسهال هستند نباید اسفرزه مصرف کنند.

افرادی که دچار نفخ هستند با مصرف اسفرزه این حالتشان تشدید می شود.

افرادی که مشکل قار و قور شکم دارند نباید اسفرزه مصرف کنند.
اسفرزه را به هیچ وجه نگوبید و نشکنید. شکستن اسفرزه به آن خواص سمی داده و می توان گفت که کشنده است.

مصلح اسفرزه چیست؟

مهمترین و موثرترین مصلح اسفرزه عسل است اما می توانید برای گرفتن سردی آن، همراه با عسل یا دیگر ترکیبات با مزاج گرم مصرف کنید.

طبع و خواص عرق شیرین بیان|طبع عرق شیرین بیان

طبع و خواص عرق شیرین بیان از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع-سرکه-سیب-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-سرکه-سیب-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|مطلح-و-عوارض--طبع-سرکه-سیب-و-خواص-سرکه-سیب

طبع و خواص سرکه سیب در طب سنتی ایرانی اسلامی

آشی که برای دیابتی ها مفید است

بهترین آش برای دیابتی ها

درمان فوری جوش صورت با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان جوش صورت با طب سنتیدرمان جوش صورت با طب سنتی

درمان سریع جوش صورت با روشهای خانگی طب سنتی ایرانی و اسلامی

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری|خواص پوکورا

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری

بهترین غذاها برای افطار

بهترین پیش غذاها برای افطار کدامند؟ 5 توصیه طب سنتی

طبع و خواص نخل اره ای در طب سنتی|خواص نخل اره ای

نخل اره ای چیست و چه خواصی دارد؟ طبع و مضرات نخل اره ای

طبع باقلا تازه در طب سنتی

طبع و خواص باقلا تازه در طب سنتی ایرانی و اسلامی