طب شناس
طبع و خواص اسفرزه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع اسفرزه در طب سنتی

طبع اسفرزه در طب سنتی ایرانی و اسلامی + روش مصرف

تاریخ انتشار: May 19, 2022

رای به این نوشته: 4.8/5 (379 رای)

اسفرزه از آن دسته گیاهان دارویی است که در پزشکی مدرن هم راه پیدا کرده و در ترکیب داروهای پزشکی زیادی مورد استفاده قرار می گیرد.

اسفرزه در عامه مردم با نام های اسپرزه و بارهنگ تخم مرغی نیز معروف است.

رشد اسفرزه در کهکیلویه و بویراحمد رواج بیشتری دارد و در زبان بلوچی به آن دانیچک می گویند.

اسفرزه گیاهی یک ساله است با ساقه های کوتاه و بدون ساقه اصلی. بلندی این ساقه ها از 10 تا 40 سانتی متر متغیر است. برای رشد اسفرزه آب زیاد و هوای خنک نیاز دارد اما در زمان برداشت و بذر دهی بهتر است که در شرایط خشکی و گرما قرار بگیرد.

گل های اسفرزه متراکم و کنار هم هستند و میوه آن دانه ای کوچک و صیغلی با رنگ قهوه ای روشن یا تیره دارد که اغلب خواص دارویی و استفاده های درمانی که متوجه همین دانه کوچک است.

اسفرزه در پزشکی با نام پسیلیوم شناخته می شود و نام علمی آن نیز Plantago ovata است.

اسفرزه از گیاهان دارویی در دسترس است و ممکن است در بسیاری از خانه های ایرانی مقداری از آن وجود داشته باشد. اما بهتر است پیش از استفاده، با طبع و خواص این گیاه اشنا شوید. همچنین آشنایی با عوارض و مصلحات اسفرزه امکان بهره بردن از خواص آن با کیفیت بیشتر را فراهم می کند.

همراه با ما تا پایان این متن باشید.

طبع اسفرزه سرد است یا گرم؟

آنطور که از منابع طب سنتی به دست آمده، اسفرزه دارای طبع و مزاج سرد و تر است. برای افرادی که سرد مزاج هستند و تری بدنشان بالاتر است، مصرف اسفرزه ان هم بدون مصلح، چندان توصیه نمی شود.

روش مصرف اسفرزه چگونه است؟

برای یک انسان بالغ، باید یک قاشق غذاخوری پر اسفرزه را در آب ولرم ریخته و بعد از یک یا دو دقیقه میل کرد. بلافاصله بعد از خوردن اسفرزه ضروری است که دو یا سه لیوان دیگر آب بنوشید. تا اثردهی آن کامل و صحیح باشد.

میزان مصرف اسفرزه برای کودکان، باید کمتر از این مقدار و در واقع نصف این مقدار باشد.

طبع اسفرزه در طب سنتی
طبع اسفرزه در طب سنتی

اسفرزه از نظر طب سنتی ایرانی و اسلامی چه خواصی دارد؟

مصرف اسفرزه برای چه کسانی ضرر دارد؟

افرادی که مبتلا به اسهال هستند نباید اسفرزه مصرف کنند.

افرادی که دچار نفخ هستند با مصرف اسفرزه این حالتشان تشدید می شود.

افرادی که مشکل قار و قور شکم دارند نباید اسفرزه مصرف کنند.
اسفرزه را به هیچ وجه نگوبید و نشکنید. شکستن اسفرزه به آن خواص سمی داده و می توان گفت که کشنده است.

مصلح اسفرزه چیست؟

مهمترین و موثرترین مصلح اسفرزه عسل است اما می توانید برای گرفتن سردی آن، همراه با عسل یا دیگر ترکیبات با مزاج گرم مصرف کنید.

درمان ناباروری زنان و مردان با نسخه های طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان ناباروری و نازایی در طب سنتیدرمان ناباروری و نازایی در طب سنتی|درمان ناباروری زنان و مردان با طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان ناباروری زنان و مردان با نسخه های طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع-و-خواص-میگو-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-گوشت-میگو-در-طب-اسلامی

طبع و خواص میگو در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص-پای-مرغ،-پنجه-طلایی-سلامتی-و-تندرستی

خواص پای مرغ، پنجه طلایی سلامتی و تندرستی

رودیولا

روزه-داری-و-کاهش-وزن-با

روزه برای چه کسانی مفیدتر است/ روزه داری خوب همراه با کاهش وزن

طبع-و-خواص-خرمالو-در-طب-اسلامی|طبع-و-خواص-خرمالو-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع خرمالو سرد است یا گرم ؟ مصلحات+ خواص در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص کباب تابه ای در طب سنتی|خواص کباب تابه ای

طبع و خواص کباب تابه ای+ روش تهیه + مضرات و مصلح

درمان بوی بد ادرار با تدابیر طب سنتی|علل بوی بد ادرار|درمان بوی بد ادرار

درمان بوی بد ادراردر زنان و کودکان + علل و درمان گیاهی بوی بد ادرار