طبع و ویژگی های شیرینی خامه ای در طب سنتی ایرانی و اسلامی
طبع و ویژگی های شیرینی خامه ای در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع شیرینی خامه ای گرم است یا سرد+ عوارض و خواص

تاریخ نگارش

می 18, 2022

دسته‌بندی

دسر و نوشیدنی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

شما هم از آن دسته افراد هستید که عاشق شیرینی های تر و پر خامه اید؟ یا از آن دسته افراد که برای برگزاری مراسم های مهم زندگیتان، از ازدواج و تولد گرفته تا سالگرد ازدواج و ماهگردهای نوزاد تازه متولدشده به سراغ سفارش کیکهای قنادی و خامه دار می روید؟

شیرینی های جذاب و خومزه ای که در پشت ظاهر دلربا و مزه دلنشینشان، می توانند خطرهای متعددی برای افراد داشته باشند.

در این میان، نان خامه ای را می توان پرطرفدارترین نوع این شیرینی ها دانست! همان نان توپی و برشته شده ای که با خامه پرشده است. این نوع شیرینی از نوعی خمیر پفی درست می شود و رون آن به وسیله خامه زده شده مخصوص قنادی، و گاه بستنی یا دسرهای کاراملی و کاستارد و… پر می شود.

نان خامه ای در مشهد با نام نارنجک معروف است و شاید بتوان گفت این نزدیک ترین اسم، با کاربرد این شیرینی است!!

کاری که مصرف زیاد نان خامه ای و سایر شیرینی های خامه ای با بدن انسان می کنند، چیزی شبیه به تاثیر انفجار یک نارنجک در یک خانه است! همه چیز به هم می ریزد! از فرم و اندام بدن و تعادل وزن گرفته تا عملکرد دستگاه های مختلف داخلی بدن.

اگرچه روال مطالب طب شناس، بررسی طبع، خواص، مضرات و مصلحات مواد غذایی و ترکیبات سنتی و… است اما گاه با مواردی روبه رو می شویم که خواص اندک و ناچیزی دارند اما سرشار از مضرات و عوارض هستند.

شیرینی خامه ای، کیک خامه ای و دسرهای دارای خامه قنادی از این دست هستند.

شیرینی و کیک های خامه ای معمولا از لایه های باریک کیک ساخته شده اند که لابلای آن با خامه زده شده پر می شود. این خامه ممکن است همان خامه لبنیاتی باشد که با شکر و در حالت فریز شده زده می شود تا پف کرده و سبک شود. اما اغلب از خامه قنادی برای ساخت آنها استفاده می شود.

خامه قنادی یا خامه فرم گرفته از پودر خامه شیرین شده که غالبا به روش صنعتی تولید می شود، ساخته شده است. این پودر خامه در ترکیب با شیر و وانیل و… زده شده تا حالت پوک پیدا کند و قابل فرمدهی با ابزارهای قنادی باشد.

تا پایان این متن همراه ما باشید.

طبع شیرینی خامه ای سرد است یا گرم؟

طبع خامه گرم و تر است. بنابراین در ترکیب با کیک و شیرینی باعث گرم شدن طبع آن نیز می شود. بنابر این طبع کیک و شیرینی خامه ای نیز گرم و تر است. اگر در تزئئین و ترکیب این شیرینی ها از شکلات، گردو، مغزها یا میوه هایی مانند موز یا توت فرنگی استفاده شود، گرمی طبع آن افزایش می یابد. اما سایر میوه ها، پودر قهوه و… می توانند گرمی آن را کاهش دهند.

خواص شیرینی خامه ای

حقیقت این است که باید بگوییم شیرینی خامه ای هیچ خواصی ندارد و تنها یک خوراکی تفریحی به حساب می آید که بهتر است مصرف آن کاهش داده شده یا قطع شود.

اگر این شیرینی با خامه طبیعی و لبنی تولید شده باشد و شکر کمتری داشتهباشد، عوارض آن کمی کاهش پیدا می کند اما نمی توان برای آن خواص خاصی قائل شد.

شیرینی خامه ای پرکالری و سیرکننده است و برای افرادی که لاغرند و تمایل به افزایش وزن دارند می تواند یک میانبر باشد. اما اضافه وزن از راه غلط، می تواند در آینده مشکلات جدی به همراه داشته باشد.

طبع شیرینی خامه ای در طب سنتیطبع شیرینی خامه ای در طب سنتی
طبع شیرینی خامه ای در طب سنتی

عوارض و مضرات مصرف شیرینی خامه ای

شیرینی اگر همان کیک یا خمیر پخته شده باشد، می توان با کم کردن مواد شیرین کننده آن ماند شکر و جایگزین کردنش با شیرینی های مفید طبیعی مانند عسل، عوارض آن را کاهش داد و با کنترل میزان مصرف، از مضرات آن دور ماند.

اما آنچه عوارض و مضرات شیرینی های تر را افزایش می دهد، ترکیب آن با خامه است!

  • خامه قنادی پر کالری و چاق کننده است.
  • خامه قنادی پر چربی و بالا برنده کلسترول و چربی خون است.
  • موجب گرفتگی عروق می شود و احتمال بروز سکته ها را افزایش می دهد.
  • قند خون را به سرعت و به میزان زیاد بالا می برد و برای دیابتی ها حکم سم دارد و بسیار مضر است.
  • سنگین و دیرهضم است.
  • معده را کسل و بیمار می کند.
  • به مرور باعث بسته شدن منافذ پوست و تیرگی آن می شود.
  • خلط گلو و سینه را افزایش می دهد.
  • باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.
  • استعداد ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش می دهد.
  • برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
  • غلبه رطوبت در بدن را بالا می برد.
  • افرادی که معده حساس دارند و نفخ و ترش کردن دارند نباید میل کنند.
  • باعث کسالت حافظه و ابتلای زودهنگام به آلزایمر می شود.
  • افراد کم تحرک به هیچ عنوان نبایند بخورند.
  • احتمال ابتلا به دیابت بارداری در زنان باردار را چند برابر افزایش می دهد.
  • مصرف آن به ویژه در بهار و پاییز باید متوقف شده یا به شدت کاهش یابد.

مصلح شیرینی خامه ای چیست؟

بهترین مصلح شیرین خامه ای نخوردن آن است!

اما کی توانید بعد از مصرف آن، برای کاهش مضرات می توانید آب لیمو، کاسنی یا عسل میل کنید.

4 پاسخ

  1. سلام ممنون از مطالب و توضیحات ارزشمندتون.خیلی خوراکی های سالمی وجود دارند که میشه جایگزین این شیرینی های مضر کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *