طب شناس
طبع و ویژگی های شیرینی خامه ای در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع شیرینی خامه ای در طب سنتیطبع شیرینی خامه ای در طب سنتی

طبع شیرینی خامه ای گرم است یا سرد+ عوارض و خواص

تاریخ انتشار: May 18, 2022

رای به این نوشته: 4.96/5 (341 رای)

شما هم از آن دسته افراد هستید که عاشق شیرینی های تر و پر خامه اید؟ یا از آن دسته افراد که برای برگزاری مراسم های مهم زندگیتان، از ازدواج و تولد گرفته تا سالگرد ازدواج و ماهگردهای نوزاد تازه متولدشده به سراغ سفارش کیکهای قنادی و خامه دار می روید؟

شیرینی های جذاب و خومزه ای که در پشت ظاهر دلربا و مزه دلنشینشان، می توانند خطرهای متعددی برای افراد داشته باشند.

در این میان، نان خامه ای را می توان پرطرفدارترین نوع این شیرینی ها دانست! همان نان توپی و برشته شده ای که با خامه پرشده است. این نوع شیرینی از نوعی خمیر پفی درست می شود و رون آن به وسیله خامه زده شده مخصوص قنادی، و گاه بستنی یا دسرهای کاراملی و کاستارد و... پر می شود.

نان خامه ای در مشهد با نام نارنجک معروف است و شاید بتوان گفت این نزدیک ترین اسم، با کاربرد این شیرینی است!!

کاری که مصرف زیاد نان خامه ای و سایر شیرینی های خامه ای با بدن انسان می کنند، چیزی شبیه به تاثیر انفجار یک نارنجک در یک خانه است! همه چیز به هم می ریزد! از فرم و اندام بدن و تعادل وزن گرفته تا عملکرد دستگاه های مختلف داخلی بدن.

اگرچه روال مطالب طب شناس، بررسی طبع، خواص، مضرات و مصلحات مواد غذایی و ترکیبات سنتی و... است اما گاه با مواردی روبه رو می شویم که خواص اندک و ناچیزی دارند اما سرشار از مضرات و عوارض هستند.

شیرینی خامه ای، کیک خامه ای و دسرهای دارای خامه قنادی از این دست هستند.

شیرینی و کیک های خامه ای معمولا از لایه های باریک کیک ساخته شده اند که لابلای آن با خامه زده شده پر می شود. این خامه ممکن است همان خامه لبنیاتی باشد که با شکر و در حالت فریز شده زده می شود تا پف کرده و سبک شود. اما اغلب از خامه قنادی برای ساخت آنها استفاده می شود.

خامه قنادی یا خامه فرم گرفته از پودر خامه شیرین شده که غالبا به روش صنعتی تولید می شود، ساخته شده است. این پودر خامه در ترکیب با شیر و وانیل و... زده شده تا حالت پوک پیدا کند و قابل فرمدهی با ابزارهای قنادی باشد.

تا پایان این متن همراه ما باشید.

طبع شیرینی خامه ای سرد است یا گرم؟

طبع خامه گرم و تر است. بنابراین در ترکیب با کیک و شیرینی باعث گرم شدن طبع آن نیز می شود. بنابر این طبع کیک و شیرینی خامه ای نیز گرم و تر است. اگر در تزئئین و ترکیب این شیرینی ها از شکلات، گردو، مغزها یا میوه هایی مانند موز یا توت فرنگی استفاده شود، گرمی طبع آن افزایش می یابد. اما سایر میوه ها، پودر قهوه و... می توانند گرمی آن را کاهش دهند.

خواص شیرینی خامه ای

حقیقت این است که باید بگوییم شیرینی خامه ای هیچ خواصی ندارد و تنها یک خوراکی تفریحی به حساب می آید که بهتر است مصرف آن کاهش داده شده یا قطع شود.

اگر این شیرینی با خامه طبیعی و لبنی تولید شده باشد و شکر کمتری داشتهباشد، عوارض آن کمی کاهش پیدا می کند اما نمی توان برای آن خواص خاصی قائل شد.

شیرینی خامه ای پرکالری و سیرکننده است و برای افرادی که لاغرند و تمایل به افزایش وزن دارند می تواند یک میانبر باشد. اما اضافه وزن از راه غلط، می تواند در آینده مشکلات جدی به همراه داشته باشد.

طبع شیرینی خامه ای در طب سنتیطبع شیرینی خامه ای در طب سنتی
طبع شیرینی خامه ای در طب سنتی

عوارض و مضرات مصرف شیرینی خامه ای

شیرینی اگر همان کیک یا خمیر پخته شده باشد، می توان با کم کردن مواد شیرین کننده آن ماند شکر و جایگزین کردنش با شیرینی های مفید طبیعی مانند عسل، عوارض آن را کاهش داد و با کنترل میزان مصرف، از مضرات آن دور ماند.

اما آنچه عوارض و مضرات شیرینی های تر را افزایش می دهد، ترکیب آن با خامه است!

مصلح شیرینی خامه ای چیست؟

بهترین مصلح شیرین خامه ای نخوردن آن است!

اما کی توانید بعد از مصرف آن، برای کاهش مضرات می توانید آب لیمو، کاسنی یا عسل میل کنید.

طبع و خواص اسفرزه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع اسفرزه در طب سنتی

طبع اسفرزه در طب سنتی ایرانی و اسلامی + روش مصرف

گرفتن تلخی بادمجان

ترفندهای گرفتن تلخی بادمجان+ خواص

طبع و خواص عدس پلو با کوفته ریزه در طب سنتی+ طرز تهیه عدس پلو با کوفته ریزه

طبع و خواص عدس پلو با کوفته ریزه در طب سنتی+ طرز تهیه عدس پلو با کوفته ریزه

درمان کیست تخمدان با طب سنتی ایرانی و اسلامیدرمان کیست تخمدان با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان کیست تخمدان در طب سنتی

روشهای درمان کیست تخمدان در طب سنتی ایرانی و اسلانی و طب سنتی دکتر خیراندیش

درمان زونا در طب سنتی درمان خانگی و فوری|درمان زونادرمان زونا

درمان فوری زونا در خانه با طب سنتی+ تدابیر کاهش درد

طبع و خواص ترب سیاه در طب سنتی|طبع و خواص ترب سیاه در طب سنتی ایرانی و اسلامی

بیش از 10 خاصیت شگفت انگیز ترب سیاه+ طبع و خواص آن در طب سنتی

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 طرز تهیه شربت نعنا|خواص شربت نعنا

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 روش تهیه شربت نعنا

طبع و خواص عرق بادرنجبویه در طب سنتی||طبع عرق بادرنجبویه

طبع و خواص عرق بادرنجبویه + 2 مصلح آن در طب سنتی