طب شناس
طبع و خواص ترخون در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع ترخون در طب سنتی

طبع و خواص ترخون در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: May 17, 2022

رای به این نوشته: 4.07/5 (421 رای)

ترخون یا تلخون گیاهی سبز رنگ و خوشه مانند است که برگ های کشیده ای دارد و طعم تندی دارد. ترخون در مناطق گرم سیر رشد می کند، اما در برابر سرما هم مقاوم است و دچار سرما زدگی نمی شود. ترخون برای رشد خوب نیاز به مقدار زیادی آب دارد. و باید در جایی کاشته شود که آبیاری مناسبی داشته باشد. ترخون را در فصل بهار می توان کاشت و در فصل پاییز برداشت کرد.ترخون یک گیاه معطر است که در مصارف دارویی و غذایی استفاده می شود.

نکته مهم این است که بعضی افراد ترخون و مرزه را باهم اشتباه میگیرند. ترخون برگ های روشن تری دارد و گل های آن زرد رنگ هستند.

ترخون هم به صورت تر و تازه و در سبزی خوردن مصرف می شود هم به عنوان یک سبزی معطر خشک شده و در ترکیب غذاهای مختلف از آش ها و سوپ ها گرفته تا کتلت و کباب مورد استفاده قرار می گیرد.

ترخون را اگر در سایه خشک کنیم ،رنگ سبز و خواص خود را حفظ می کند.برای خشک کردن ترخون ابتدا آن را پاک کرده و بشویید، سپس در یک مکان گرم و تاریک روی پارچه پهن کنید تا خشک شود، سپس در یک شیشه تمیز ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. خشک شده ترخون را اگر در شرایط مناسب نگهداری کنیم بیشتر از شش ماه سالم می ماند.

از خشک شده ترخون در انواع ترشی ها ،آش و سوپ، کوفته و پلو استفاده می شود.

جدا از مصارف خوراکی ترخون، این گیاه خواص درمانی و طبی متعدد دارد که در ادامه، بعد از معرفی طبع آن، به صورت کامل شرح خواهیم داد.

طبع ترخون سرد است یا گرم؟

بر اساس منابع معتبر طب سنتی طبع ترخون گرم و خشک است. و نوع وحشی آن بسیار گرم تر و خشک تر است. افراد صفراوی و گرم مزاج، با خوردن این سبزی ممکن است با خشکی دهان، جوش یا سردرد مواجه شوند که بهتر است برای پیشگیری از این عوارض، مصلح آن را مصرف کنند.

طبع ترخون در طب سنتی
طبع ترخون در طب سنتی

خواص بی نظیر گیاه ترخون در طب سنتی

عوارض و مضرات مصرف ترخون و موارد منع مصرف آن

مصلح ترخون چیست؟

با مصرف مصلح همراه با مواد غذایی می توان طبع و خواص آن را تعدیل کرد و از بروز عوارض جلوگیری کرد. مصلحات ترخون عبارتند از ، کرفس، رازیانه و عسل که همگی در دسترس و ارزان هستند.

طبع و خواص سیر قلیه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص سیر قلیه|

طبع و خواص سیر قلیه در طب سنتی+ طرز تهیه و 2 مورد مهم از مضرات و عوارض آن

درمان سرفه با انار پخته

درمان سرفه با انار کبابی

رونق تولید گیاهان دارویی و فراورده های گیاهی با توجه به ظرفیت های بومی هر منطقه

طبع و خواص شربت آبلیمو در طب سنتی|خواص شربت آبلیمو|شربت آبلیمو

طبع شربت آبلیمو در طب سنتی + 16 مورد از خواص ویژه شربت آبلیمو

طبع و خواص کشک در طب سنتی|طبع و خواص کشک در طب سنتی

طبع و خواص کشک از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان فوری شپش در خانه با کمک طب سنتی و تدابیر آن|درمان فوری شپش سر در طب سنتی با روش های خانگی|درمان فوری شپش در یک شب|درمان فوری شپش در یک شب با سرکه|درمان شپش در کودکان

درمان فوری شپش در یک شب با 7 روش ساده که معجزه میکنه

خواص و طبع ملون در طب سنتی|ط

طبع و خواص ملون از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص خورش آلو هویج در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص خورش آلو هویج|

طبع و خواص خورش آلو هویج در طب سنتی