طب شناس
طبع و خواص ترخون در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع ترخون در طب سنتی

طبع و خواص ترخون در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: May 17, 2022

رای به این نوشته: 4.07/5 (421 رای)

ترخون یا تلخون گیاهی سبز رنگ و خوشه مانند است که برگ های کشیده ای دارد و طعم تندی دارد. ترخون در مناطق گرم سیر رشد می کند، اما در برابر سرما هم مقاوم است و دچار سرما زدگی نمی شود. ترخون برای رشد خوب نیاز به مقدار زیادی آب دارد. و باید در جایی کاشته شود که آبیاری مناسبی داشته باشد. ترخون را در فصل بهار می توان کاشت و در فصل پاییز برداشت کرد.ترخون یک گیاه معطر است که در مصارف دارویی و غذایی استفاده می شود.

نکته مهم این است که بعضی افراد ترخون و مرزه را باهم اشتباه میگیرند. ترخون برگ های روشن تری دارد و گل های آن زرد رنگ هستند.

ترخون هم به صورت تر و تازه و در سبزی خوردن مصرف می شود هم به عنوان یک سبزی معطر خشک شده و در ترکیب غذاهای مختلف از آش ها و سوپ ها گرفته تا کتلت و کباب مورد استفاده قرار می گیرد.

ترخون را اگر در سایه خشک کنیم ،رنگ سبز و خواص خود را حفظ می کند.برای خشک کردن ترخون ابتدا آن را پاک کرده و بشویید، سپس در یک مکان گرم و تاریک روی پارچه پهن کنید تا خشک شود، سپس در یک شیشه تمیز ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. خشک شده ترخون را اگر در شرایط مناسب نگهداری کنیم بیشتر از شش ماه سالم می ماند.

از خشک شده ترخون در انواع ترشی ها ،آش و سوپ، کوفته و پلو استفاده می شود.

جدا از مصارف خوراکی ترخون، این گیاه خواص درمانی و طبی متعدد دارد که در ادامه، بعد از معرفی طبع آن، به صورت کامل شرح خواهیم داد.

طبع ترخون سرد است یا گرم؟

بر اساس منابع معتبر طب سنتی طبع ترخون گرم و خشک است. و نوع وحشی آن بسیار گرم تر و خشک تر است. افراد صفراوی و گرم مزاج، با خوردن این سبزی ممکن است با خشکی دهان، جوش یا سردرد مواجه شوند که بهتر است برای پیشگیری از این عوارض، مصلح آن را مصرف کنند.

طبع ترخون در طب سنتی
طبع ترخون در طب سنتی

خواص بی نظیر گیاه ترخون در طب سنتی

عوارض و مضرات مصرف ترخون و موارد منع مصرف آن

مصلح ترخون چیست؟

با مصرف مصلح همراه با مواد غذایی می توان طبع و خواص آن را تعدیل کرد و از بروز عوارض جلوگیری کرد. مصلحات ترخون عبارتند از ، کرفس، رازیانه و عسل که همگی در دسترس و ارزان هستند.

افتتاح درمانگاه طب مکمل درمان ناباروری در قم

اولین درمانگاه طب مکمل در حوزه درمان ناباروری در قم افتتاح شد

کبد چرب و همه خطراتی که در پی دارد

کبد چرب، خاموش، بی صدا، پر خطر!

طبع مصطکی در طب سنتی

همه چیزهایی که در مورد مصطکی باید بدانید+ طبع و خواص

طبع و خواص روغن نارگیل+ مضرات و عوارض|خواص روغن نارگیل در طب سنتی|خواص روغن نارگیل

طبع و خواص روغن نارگیل در طب سنتی + شرح 5 خاصیت ویژه روغن نارگیل

طبع نان بربری در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان بربری

طبع و خواص نان بربری در طب سنتی+ همه ویژگی های نان بربری مرغوب

طبع و 8 خاصیت کباب کوبیده در طب سنتی+ طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی|خواص کباب کوبیده

طبع کباب کوبیده در طب سنتی+ خواص+ مضرات+ مصلحات

رژیم چاقی طب سنتی+ تدابیر چاق شدن با طب سنتی|رژیم چاقی|

رژیم چاقی طب سنتی+ تدابیر چاق شدن با طب سنتی+ 9 غذای چاق کننده در شیردهی

طبع و خواص چای گل پنیرک در طب سنتی|چای گل پنیرک|خواص چای گل پنیرک

طبع و خواص چای گل پنیرک+ روش تهیه 3 نوع چای پرخاصیت با گل پنیرک