طب شناس
طبع و خواص ترخون در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع ترخون در طب سنتی

طبع و خواص ترخون در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: May 17, 2022

رای به این نوشته: 4.07/5 (421 رای)

ترخون یا تلخون گیاهی سبز رنگ و خوشه مانند است که برگ های کشیده ای دارد و طعم تندی دارد. ترخون در مناطق گرم سیر رشد می کند، اما در برابر سرما هم مقاوم است و دچار سرما زدگی نمی شود. ترخون برای رشد خوب نیاز به مقدار زیادی آب دارد. و باید در جایی کاشته شود که آبیاری مناسبی داشته باشد. ترخون را در فصل بهار می توان کاشت و در فصل پاییز برداشت کرد.ترخون یک گیاه معطر است که در مصارف دارویی و غذایی استفاده می شود.

نکته مهم این است که بعضی افراد ترخون و مرزه را باهم اشتباه میگیرند. ترخون برگ های روشن تری دارد و گل های آن زرد رنگ هستند.

ترخون هم به صورت تر و تازه و در سبزی خوردن مصرف می شود هم به عنوان یک سبزی معطر خشک شده و در ترکیب غذاهای مختلف از آش ها و سوپ ها گرفته تا کتلت و کباب مورد استفاده قرار می گیرد.

ترخون را اگر در سایه خشک کنیم ،رنگ سبز و خواص خود را حفظ می کند.برای خشک کردن ترخون ابتدا آن را پاک کرده و بشویید، سپس در یک مکان گرم و تاریک روی پارچه پهن کنید تا خشک شود، سپس در یک شیشه تمیز ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. خشک شده ترخون را اگر در شرایط مناسب نگهداری کنیم بیشتر از شش ماه سالم می ماند.

از خشک شده ترخون در انواع ترشی ها ،آش و سوپ، کوفته و پلو استفاده می شود.

جدا از مصارف خوراکی ترخون، این گیاه خواص درمانی و طبی متعدد دارد که در ادامه، بعد از معرفی طبع آن، به صورت کامل شرح خواهیم داد.

طبع ترخون سرد است یا گرم؟

بر اساس منابع معتبر طب سنتی طبع ترخون گرم و خشک است. و نوع وحشی آن بسیار گرم تر و خشک تر است. افراد صفراوی و گرم مزاج، با خوردن این سبزی ممکن است با خشکی دهان، جوش یا سردرد مواجه شوند که بهتر است برای پیشگیری از این عوارض، مصلح آن را مصرف کنند.

طبع ترخون در طب سنتی
طبع ترخون در طب سنتی

خواص بی نظیر گیاه ترخون در طب سنتی

عوارض و مضرات مصرف ترخون و موارد منع مصرف آن

مصلح ترخون چیست؟

با مصرف مصلح همراه با مواد غذایی می توان طبع و خواص آن را تعدیل کرد و از بروز عوارض جلوگیری کرد. مصلحات ترخون عبارتند از ، کرفس، رازیانه و عسل که همگی در دسترس و ارزان هستند.

طبع و خواص شربت شیر خرما در طب ایرانی و اسلامی|خواص شربت شیر خرما

طبع و خواص شربت شیر خرما در طب سنتی+ مضرات و مصلحات+ روش تهیه

همه چیز در باره شمعدانی و طبع و خواص آن|طبع و خواص شمعدانی|عوارض و مضرات و مصلح شمعدانی

طبع شمعدانی و خواص پرشمار آن در طب سنتی+ 2 روش استفاده آن

خرفه پرپهن

|درمان زکام

زکام چیست و چگونه درمان می شود؟

بهترین غذاها برای افطار

بهترین پیش غذاها برای افطار کدامند؟ 5 توصیه طب سنتی

درمان ریزش مو سکه ای در طب سنتی|درمان ریزش مو سکه ای در طب سنتی + 10 دارو گیاهی فوق العاده برای درمان ریزش مو سکه ای|درمان ریزش مو سکه ای

درمان قطعی ریزش مو سکه ای با 10 دارو گیاهی در طب سنتی

خواص دود اسپند|خواص و فواید اسپند

دود اسپند؛ مفید یا مضر؟

خواص سیب پلو کرمانشاهی در طب سنتی|خواص سیب پلو کرمانشاهی

سیب پلوی کرمانشاهی چه خواصی دارد؟ 4 عارضه جانبی مصرف سیب پلو