طب شناس
طبع و خواص ماش در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع ماش در طب سنتی

طبع ماش سرد است یا گرم؟+ مصلحات+ خواص و مضرات در طب سنتی

تاریخ انتشار: May 21, 2022

رای به این نوشته: 4.54/5 (289 رای)

ماش دانه های سبز رنگی هستند که از دسته حبوبات هستند. ماش اغلب در هند یافت می شود و یکی از گیاهان بومی این کشور است. اما در ایران هم آن را کشت میکنند ، در ایران وقتی که گندم و جو را برداشت میکنند وقت کشت ماش است.

ماش بوته های علفی و سبزی دارد و در فصل پاییز برداشت می شود.ماش گیاهی وحشی است که بیشتر در مناطق خشک و نیمه خشک می روید و در مناطق مرطوب و با بارندگی زیاد  رشد نمی کند. از ماش برای خوراک دام استفاده می شد، اما به دلیل استفاده غذایی و خواص زیاد، کشت آن افزایش پیدا کرد.

از دانه های سبز ماش در انواع غذاها، سالاد و آش می توان استفاده کرد. ماش دارای خواص دارویی زیادی است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

در کشورهای مختلف ماش را با روش های متعددی طبخ و استفاده می کنند، مثلا در کشور هند دانه های ماش را آب پز کرده سپس سرخ می کنند و در انواع سالاد ها استفاده میکنند، یا در کشور فیلیپین از ماش سوپ تهیه می کنند.

ماش را در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم میتوان ماه ها نگهداری و استفاده کرد.

طبع ماش گرم است یا سرد؟

در منابع طب سنتی اسلامی مزاج ماش سرد و خشک است و برای افراد گرم مزاج در فصول گرم سال مناسب است. افراد سردمزاج نیز می توانند همراه با مصلح میل کنند.

از خواص ماش در طب سنتی چه می دانید؟

طبع ماش در طب سنتی
طبع ماش در طب سنتی

حدیثی درباره خواص ماش از زبان امام رضا(ع):

شخصی نزد امام رضا(ع) رفت و عرض کرد که برای درمان لکه های پوستی چه کنم؟ امام رضا فرمودند ماش را بپز و بخور.او انجام داد و درمان شد.

عوارض و مضرات ماش

ماش نفاخ است: پس قبل از مصرف آن را چند ساعت بخیسانید.

به دلیل طبع سرد ماش، مصرف بیش از حد آن باعث کم شدن نیروی جنسی می شود.

مصرف زیاد ماش به دندان ها آسیب می زند.

ماش اگر با پوست مصرف شود دیر هضم است.

زیاده روی  در مصرف ماش خلط را افزایش می دهد.

مصرف بی رویه ماش باعث ابتلا به سوء هاضمه و نفخ می شود.

مصرف زیاد ماش عملکرد جذب کلسیم را با اختلال مواجه می کند.

ماش را چطور استفاده کنیم؟

همان طور که در بالا اشاره کردیم ماش نفاخ است پس بهتر است قبل از مصرف خیسانده شود، ماش برای پختن به 20 الی 30 دقیقه زمان احتیاج دارد. از پخته ماش میتوان ماش پلو تهیه کرد و یا در انواع سالاد از آن استفاده کرد.

همچنین میتوان ماش را شسته و بگذارید تا جوانه بزند و از جوانه ماش در انواع سوپ و سس استفاده کنید.

می دانستید اگر دانه های ماش را بپزید و با سرکه مخلوط کنید یک ضماد بسیار موثر برای درمان اگزما و آکنه است؟

ماش پخته یک غذای خوب و مقوی برای رشد کودکان است. پس حتما آن را در برنامه غذایی کودک خود قرار دهید.

مصلحات ماش چه چیزهایی هستند؟

به دلیل طبع سرد ماش بهتر است آن را به همراه زیره، فلفل و زنجبیل مصرف کنید تا سردی آن بر شما غلبه نکند.

طبع بارهنگ و خواص آن در طب سنتی|طبع و خواص بارهنگ در طب سنتی

همه چیزهایی که درمورد بارهنگ نمی‌دانید+ طبع و خواص

طبع مربا به در طب سنتی|طبع مربا به

طبع مربا به سرد است یا گرم؟ خواص به و مربا به و سایر فرآورده های آن

طبع و خواص شبدر قرمز در طب سنتی|خواص شبدر قرمز|خواص شبدر قرمز

طبع و خواص شبدر قرمز در طب سنتی ایرانی و اسلامی + مضرات و 2 مصلح آن

طبع-و-خواص-سیر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی-چیست-؟|طبع-و-خواص-سیر-ناشتا-در-طب-سنتی

طبع و خواص سیر در طب سنتی - یک آنتی اکسیدان قوی

خواص و مضرات گلدن سیل یا خوک طلایی در طب سنتی|خواص گلدن سیل

خواص گلدن سیل یا خوک طلایی+ عوارض و 2 مورد تداخل دارویی مهم

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه|خواص کباب سرداشی

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه

طبع و خواص روغن زنجبیل در طب سنتی|خواص روغن زنجبیل

طبع و خواص روغن زنجبیل در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مصلحات

طبع-و-خواص-هیج-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع هویج سرد است یا گرم ؟ خواص + مصلحات + مضرات - در طب سنتی