طب شناس
هندوانه برای دیابت مفید است یا مضر؟

بالاخره دیابتی ها هندوانه بخورند یا نخورند؟

تاریخ انتشار: May 29, 2022

رای به این نوشته: 4.52/5 (357 رای)

­­هندوانه مملو از آب و فیبر است، اما شاخص گلیسمی (GI) کمی بالاتر از حد متوسط دارد. یک وعده ۱۰۰ گرمی هندوانه دارای شاخص گلایسمیک ۷۲ است. اما از آنجایی که بار گلیسمی (glycemic load) هندوانه بسیار پایین است - فقط ۲ در هر ۱۰۰ گرم- بیماران دیابتی می‌توانند هندوانه را در حد اعتدال و با خیال راحت مصرف کنند.

در این مورد بگوییم که افراد مبتلا به دیابت می‌توانند با خیال راحت در یک روز ۱۵۰ گرم هندوانه بخورند که تقریباً معادل ۱ فنجان هندوانه خرد شده در روز است.

این را هم یادتان باشد که حتما هندوانه را به عنوان میان وعده مصرف کنید نه همراه غذا. از خوردن هندوانه در شب خودداری کنید و بلافاصله قبل یا بعد از غذا هم هندوانه را نخورید. می‌توانید هندوانه را به عنوان میان وعده صبح یا عصرانه میل کنید.

بدن ما در تابستان به رساندن آب (هیدراتاسیون) منظم نیاز دارد و چه چیزی بهتر از داشتن مقداری هندوانه خنک برای غلبه بر گرما؟ هندوانه سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C، A، B۶ و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر، فولات و کلسیم است. این میوه همچنین یک منبع عالی آنتی اکسیدان است که می‌تواند به بهبود کیفیت مو، صاف کردن پوست و حتی رفع خستگی کمک کند. از لحاظ طب سنتی هم هندوانه فواید زیادی دارد و براساس متون طب آیورودا، طب سنتی هندی، هندوانه می‌تواند به کاهش وزن، تسکین عفونت‌های دستگاه ادراری (UTI) و هضم بهتر غذا کمک کند.

اما دیابتی‌ها باید بدانند می‌توانند برخی میوه‌های دیگر را هم مصرف کنند. برخی از میوه‌های دارای شاخص گلیسمی مناسب که افراد دیابتی می‌توانند با خیال راحت در مقادیر متوسط ​​مصرف کنند عبارتند از: کرانبری و زغال اخته، توت فرنگی، گیلاس، آلو، هلو، سیب، گلابی، کیوی، پرتقال، گریپ فروت و پاپایا. همه این میوه‌ها دارای ضریب گلایسمیک شصت یا کمتر هستند و برای کسانی که قند خون بالا دارند بی خطر هستند.

منبع: صدا و سیما

تدابیر درمان پیرچشمی در طب سنتی|درمان پیرچشمی|پیشگیری از پیرچشمی

درمان پیرچشمی با 6 نسخه طب سنتی+ علائم پیر چشمی + راه های پیشگیری

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی|طبع کال کباب|خواص کال کباب در طب سنتی

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی+ طرز تهیه، مضرات و مصلحات

طبع و خواص شیرین بیان در طب سنتی|خواص شیرین بیان

طبع و خواص شیرین بیان در طب سنتی+ معرفی 2 عرق گیاهی به عنوان مصلح

طبع و خواص گلابی وحشی در طب سنتی اسلامی

طبع و خواص گلابی ترش (گلابی وحشی) در طب سنتی

طبع و 8 خاصیت شگفت انگیز کوفته سیرابی+ طرز تهیه کوفته سیرابی خوشمزه|خواص کوفته سیرابی

طبع و 8 خاصیت شگفت انگیز کوفته سیرابی+ طرز تهیه کوفته سیرابی خوشمزه

طبع و خواص روغن پسته در طب سنتی

طبع روغن پسته در طب سنتی+ خواص و مضرات آن+ مصلح

طبع و خواص نخل اره ای در طب سنتی|خواص نخل اره ای

نخل اره ای چیست و چه خواصی دارد؟ طبع و مضرات نخل اره ای

طبع ونوشک پلو در طب سنتی+ 18 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه ونوشک پلو|خواص ونوشک پلو

طبع ونوشک پلو در طب سنتی+ 18 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه ونوشک پلو