طب شناس
هندوانه برای دیابت مفید است یا مضر؟

بالاخره دیابتی ها هندوانه بخورند یا نخورند؟

تاریخ انتشار: May 29, 2022

رای به این نوشته: 4.52/5 (357 رای)

­­هندوانه مملو از آب و فیبر است، اما شاخص گلیسمی (GI) کمی بالاتر از حد متوسط دارد. یک وعده ۱۰۰ گرمی هندوانه دارای شاخص گلایسمیک ۷۲ است. اما از آنجایی که بار گلیسمی (glycemic load) هندوانه بسیار پایین است - فقط ۲ در هر ۱۰۰ گرم- بیماران دیابتی می‌توانند هندوانه را در حد اعتدال و با خیال راحت مصرف کنند.

در این مورد بگوییم که افراد مبتلا به دیابت می‌توانند با خیال راحت در یک روز ۱۵۰ گرم هندوانه بخورند که تقریباً معادل ۱ فنجان هندوانه خرد شده در روز است.

این را هم یادتان باشد که حتما هندوانه را به عنوان میان وعده مصرف کنید نه همراه غذا. از خوردن هندوانه در شب خودداری کنید و بلافاصله قبل یا بعد از غذا هم هندوانه را نخورید. می‌توانید هندوانه را به عنوان میان وعده صبح یا عصرانه میل کنید.

بدن ما در تابستان به رساندن آب (هیدراتاسیون) منظم نیاز دارد و چه چیزی بهتر از داشتن مقداری هندوانه خنک برای غلبه بر گرما؟ هندوانه سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C، A، B۶ و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر، فولات و کلسیم است. این میوه همچنین یک منبع عالی آنتی اکسیدان است که می‌تواند به بهبود کیفیت مو، صاف کردن پوست و حتی رفع خستگی کمک کند. از لحاظ طب سنتی هم هندوانه فواید زیادی دارد و براساس متون طب آیورودا، طب سنتی هندی، هندوانه می‌تواند به کاهش وزن، تسکین عفونت‌های دستگاه ادراری (UTI) و هضم بهتر غذا کمک کند.

اما دیابتی‌ها باید بدانند می‌توانند برخی میوه‌های دیگر را هم مصرف کنند. برخی از میوه‌های دارای شاخص گلیسمی مناسب که افراد دیابتی می‌توانند با خیال راحت در مقادیر متوسط ​​مصرف کنند عبارتند از: کرانبری و زغال اخته، توت فرنگی، گیلاس، آلو، هلو، سیب، گلابی، کیوی، پرتقال، گریپ فروت و پاپایا. همه این میوه‌ها دارای ضریب گلایسمیک شصت یا کمتر هستند و برای کسانی که قند خون بالا دارند بی خطر هستند.

منبع: صدا و سیما

تدابیر درمان پیرچشمی در طب سنتی|درمان پیرچشمی|پیشگیری از پیرچشمی

درمان پیرچشمی با 6 نسخه طب سنتی+ علائم پیر چشمی + راه های پیشگیری

همه چیز درباره نارنج سه برگ + 11 خاصیت نارنج سه برگ در طب سنتی|خواص نارنج سه برگ

همه چیز درباره نارنج سه برگ + 11 خاصیت نارنج سه برگ در طب سنتی

طبع و خواص صمغ زرد در طب سنتی|طبع صمغ زرد

صمغ زرد چیست و چه خواصی دارد؟ طبع و خواص صمغ زرد در طب سنتی

طبع و خواص آب کرفس از منظر طب سنتی|طبع و خواص آب کرفس و لیمو در طب سنتی+ طرز تهیه 2 نوشیدنی پرفایده با آب کرفس|خواص آب کرفس

طبع و خواص آب کرفس و لیمو در طب سنتی+ طرز تهیه 2 نوشیدنی پرفایده با آب کرفس

همه چیز درباره آلوئه ورا یا صبر زرد|خواص آلوئه ورا

طبع و خواص آلوئه ورا در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ بیش از 30 خاصیت گیاه آلوئه ورا

روغن گیری برای روغن زرد و روغن دنبه

روغن گیری به روش سنتی اصیل- رعایت نکات طب سنتی ایرانی

همه آنچه باید در مورد کرن بری بدانید|طبع و خواص کرن بری|خواص کرن بری

طبع و خواص کرن بری در طب سنتی+ 30 خاصیت کرنبری+ مضرات و مصلح

کوفته هلو شیرازی و خواص آن در طب سنتی|خواص کوفته هلو شیرازی|کوفته هلو شیرازی غذایی بدون هلو

کوفته هلو شیرازی و همه خواص ان از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی