طب شناس
طبع و خواص لوبیا قرمز در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع لوبیا قرمز در طب سنتی

طبع و خواص لوبیا قرمز در طب سنتی+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: June 4, 2022

رای به این نوشته: 4.26/5 (364 رای)

لوبیا یکی از انواع حبوبات و از گونه های پر استفاده حبوبات است. انواع مختلفی دارد و لوبیاقرمز یکی از انواع آن است. از آنجایی که شکل ظاهری لوبیا قرمز به ساختار آنانومیک کلیه انسان شبیه است، در انگلیسی و برخی زبانهای خارجی دیگر به آن لوبیا کلیوی Kidney bean می گویند.

لوبیا قرمز اغلب در مناطق گرمسیری کشت می شود و در جهان برزیل بیشترین میزان لوبیا قرمز را تولید می کند.

لوبیا قرمز در ایران و در ترکیب غذاها و آشهای مختلفی استفاده می شود و خواص فراوانی دارد. برخی لوبیا را به دلیل داشتن پروتئین بالا، جایگزین مناسبی برای گوشت می دانند و مصرف آن را به گیاهخواران توصیه می کنند.

در این مطلب با بعد از بررسی طبع و مزاج لوبیاقرمز، خواص متعدد آن را معرفی خواهیم کرد و همچنین اطلاعات مفیدی درباره عوارض و مضرات مصرف لوبیا قرمز به شما ارائه می دهیم. در پایان مصلحات لوبیا قرمز معرفی می شوند تا به کمک آن، بتوانید بیشترین بهره را از مصرف لوبیا قرمز ببرید.

طبع لوبیا قرمز سرد است یا گرم؟

در منابع طب سنتی آمده است که طبع لوبیا قرمز گرم و تر است. بنظ می رسد که مصرف لوبیا در زمستان و روزهای سرد، فواید بیشتری برای بدن داشته باشد. همچنین افراد با مزاج سرد، بهره بیشتری از خواص لوبیا قرمز می برند. افراد گرم مزاج نیز بهتر است لوبیا قرمز را همراه با مصلح میل کنند و از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنند.

طبع لوبیا قرمز در طب سنتی
طبع لوبیا قرمز در طب سنتی

از خواص لوبیا قرمز چه می دانید؟

مصرف لوبیا قرمز چه عوارض و مضراتی دارد؟

  1. لوبیا قرمز نیز مانند سایر حبوبات نفاخ است و زیاده روی در مصرف آن باعث نفخ، ورم شکم و معده و دل درد می شود. به منظور رفع این مشکل علاوه بر دقت در میزان مصرف، بهتر است لوبیا را دست کم یک روز قبل از مصرف در آب سرد خیسانده و چند بار آب آن را در طول روز عوض کنید.
  2. افرادی که مبتلا به یبوست حاد هستند یا سندرم روده تحریک پذیر دارند، بهتر است مصرف لوبیا قرمز را به حداقل برسانند.
  3. به دلیل داشتن مقادیر بالای آهن، زیاده روی در مصرف آن موجب اختلالات و آسیب های مغزی می شود.
  4. مصرف بی رویه آن موجب نوعی مسمومیت توسط ماده هماگلوتین  می شود که آثار آن، بروز اسهال و استفراغ است.
  5. مصرف آن در زمان قاعدگی، خون ریزی را افزایش می دهد.
  6. زنان باردار نباید در مصرف لوبیا قرمز زیاده روی کنند. در برخی موارد مشاهده شده که لوبیا قرمز موجب سقط جنین در سه ماهه نخست شده است.
  7. زیاده روی در مصرف آن به ویژه در وعده شام باعث بد خوابی و دیدن خوابهای آشفته می شود.

مصلح لوبیا قرمز چییست؟

برای از بین بردن نفخ ناشی از مصرف لوبیا قرمز و دیگر حبوبات می توان از نعنا و پونه تازه یا عرق نعنا و عرق پونه یا عرق زنیان استفاده کرد.

پختن لوبیاقرمز همراه با گوشت، خواص آن را بهبود می بخشد.

بهترین مصل برای لوبیا قرمز زیره، زنجبیل، روغن زیتون، آویشن و دارچین است.

خواص شمشاد سرخ و انواع شمشاد در طب سنتی|خواص گل شمشاد در طب سنتی

خواص انواع شمشاد در طب سنتی+ معرفی و خواص شمشاد سرخ+ 7 عارضه

خواص و فواید گیاهانی که بهاری در طب سنتی

فواید و خواص گیاهانی که بهار در طبیعت ایران رشد میکنند از نظر طب سنتی

بهترین زمان حجامت. بایدها و نبایدهای حجامت در طب سنتی

همه آنچه باید در مورد حجامت بدانید+ بایدها و نبایدها

همه چیز درباره خواص و طبع عرق زیره سیاه در طب سنتی + 9 خاصیت بینظیر عرق زیره سیاه|طبع عرق زیره سیاه

همه چیز درباره خواص و طبع عرق زیره سیاه در طب سنتی + 9 خاصیت بینظیر عرق زیره سیاه

طبع عرق گشنیز در طب سنتی|طبع عرق گشنیز

طبع عرق گشنیز و خواص آن در طب سنتی+ مضرات و مصلحات

طبع و خوا?? شربت گل پنیرک در طب سنتی+ 14 خاصیت فوق العاده شربت گل پنیرک

طبع و خواص شربت گل پنیرک در طب سنتی+ 14 خاصیت فوق العاده شربت گل پنیرک

درمان ترشی معده در طب سنتی + 9 راه برای درمان ترش کردن معده|درمان ترشی معده

درمان ترشی معده در طب سنتی + 9 راه برای درمان سریع ترشی معده

خواص و طرز تهیه کله جوش یا کالجوش|طبع کله جوش

طبع و خواص کله جوش یا کالجوش در طب سنتی+ طرز تهیه