طب شناس
طبع و خواص لوبیا قرمز در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع لوبیا قرمز در طب سنتی

طبع و خواص لوبیا قرمز در طب سنتی+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: June 4, 2022

رای به این نوشته: 4.26/5 (364 رای)

لوبیا یکی از انواع حبوبات و از گونه های پر استفاده حبوبات است. انواع مختلفی دارد و لوبیاقرمز یکی از انواع آن است. از آنجایی که شکل ظاهری لوبیا قرمز به ساختار آنانومیک کلیه انسان شبیه است، در انگلیسی و برخی زبانهای خارجی دیگر به آن لوبیا کلیوی Kidney bean می گویند.

لوبیا قرمز اغلب در مناطق گرمسیری کشت می شود و در جهان برزیل بیشترین میزان لوبیا قرمز را تولید می کند.

لوبیا قرمز در ایران و در ترکیب غذاها و آشهای مختلفی استفاده می شود و خواص فراوانی دارد. برخی لوبیا را به دلیل داشتن پروتئین بالا، جایگزین مناسبی برای گوشت می دانند و مصرف آن را به گیاهخواران توصیه می کنند.

در این مطلب با بعد از بررسی طبع و مزاج لوبیاقرمز، خواص متعدد آن را معرفی خواهیم کرد و همچنین اطلاعات مفیدی درباره عوارض و مضرات مصرف لوبیا قرمز به شما ارائه می دهیم. در پایان مصلحات لوبیا قرمز معرفی می شوند تا به کمک آن، بتوانید بیشترین بهره را از مصرف لوبیا قرمز ببرید.

طبع لوبیا قرمز سرد است یا گرم؟

در منابع طب سنتی آمده است که طبع لوبیا قرمز گرم و تر است. بنظ می رسد که مصرف لوبیا در زمستان و روزهای سرد، فواید بیشتری برای بدن داشته باشد. همچنین افراد با مزاج سرد، بهره بیشتری از خواص لوبیا قرمز می برند. افراد گرم مزاج نیز بهتر است لوبیا قرمز را همراه با مصلح میل کنند و از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنند.

طبع لوبیا قرمز در طب سنتی
طبع لوبیا قرمز در طب سنتی

از خواص لوبیا قرمز چه می دانید؟

مصرف لوبیا قرمز چه عوارض و مضراتی دارد؟

  1. لوبیا قرمز نیز مانند سایر حبوبات نفاخ است و زیاده روی در مصرف آن باعث نفخ، ورم شکم و معده و دل درد می شود. به منظور رفع این مشکل علاوه بر دقت در میزان مصرف، بهتر است لوبیا را دست کم یک روز قبل از مصرف در آب سرد خیسانده و چند بار آب آن را در طول روز عوض کنید.
  2. افرادی که مبتلا به یبوست حاد هستند یا سندرم روده تحریک پذیر دارند، بهتر است مصرف لوبیا قرمز را به حداقل برسانند.
  3. به دلیل داشتن مقادیر بالای آهن، زیاده روی در مصرف آن موجب اختلالات و آسیب های مغزی می شود.
  4. مصرف بی رویه آن موجب نوعی مسمومیت توسط ماده هماگلوتین  می شود که آثار آن، بروز اسهال و استفراغ است.
  5. مصرف آن در زمان قاعدگی، خون ریزی را افزایش می دهد.
  6. زنان باردار نباید در مصرف لوبیا قرمز زیاده روی کنند. در برخی موارد مشاهده شده که لوبیا قرمز موجب سقط جنین در سه ماهه نخست شده است.
  7. زیاده روی در مصرف آن به ویژه در وعده شام باعث بد خوابی و دیدن خوابهای آشفته می شود.

مصلح لوبیا قرمز چییست؟

برای از بین بردن نفخ ناشی از مصرف لوبیا قرمز و دیگر حبوبات می توان از نعنا و پونه تازه یا عرق نعنا و عرق پونه یا عرق زنیان استفاده کرد.

پختن لوبیاقرمز همراه با گوشت، خواص آن را بهبود می بخشد.

بهترین مصل برای لوبیا قرمز زیره، زنجبیل، روغن زیتون، آویشن و دارچین است.

طب ایرانی و طب سنتی و طب اسلامی باید احیا شود

ولایتی : طب سنتی ایرانی اسلامی باید احیا شود

خواص مرصع پلو در طب سنتی||مرصع پلو|خواص مرصع پلو

طبع و خواص مرصع پلو، غذای خوشمزه ایرانی در طب سنتی

طبع و 7 خاصیت شربت بیدمشک بهارنارنج عسل در طب سنتی+ طرز تهیه|خواص شربت بیدمشک بهارنارنج عسل

طبع و 7 خاصیت شربت بیدمشک بهارنارنج عسل در طب سنتی+ طرز تهیه

خواص ابگوشت لپه در طب سنتی|خواص آبگوشت لپه

طبع و خواص آبگوشت لپه از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و 8 خاصیت شربت جلاب در طب سنتی+ طرز تهیه شربت جلاب مجلسی|خواص شربت جلاب

طبع و 8 خاصیت شربت جلاب در طب سنتی+ طرز تهیه شربت جلاب مجلسی

طب-سنتی-روشی-برای-پیگیری-از-کرونا

آیا طب سنتی روشی برای پیگیری از کرونا دارد ؟

خواص دود اسپند و اسپند در طب سنتی|خواص اسپند و دود اسپند در طب سنتی

دود کردن اسپند خاصیتی هم دارد؟

طبع و خواص قیمه ریزه در طب سنتی|خواص قیمه ریزه

خواص و طبع قیمه ریزه در طب سنتی+ روش تهیه+ مصلحات