طبع و خواص کدو خورشتی در طب سنتی ایرانی و اسلامی
طبع و خواص کدو خورشتی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

همه خواص کدو خورشتی در طب سنتی ایرانی و اسلامی + طبع، مضرات و مصلح

تاریخ نگارش

ژوئن 5, 2022

دسته‌بندی

سبزی و صیفی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

درمورد طبع و خواص کدو خورشتی چه می دانید؟ کدو سبز یا کدوی خورشتی چه ویژگی هایی دارد؟

اینها چند مورد از سوالاتی است که در طول این متن پاسخ داده شده اند؛

کدو خورشتی که غالبا با نام کدو سبزو کدو مسمایی نیز شناخته می شود، یکی از انواع صیفی جات است. این نوع کدو تابستانی است و شکلی دراز و کشیده و تقریبا شبیه به خیار و بادمجان دارد. طول آن حتی تا یک متر هم قابل رشد است اما اغلب در اندازه های کوچک تر برداشت می شود. رنگ پوست آن سبز روشن نو گاه سبز تیره است و از هم خانواده کدوهایی مانند کدو حلوایی و کدو تنبل است.

کدو خورشتی برخلاف کدوهای دیگر دانه های ریز و نرم دارد و برای مصرف نیازی به خارج کردن دانه های آن نیست.

کدو خورشتی یا همان کدو سبز در آشپزی استفاده های فراوانی دارد و به صورت سرخ کرده یا بخارپز و آب پز در طبخ غذاهای مختلف کاربرد دارد.

سوپ کدو، خورشت کدو، کدومسما، کشک کدو و… از جمله این غذاهاست. کدو همچنین دورچین مناسب و مفیدی برای غذاهایی همچون مرغ و ماهی است.

در ادامه ابتدا به بررسی طبع کدو سبز می پردازیم و بیان می کنیم که با کدام مزاج ها سازگاری بیشتری دارد. سپس از خواص و مضرات آن می گوییم و در پایان با مصلح آن آشنا می شویم.

طبع کدو خورشتی یا کدوسبز سرد است یا گرم؟

طبع کدو خورشتی سرد و تر است. همانطور که پیشتر گفتیم، این نوع کدو، تابستانی است و مصرف آن در تابستان و روزهای گرم بسیار مفید است. افراد گرم مزاج نیز می توانند با مصرف کدو سبز، بهره بیشتری از طبع و خواص آن ببرند.

مصرف زیاد کدو خورشتی در سردمزاجان باعث غلبه سردی در بدن می شود و ایجاد عوارض می کند. بهتر است سردمزاجان در مصرف کدو خورشتی اندازه را رعایت کنند و حتما آن را همراه با مصلح مصرف کنند.

طبع کدو خورشتی
طبع کدو خورشتی

کدو خورشتی یا کدوسبز چه خواصی دارد؟

  • کم کالری اما سیر کننده است. احساس سیری طولانی مدتی که خوردن کدو در فرد ایجاد می کند، این کدو را تبدیل به یک گزینه مفید و موثر برای کاهش وزن تبدیل کرده است.
  • در حفظ سلامت قلب و تقویت آن موثر است.
  • سدیم، چربی و نشاسته پایینی دارد.
  • ویتامین آ بالایی دارد و برای سلامت چشم مفید است. مصرف کدوسبز چشم را در مقابل بیماریهایی مانند آب مروارید و پیرچشمی و… محافظت می کند.
  • خوراک مناسبی برای افراد دیابتی، به ویژه افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است.
  • روند پیری پوست را به تاخیر می اندازد و از ایجاد لکهای پوستی پیشگیری می کند.
  • می توان گفت که کدوی سبز بدون کلسترول است و به همین دلیل برای درمان کلسترول بالا و کاهش کلسترول خون بسیار مفید است.
  • در درمان سرطان روده بزرگ بسیار مفید است و این به دلیل داشتن مقادیر بالای فیبر است.
  • موجب تقویت غدد تیروئیدی می شود.
  • برای درمان مشکلات پروستات و تقویت آن مفید است.
  • فشار خون بالا را کاهش می دهد.
  • ترکیب آن با ماست برای کاهش ریزش مو بسیار مفید است.
  • ترکیب کدو خورشتی با ماست و مصرف آن دو یا سه بار در هفته، موجب پاکسازی پوست شفافیت آن می شود.
  • ملین است و برای درمان یبوست تاثیر فوری دارد.
  • ادرار آور است و از این طریق هم باعث کاهش تب و دمای بالای بدن می شود و هم عملکرد کلیه ها را تقویت می کند.
  • کدوسبز گیاهی پر آب است و از کم آب شدن بدن در روزهای گرم تابستان جلوگیری می کند. در رفع عطش و تشنگی نیز موثر است.
  • مصرف کدو سبز باعث باز شدن عروق می شود و متقابلا از انسداد عروق نیز پیشگیری می کند.
  • موجب پاکسازی کبد و درمان کبدچرب می شود.
  • مصرف کدو خورشتی در زنان باعث کاهش عوارض پیش از قاعدگی می شود. به عنوان مثال کمردرد و ضعف استخوانها و دل درد پیش از قاعدگی را تا حد زیادی کاهش می دهد.
  • در درمان موخورده و خشکی مو موثر است. همچنین موجب تقویت رشد موها می شود.

چه کسانی نباید کدوسبز مصرف کنند؟ عوارض و مضرات کدو خورشتی چیست؟

افرادی که مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر هستند، بهتر است کدو خورشتی مصرف نکنند.

اگر کدوخورشتی تلخ باشد، موجب اسهال و درد معده می شود.

در برخی افراد ایجاد واکنش های آلرژیک مانند تهوع و سرفه و خارش و… می کند.

زیاده روی در مصرف آن ایجاد اختلالات عصبی می کند. از جمله فراموشی و اختلال هواس یا آلزایمر زودرس.

زیاده روی در مصرف آن برای زنان باردار و شیرده مضر است. همچنین افراد سیگاری نباید بیش از اندازه کدو خورشتی مصرف کنند.

افزایش مصرف آن در سردمزاجان باعث غلبه بلغم می شود و ایجاد عوارضی مانند نفخ و قولنج و کاهش اشتها می شود.

مصلحات کدو خورشتی یا کدو سبز را بشناسید

برای بهبود طبع و خواص همه مواد غذایی، باید از مصلح آن استفاده کرد.

در این مورد، برای کدو خورشتی بهترین مصلحات، نعنا، روغن زیتون، فلفل، غوره یا آبغوره، زیره و نمک است.

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *