طب شناس
طبع و خواص گوشت کبوتر|طبع گوشت کبوتر

طبع و خواص گوشت کبوتر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: June 17, 2022

رای به این نوشته: 4.62/5 (280 رای)

گوشت کبوتر یکی از گوشتهایی است که از نظر شرعی - به شرط ذبح صحیح- مصرف آن حلال و بدون مانع است.

کبوتر از دسته پرندگان وحشی به حساب می آید که زندگی آزاد در باغ ها و روستاها و... دارد. اما این روزها آدمی، کبوتر را هم در ضمره حیوانات اهلی قرار داده و آنها را وارد زندگی خود کرده است. رشد و پرورش کبوترها در شهرها و توسط انسانها نیز صورت می گیرد.

کبوترها انواع مختلفی دارند و از آنها استفاده های مختلفی می شود. مثلا نوعی از کبوتر با نام کبوتر زینتی، به دلیل جثه ریزی که دارد بیشتر جنبه زینتی دارد.

ما در این مقاله به بررسی کبوترهای گوشتی می پردازیم و طبع و خواص گوششت آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

گوشت کبوتر غالبا از راه شکار به دست می آید و فروش آن در بازارهای روزمره و عادی رواج ندارد. با این حال گفته می شود که بهترین گوشت در میان پرندگان، گوشت کبوتر است و مصرف آن نسبت به مرغ و... ارجحیت دارد.

گوشت کبوتر خواص متعددی دارد و برخلاف جثه ریز و کوچکی که دارد، یکی از مغذی ترین گوشت ها است که ویتامینها و مواد معدنی زیادی در آن گنجانده شده.

طبع گوشت کبوتر سرد است یا گرم؟

آن طور که از مقالات و کتب طب سنتی به دست آمده، گوشت کبوتر دارای طبع گرم و خشک است. افرادی که مزاج صفرا دارند، نباید از گوشت کبوتر استفاده کنند. اما مصرف آن برای سردمزاجان و همچنین درمان بیماریهایی که منشاء آن سردی مزاج است، مفید است.

خواص گوشت کبوتر در طب سنتی

طبع گوشت کبوتر
طبع گوشت کبوتر

خواص گوشت کبوتر برای بارداری

گوشت کبوتر مقادیر بالایی فسفر و کلسیم دارد. آهن و روی موجود در آن نیز اندازه قابل قبولی دارد. مصرف این گوشت در زنان باردار باعث افزایش انرزی و قوای جسمی آنها می شود. به ویژه برای بانوانی که در دوره بارداری ویار و ضعف شدید دارند، مصرف گوشت کبوتر می تواند توان از دست رفته را به آنها برگرداند. علاوه بر همه اینها، مصرف گوشت کبوتر باعث بالارفتن کیفیت استخوان سازی در جنین می شود و باعث تقویت رشد مغز و افزایش هوش جنین نیز می شود.

گوشت کبوتر را می توان در دوران بارداری بصورت آب پز و آبگوشت یا به صورت کبابی و بریان مصرف کرد.

عوارض و مضرات مصرف نادرست گوشت کبوتر

زیاده روی در مصرف آن گوارش را مختل می کند.

مصرف آن در افراد گرم مزاج ایجاد عوارض می کند؛ از جمله سردرد، سوزش گلو،زخم دهان و زبان، جوش صورت، تهوع و...

زیاده روی در مصرف آن باعث غلبه صفرا در گرم مزاجان می شود.

[elementor-template id="6863"]

مصلح گوشت کبوتر چیست؟

اگر گوشت کبوتر با آبغوره پخته شود، طبع و خواص آن متعادل می شود.

دیگر مصلح گوشت کبوتر سرکه، کرفس، سماق، کاسنی، تره، نخود و شوید است.

برخی از این مواد را می توان در حین پخت به گوشت کبوتر افزود و برخی دیگر را می توان در کنار آن یا بعد از مصرف گوشت کبوتر به عنوان مصلح میل کرد.

همه چیز در باره خورش قلیه ترش|خواص خورش قلیه ترش|خواص قلیه ترش

طبع و خواص خورش قلیه ترش در طب سنتی + خواص قلیه ترش برای چشم

معجون درمان کمبود آهن اسموتی توت فرنگی|

خاتمه دادن به کمبود آهن با این معجون لذیذ!

همه چیز درباره خواص و طبع سرشیر در طب سنتی + 9 فایده فوق العاده سرشیر|طبع سرشیر

همه چیز درباره خواص و طبع سرشیر در طب سنتی + 9 فایده فوق العاده سرشیر

خواص دارویی و درمانی ماگنولیا در طب سنتی|خواص ماگنولیا در طب سنتی|خواص پوست ماگنولیا

خواص ماگنولیا و همه چیزهایی که باید در مورد آن بدانید+ مضرات

طبع و خواص روغن کنجد در طب ستنتی|خواص روغن کنجد

خواص روغن کنجد در طب سنتی + تفاوت روغن کنجد و روغن ارده کنجد + روش تهیه

خواص کوکو اسفناج گرگانی در طب سنتی|طبع و 8 خاصیت کوکو اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج|طبع و 8 خاصیت کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج|خواص کوکو اسفناج گرگانی

طبع و 8 خاصیت کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج

خواص و طبع گردو در طب سنتی ایرانی|خواص و طبع گردو در طب سنتی ایرانی

طبع گردو گرم است یا سرد؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

می دونستی هر روز داری یه نوشیدنی کشنده رو می نوشی؟|اثرات مخرب نوشیدن آب یخ

نوشیدنی کشنده ای که هر روز می نوشید!