طب شناس
طبع و خواص گوشت کبوتر|طبع گوشت کبوتر

طبع و خواص گوشت کبوتر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: June 17, 2022

رای به این نوشته: 4.62/5 (280 رای)

گوشت کبوتر یکی از گوشتهایی است که از نظر شرعی - به شرط ذبح صحیح- مصرف آن حلال و بدون مانع است.

کبوتر از دسته پرندگان وحشی به حساب می آید که زندگی آزاد در باغ ها و روستاها و... دارد. اما این روزها آدمی، کبوتر را هم در ضمره حیوانات اهلی قرار داده و آنها را وارد زندگی خود کرده است. رشد و پرورش کبوترها در شهرها و توسط انسانها نیز صورت می گیرد.

کبوترها انواع مختلفی دارند و از آنها استفاده های مختلفی می شود. مثلا نوعی از کبوتر با نام کبوتر زینتی، به دلیل جثه ریزی که دارد بیشتر جنبه زینتی دارد.

ما در این مقاله به بررسی کبوترهای گوشتی می پردازیم و طبع و خواص گوششت آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

گوشت کبوتر غالبا از راه شکار به دست می آید و فروش آن در بازارهای روزمره و عادی رواج ندارد. با این حال گفته می شود که بهترین گوشت در میان پرندگان، گوشت کبوتر است و مصرف آن نسبت به مرغ و... ارجحیت دارد.

گوشت کبوتر خواص متعددی دارد و برخلاف جثه ریز و کوچکی که دارد، یکی از مغذی ترین گوشت ها است که ویتامینها و مواد معدنی زیادی در آن گنجانده شده.

طبع گوشت کبوتر سرد است یا گرم؟

آن طور که از مقالات و کتب طب سنتی به دست آمده، گوشت کبوتر دارای طبع گرم و خشک است. افرادی که مزاج صفرا دارند، نباید از گوشت کبوتر استفاده کنند. اما مصرف آن برای سردمزاجان و همچنین درمان بیماریهایی که منشاء آن سردی مزاج است، مفید است.

خواص گوشت کبوتر در طب سنتی

طبع گوشت کبوتر
طبع گوشت کبوتر

خواص گوشت کبوتر برای بارداری

گوشت کبوتر مقادیر بالایی فسفر و کلسیم دارد. آهن و روی موجود در آن نیز اندازه قابل قبولی دارد. مصرف این گوشت در زنان باردار باعث افزایش انرزی و قوای جسمی آنها می شود. به ویژه برای بانوانی که در دوره بارداری ویار و ضعف شدید دارند، مصرف گوشت کبوتر می تواند توان از دست رفته را به آنها برگرداند. علاوه بر همه اینها، مصرف گوشت کبوتر باعث بالارفتن کیفیت استخوان سازی در جنین می شود و باعث تقویت رشد مغز و افزایش هوش جنین نیز می شود.

گوشت کبوتر را می توان در دوران بارداری بصورت آب پز و آبگوشت یا به صورت کبابی و بریان مصرف کرد.

عوارض و مضرات مصرف نادرست گوشت کبوتر

زیاده روی در مصرف آن گوارش را مختل می کند.

مصرف آن در افراد گرم مزاج ایجاد عوارض می کند؛ از جمله سردرد، سوزش گلو،زخم دهان و زبان، جوش صورت، تهوع و...

زیاده روی در مصرف آن باعث غلبه صفرا در گرم مزاجان می شود.

[elementor-template id="6863"]

مصلح گوشت کبوتر چیست؟

اگر گوشت کبوتر با آبغوره پخته شود، طبع و خواص آن متعادل می شود.

دیگر مصلح گوشت کبوتر سرکه، کرفس، سماق، کاسنی، تره، نخود و شوید است.

برخی از این مواد را می توان در حین پخت به گوشت کبوتر افزود و برخی دیگر را می توان در کنار آن یا بعد از مصرف گوشت کبوتر به عنوان مصلح میل کرد.

درمان خانگی رشک مو با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان رشک مو با طب سنتی

چگونه با طب سنتی رشک مو را درمان کرده و از بین ببریم؟

احیای معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت

لزوم احیای معاونت طب سنتی و اسلامی در وزارت بهداشت

سلامت معده را با این خوراکی ها تضمین کنید

تضمین سلامت معده با چند خوراکی ساده و در دسترس

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری|خواص پوکورا

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری

تغذیه مناسب فصل پاییز

در فصل پاییز چه بخوریم؟

طبع و خواص دنبه گوسفندی در طب سنتی

طبع و خواص دنبه گوسفندی+ خواص برای مردان+ مصلحات در طب سنتی ایرانی

درمان ورم نیش پشه و حشرات با طب سنتی|درمان ورم نیش پشه و حشرات

جلوگیری و درمان ورم و خارش نیش حشرات در طب سنتی+ روش های خانگی

گلاب در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص گلاب در طب سنتی ایرانی اسلامی|طبع گلاب در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص گلاب در طب سنتی ایرانی اسلامی + مصلحات و مضرات