در فصل تابستان و تغییراب آب و هوا باید تغذیه خود را تغییر دهید و از مصرف برخی مواد غذایی پرهیز کنید تا آسیبی به سلامت شما وارد نشود.
جدول دسترسی سریع
به گزارش همشهری آنلاین، در طب سنتی پرهیز بر درمان مقدم است و آغاز کار حفظ سلامتی و درمان بیماری ها، پرهیز است و باید از مصرف مواد غذایی مضر پرهیز شود. پرهیز از مصرف مواد غذایی مضر سبب حفظ سلامتی و درمان بیماریها میشود.
از مصرف غذاهایی که مزاجشان گرم است، مانند فسنجان، گردو و کنجد در فصل گرما پرهیز کنید.
گوشتهای قرمز، گوشت پرندگان مانند کبک و بلدرچین یا گوشت شتر که گرمای بسیار زیادی دارند را مصرف نکنید.
شیرینیجات مزاج گرم دارند پس نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی ها، شکلاتها و حتی شیرینی جات طبیعی مانند عسل، کشمش، مویز و میوههای شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه، آناناس و زیاده روی شود.
در فصل تابستان از مصرف غذاهای سرخ شده پرهیز کنید، زیرا سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن باعث گرم و خشک شدن مزاج ماده غذایی میشوند.
در فصل تابستان از مصرف خوردنیها و نوشیدنیهایی که حرارت بدن را بالا میبرند، اجتناب کنید.
در فصل تابستان مواد غذایی تند از قبیل فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سسهای تند و خردل مصرف نکنید.
مواد غذایی خنک مصرف کنید
در فصل تابستان از مواد غذایی خنک مانند آب دوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج استفاده شود.
نوشیدنیهای سنتی بنوشید
برای کاهش دادن حرارت بدن در فصل تابستان و آرامش اعصاب از نوشیدنیهای سنتی نظیر آبلیمو، بالنگ، هندوانه، سکنجبین و خیار و آب زرشک استفاده کنید.
اگر گرمازده شدهاید، خاکشیر استفاده کنید
استفاده از خاکشیر برخلاف باور عموم برای ایجاد خنکی مناسب نیست، اما فواید درمانی فراوان دیگری دارد و مصرف آن به افراد گرمازده توصیه میشود.
غذاهای آبپز بخورید
در فصل تابستان غذاها نباید سرخ شوند و باید آبپز باشد. مصرف غذاهایی مانند سوپ جو و آش جو (به دلیل خنک بودن) بسیار مفید بوده و سبب رفع عطش و حرارت بدن میشوند.
همچنین مصرف آش، سوپ، خورش سبزیجات که سبزی آنها سرخ نشده باشد، حبوبات آن کم بوده، گوشت کمی داشته باشند و با غوره، آب غوره، آب لیمو، لیمو و نارنج کمی ترش شده باشند، بسیار مفید است.
غذاهای آب پز
میوههای ملس مصرف کنید
در فصل تابستان مصرف مرکبات و میوه جات ملس (بین ترش و شیرین) مانند زرشک و آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت بسیار مفید است.
سالادتان را بدون سس میل کنید
در فصل تابستان سالادهای که در آنها از کاهو، کلم، خیار، آبلیمو و… استفاده شده است، مصرف کنید و هرگز سالاد خود را با سسهای مختلف نخورید.
استراحت کافی داشته باشید
در این فصل استراحت بیشتری داشته باشید، زیرا استراحت در این فصل به افراد کمک میکند تا مزاج آنها خنک شود.
دوش آب سرد بگیرید
در فصل تابستان برای خنک شدن بدنتان دوش آب سرد بگیرید و استحمام داشته و در آب روان شنا کرده و لباسهای نخی و نازک بپوشید.
ترشیجات بخورید
در فصل تابستان خوردن ترشیجات که خیلی تند نشده باشند، توصیه میشود.
آب بیشتری بنوشید
نوشیدن آب فراوان و هیدراته شدن بدن در تابستان مفید است. آب بدن را خنک کرده و از حرارت آن میکاهد. مصرف آب داغ و توقف در زیر نور خورشید نیز در فصل تابستان مضر است.
در فصل تابستان، افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر در معرض آسیب هستند، چون مزاج این افراد با مزاج تابستان برابری میکند و احتمال خطر در این افراد بیشتر است. بر این اساس، باید از تمام خوردنیها و نوشیدنیهایی که حرارت را بالا میبرد و باعث خشکی بدن میشود، اجتناب کنند.
فعالیت سبک ورزشی کنید
در سالن و در هوای خنک و مطبوع، ورزش سبک انجام دهید و به فعالیت بدنی سنگین و از انجام ورزشهای گرم و خشک همچون فوتبال، والیبال و دویدن در اواسط روز و زیر آفتاب اجتناب کنید.
گرسنگی و تشنگی را برطرف کنید
گرمی و خشکی فصل به معده خالی آسیب میرساند پس در این فصل گرسنگی و تشنگی را سریع برطرف کنید.
ناهارتان باید سبک باشد
ناهار معمولا در میان روز و هنگامی که هوا بسیار گرم و قوه هاضمه ضعیف است، خورده میشود، پس از خوردن غذای سنگین اجتناب کرده و غذای سبک میل کنید.
گوشتهای سفید بخورید
مصرف گوشتهای سفید مانند مرغ و ماهی نسبت به گوشتهای قرمز گرمای کمتری دارند. مزاج ماهی سرد و تراست و برای این فصل بسیار مناسب است، اما نباید سرخ شده و تند باشد.
کاهش بوی بد بدن با اصلاح تغذیه در تابستان
خوراکهای تابستانه بهتر است طبع سرد وتر داشته و نیز غلبه بر صفرا باشند تا با متعادل نگه داشتن محیط داخلی بدن، بدن را خنک و حرارت آن را کاهش داده تا بدن عرق کمتری کند.
در تابستان تولید خلط صفرا افزایش مییابد، بنابراین از مصرف خوراکیهای گرم و ورزش سنگین و زیر آفتاب بودن که محرک اخلاط به ویژه خلط صفراست، دوری شود. برای کاهش بوی بد بدن در تابستان باید از هر نوع خوردنی و آشامیدنی گرم و خشک پرهیز کرد.
منبع:همشهری
یک پاسخ
ده تا سایت خوندم تا از سایت شما به جوابم رسیدم ممنون