مربا به از خوشمزه ترین مرباهایی است که می شناسید. طبع مربا به باعث شده این مربا مفید و محبوب برای اغلب گروه های مزاجی باشد. مربا به از میوه تازه به تهیه می شود. توصیه می شود مربا به را در قابلمه مسی تهیه کنید تا خوش رنگ و پرخاصیت باشد.
جدول دسترسی سریع
یکی از نکات مهم در طبخ مربا به این است که نباید حرارت را کم و زیاد کنید چرا که باعث کدر شدن رنگ مربا می شود.
طبع مربا به سرد است یا گرم؟
طبع مربا به گرم و تر است. همه متخصصان و کارشناسان طب سنتی بر این موضوع اتفاق نظر دارند و طبع مربا به در همه مقالات و منابع طب سنتی گرم و تر ذکر شده است. این مربا انتخابی خوب برای افراد سرد مزاج است و بنظر می رسد در درمان غلبه سودا نیز موثر باشد.
خواص مربا به در طب سنتی ایرانی و اسلامی
- به این دلیل که در فرایند تهیه مربا به، میوه به پخته می شود، مشکل نفاخ بودن آن برطرف می شود.
- مربا به در تقویت معده موثر است.
- مربا به به درمان رفلاکس معده کمک می کند.
- مربا به تقویت کننده رحم است.
- کالری بالایی دارد و در درمان سوء هاضمه و لاغری موثر است.
- قند بالایی دارد و به افرادی که مشکل افت قند خون دارند کمک می کند.
خواص سایر فراورده های به
- به کبابی: به کباب شده در آتش به دلیل داشتم مقادیر مناسب پکتین به درمان اسهال مزمن کمک زیادی می کند.
- رب به: رب به طبع سرد و خشک دارد و موجب درمان اسهال، استفراغ و درمان درد معده و دلپیچه می شود. رب به قابض است و میزان تانن بالایی در ترکیب آن وجود دارد. افرادی که معده، روده و کبد ضعیف و حساس دارند بهتر است از رب به شیرین استفاده کنند چون نسبت به رب به ترش معتدل تر است.
- شکوفه درخت به: دمنوش شکوفه به برای تسکین سردرد مفید است و باعث تقویت مغز و حافظه می شود. همچنین تقویت کننده قلب است و تپش قلب را کاهش می دهد.
- پرز روی میوه به: پرز میوه به خاصیت جالب دارد که موجب بند آوردن خونریزی ها می شود. پاشیدن پودر پرزهای روی میوه به بر زخم ها و جراحاتی که خونریزی دارند، موجب بند آمدن خونریزی می شود.
- دانه به یا به دانه: دانه به در درمان سرفه تاثیری شگفت انگیز دارد. لعاب به دانه که در اثر خیساندن آن در آب گرم به دست می آید، علاوه بر درمان سرفه و گلو درد، خشکی گلو و خشکی صدا و تب و زخم روده را نیز درمان می کند. به دانه را به هیچ عنوان نباید بجوشانید و قرار دادن آن برای بیست دقیقه تا نیم ساعت در آب گرم کفایت می کند.
نکته: برای استفاده از دانه های به فقط از آن به صورت مکیدن یا قورت دادن استفاده کنید و از جویدن آن بشدت پرهیز کنید. با قورت دادن و مکیدن دانه به فقط لعاب روی آن جدا شده و دانه بدون هیچ تغییری وارد بدن شما میشود. اما خرد یا له کردن دانه به باعث ایجاد اسید سیانیوریک میشود که ماده ای بسیار سمی و خطرناک است .
مروری بر خواص به (میوه)
- درمان زخم معده
- درمان عفونت های روده
- بهبود و درمان اسهال
- تحریک کننده اشتها
- کمک به هضم بهتر غذا
- درمان تهوع و استفراغ
- درمان سوزش ادرار
- مفید برای مادران باردار
- جلوگیری از سقط جنین
- مؤثر در زیبا شدن فرزند
- ایجاد احساس سیری و کمک به کاهش وزن و لاغری برای کسانی که قصد کاهش وزن دارند.
مصلح به چیست؟
عسل و انیسون یا بادیان رومی مصلح مناسبی برای به و فراورده های آن هستند.
یک پاسخ
بسیار ممنون از شما