از نظر طب سنتی، فشار خون بالا در نتیجه نبود تناسب میان میزان مواد مصرفی با میزان خروجی مواد مصرفی از بدن ایجاد میشود و این بیماری به یکی از اعضای بدن مربوط است و در صورت رفع علت بیماری، پرفشاری خون نیز درمان خواهد شد. افزایش فشار خون میتواند به دلایل مختلفی از جمله گرفتگی عروق و ابتلاء به بیماریهایی مانند دیابت و تیروئید باشد.
طبق نظر پزشکان طب سنتی افراد مبتلا به فشار خون بالا باید وعده ناهار را به تدریج کم و در نهایت حذف کنند و بهترین زمان مصرف وعده شام برای آنها هنگام غروب است، بهعلاوه اجتناب از مصرف غذاهای پرچرب، دیرهضم و سرخ کردنی نیز باید توسط این بیماران مد نظر قرار گیرد.
این افراد باید مصرف نمک و مواد غذایی حاوی سدیم مانند انواع ترشی شور، فستفودها، سسها، کنسروها، چیپس، پفک، برگر، سوسیس و کالباس را به حداقل برسانند و همچنین از مصرف غذاهای فراوری شده اجتناب کنند.
همچنین مصرف غذاهای خام مانند سبزیجات و میوهها پیش از مصرف غذاهای پخته توصیه میشود. علاوه بر این مصرف مواد غذایی دارای پتاسیم، کلسیم و منیزیم از جمله موز، گوجه فرنگی، اسفناج، بادام زمینی، سیب زمینی، نان سبوسدار، دانه کنجد، ماهی، سبزی، آجیل، آلو و زردآلو، پرتقال، انجیر و غلات سبوسدار نیز به این افراد توصیه میشود. علاوه بر اینها، مصرف تخم کتان، سیر، ریحان و دارچین نیز به بیماران درگیر با فشار خون بالا توصیه میشود.
طبق نظر پزشکان طب سنتی، افراد با فشار خون بالا باید به تدریج غذاهای حیوانی را حذف و از غذاهای گیاهی استفاده کنند. همچنین پرهیز از نوشیدن چای، قهوه، نوشابه و مواد کافئیندار تا حد ممکن و جایگزین کردن آنها با چای ترش، پرهیز از نوشیدن آب یا سایر مایعات از نیم ساعت پیش از غذا، حین غذا خوردن و یک تا دو ساعت بعد از غذا و استفاده نکردن از ظروف ملامین، استیل، تفلون، آلومینیوم، ظروف یکبار مصرف و لعابی، از دیگر توصیههایی است که باید مدنظر این افراد قرار گیرد.
البته این بیماران پیش از ایجاد تغییر خودسرانه در مصرف داروهای شیمیایی و شروع استفاده از درمانهای طب سنتی باید با پزشک خود مشورت کنند، زیرا مصرف بعضی از گیاهان دارویی میتواند منجر به عوارض جانبی شود یا با داروهای مصرفی این بیماران تداخل داشته باشد.