17-خاصیت-حنا-سبز-سیاه-مشکی
17-خاصیت-حنا-سبز-سیاه-مشکی

حنا و هزاران خاصیتی که مردم نمی دانند.

تاریخ نگارش

فوریه 10, 2021

دسته‌بندی

اخبار

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

حنا این زاده مناطق گرمسیری با وجود خواص و فواید فراوانی که برای آن برشمرده‌اند بسیار مهجور مانده است و بیشتر در عربستان، آفریقا و هند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در ایران نیز مردم خطه جنوب کشور که آب‌وهوای گرمتری را نسبت به سایر نقاط کشورمان دارند از حنا استفاده می‌کنند، حال آنکه با آگاهی از اثرگذاری این ماده ارزشمند بر بدن به‌خصوص پوست و مو طبیعتاً نیازی به استفاده از انواع و اقسام کرم‌ها و شامپوها نخواهد بود.

انواع حنا: حنای قهوه‌ای، مشکی و سفید (بی‌رنگ) از انواع حنا هستند که از نوع طبیعی آن مشتق شده‌اند.

برای تولید حنای سفید ماده رنگی موجود در حنای طبیعی به‌نام لاوسون را خارج می‌کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد به‌هنگام استخراج این ماده رنگی، مواد دیگری نیز ممکن است به‌مقدار کم و یا به‌طور کامل از حنا خارج شوند. طبیعی است این نوع حنا خاصیت نوع طبیعی را ندارد با وجود این، از آن به‌عنوان تقویت پوست و مو استفاده می‌شود.

خواص حنا

برای حنا خواص بسیاری برشمرده‌اند که در ذیل به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد:

1. خاصیت ضدقارچی حنا؛ پژوهش‌ها نشان داده است 5 نوع بیماری قارچی می‌تواند بدن انسان را درگیر کند. عفونت قارچی بدن، سر، پا، ناحیه میانی پا و ناخن. برای رفع هرکدام از این‌ها ضمن رعایت بهداشت فردی، استفاده از حنا بسیار راهبردی است، چرا که ماده لاوسون که سبب رنگی شدن حنا می‌شود؛ خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد، بنابراین استفاده از حنای بی‌رنگ در این بیماری تأثیر چندانی ندارد.

2. خاصیت ضدآفتابی حنا؛ حنابه‌عنوان یک محافظ خوب در برابر اشعه آفتاب عمل می‌کند.

3. نرم‌کنندگی پوست؛ برای این منظور استفاده از خمیر حنا و روغن آن توصیه شده است.

4. رفع اگزما و جلوگیری از تعریق دست و پا

5. ضخیم‌کردن پوست کف دست و پا

6. تنظیم قاعدگی در خانمها؛ که می‌توان از دلایل استفاده بیشتر در گذشته برشمرد، در حقیقت پیش‌تر، زنان با حنا گذاشتن بر سر دوره قاعدگی خود را بهبود می‌بخشیدند و در مواردی که خونریزی ماهیانه به تأخیر می‌افتاد با حنا گذاشتن سر اصطلاحاً رحم بسته‌شده را باز می‌کردند.

7. رنگ‌کنندگی مو؛ یکی از موارد استفاده حنا از دیرباز خاصیت رنگ‌کنندگی آن است به‌طوری که موهای سیاه را رنگی نمی‌کند ولی موهای سفید یا رنگی دیگر را قرمز می‌کند.

8. تسکین‌دهنده دردهای مفصلی؛ یکی از مشتقات حنا، روغن آن است که از مخلوط کردن 1 تا 3 میلی‌لیتر روغن با 10 گرم پودر حنا تهیه می‌شود؛ از روغن حنا به‌عنوان تسکین‌دهنده دردهای مفصلی، خوشبوکننده، آرامش‌بخش و ازبین‌برنده استرس و افسردگی، رفع خارش‌های پوستی، رفع خشکی پوست، نرم‌کنندگی، افزایش رشد موهای سر، رفع اختلالات خواب با چکاندن چند قطره در رژیم غذایی و… استفاده می‌شود.

9. ازبین‌بردن جوشهای دهان با چرخاندن جوشانده حنا

10. درمان بیماریهای کبدی و یرقان

11. درمان سردرد و میگرن

12. درمان اسهال خونی

13. تنظیم فشار خون

14. درمان گرگرفتگی

15. جلوگیری از پیسی، خوره و جذام؛ چنان‌که از حضرت رسول(ص) در حدیثی آمده است: هرکس بر بدن خود حنا بمالد و با آن خضاب کند، خداوند او را تا هنگامی که بار دیگر خضاب کند، از سه چیز در امان می‌دارد؛ جذام، پیسی و خوره.

16. ازبین‌برنده برفک دهان در کودکان

17. ازبین‌برنده بوی بد دهان

گفتنی است موارد ذکرشده تنها بخشی از فواید حنا در پیشگیری و درمان بیماریها است و خواص بسیار دیگری برای این گیاه سبز کوچک برشمرده‌اند.

نکته حائز اهمیت در این‌جا خطرات ناشی از استفاده نابجا از این گیاه شفابخش است به‌طور مثال مصرف آن برای مادران باردار بسیار خطرناک و گاهی می‌تواند موجب سقط جنین شود.

میزان مصرف حنا نیز بسیار مهم است و استفاده غیراصولی و با مقدار نامتعارف می‌تواند مشکل‌زا باشد.

بسیار جای تأسف دارد برگ کوچکی با این خواص گسترده از نظر برخی متخصصان و پزشکان دور مانده است و روز به روز به فاصله مردم با این گیاه کوچک پرخاصیت افزوده می‌شود.

منبع: تسنیم

5 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *