قارچهای خوراکی ساختارهای تولید مثلی (کلاهک) گوشتمانندِ (گوشتیشکلِ) خوراکی چندین گونهٔ قارچهای بزرگ (ماکرو) هستند. (قارچهایی که آنقدر بزرگ هستند که با چشم غیرمسلح دیده شوند). آنها ممکن است رو یا زیر زمین ظاهر شوند که انواع روی زمین، با دست چیده میشوند. خوراکی بودن قارچها میتواند به صورت عدم وجود ترکیبات سمی برای انسان در قارچ و داشتن مزه و بوی مطبوع تعریف شود. انسانها از قارچهای خوراکی به دلیل ارزش غذایی آنها برای غذا استفاده میکنند. همچنین گاهی از قارچها برای ارزش دارویی و پزشکی آنها جهت درمان استفاده میشود. قارچهایی که افراد اجراکنندهٔ پزشکی عامیانه استفاده میکنند به قارچهای دارویی معروف هستند.(ویکی پدیا)
جدول دسترسی سریع
قارچ خوراکی امروزه در طبخ انواع سوپ و فست فودهایی نظیر پیتزا مورد استفاده قرار می گیرد.اگر در مورد سازگاری طبع قارچ با مزاج خود سوال دارید یا می خواهید از خواص و مضرات و مصلحات قارچ مطلع شوید، این مطلب را دنبال کنید.
طبع قارچ چیست؟
طبق نظر کارشناسان طب سنتی و محققان این علوم، قارچ دارای طبع سرد و تر است. همانطور که در توضیح طبع سایر مواد توضیح دادیم، افراد با مزاج سرد و تری بالا باید در مصرف مواد با طبع سرد و تر دقت کنند. اما افراد با مزاج گرم می توانند بهره کافی از این دست خوراکی ها ببرند. با این حال بهتر است با هر طبع و مزاجی در مصرف هر ماده غذایی جانب احتیاط و حد رعایت شود.
قارچ چه خواصی دارد؟
- موجب فعال شدن مغز می شود.
- سم زدا و از بین برنده بلغم است.
- دارای آنتی بیوتیک است.
- سرشار از ویتامین های گروه ب است.
- موجب سلامت و استحکام استخوانها است.
- موجب تقویت بینایی می شود.
- برای سلامت و تقویت پوست و مو مفید است.
- موجب تقویت اعصاب و عضلات بدن می شود.
- برای افراد دچار کم خونی مفید است.
- برای دیابتی ها غذای مفید و موثری است.
- سرشار از مواد معدنی است.
- در بهبود یبوست موثر است.
- برای درمان ترشح زیاد بزاق استفاده می شود.
- برای افرادی که دچار کمبود ویتامین دی هستند مفید است.
- نیروی جنسی را تقویت می کند.
- موجب تقویت دستگاه گوارش می شود.
چگونه قارچ را برای مدت طولانی تر در یخچال یا فریزر نگه داریم؟
بهتر است همه مواد غذایی را به صورت تازه مصرف کنید اما اگر به هر دلیلی مجبورید مواد غذایی را برای مدت طولانی تر نگه دارید لازم است بهترین روشها را برای نگهداری و فریز کردن مواد استفاده کنید.
درمورد قارچ بهتر است که قارچ ها با آب سرد شسته و شپس آنها را حلقه کنید. قارچ ها را در یک تابه بزرگ بریزید و با حرارت زیاد تفت دهید تا سیاه نشوند. یک قاشق آب لیمو و مقدار کمی نمک به قارچ ها بزنید. و بعد از پنج دقیقه شعله را خاموش کرده و بعد از سرد شدن آنها را بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری کنید. با این روش قارچها مدت طولانی تری در فریزر باقی می مانند و سیاه هم نمی شوند.
مضرات و عوارش زیاده روی در مصرف قارچ
قارچ دیر هضم است و باعث ایجاد نفخ می شود.
بهتر است بعد از مصرف قارچ دست کم تا یک ساعتآب ننوشید.
افراد دارای سوء هاضمه نباید قارچ مصرف کنند.
قارچ خون را غلیظ می کند.
مصرف زیاد آن باعث معده درد می شود.
مبتلایان به کولیت روده نباید قارچ مصرف کنند.
افراد مبتلا به نقرس و بیماران کبدی و معدوی باید در مصرف قارچ احتیاط کرده و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
قارچ سودا را بالا برده و مصرف سوء آن باعث فکر و خیال و توهم و دلشوره می شود.
مصرف قارچ در بارداری و شیرطبع قارچ از دید طب سنتیدهی باید با مشورت پزشک باشد.
مصلح قارچ چه موادی هستند؟
بهترین مصلح برای قارچ زنجبیل است. زنجبیل چه به صورت تازه و چه خشک شده و پودر آن مزاج قارچ را تعدیل می کند.
قارچ را باید با آب سرد بشویید و بهتر است تا پیش از استفاده آن را نشویید.
زیره فلفل سیاه و آویشن از دیگر مصلحات قارچ هستند.
طبخ قارچ همراه با نمک، پونه، کنجد و زیتون نیز در تعدیل طبع قارچ موثر است.
7 پاسخ
خيلي خوب بود
عالی
خیلی ممنون ?
عالی
عالی بود مطلبتون.
بسیار عالی بود.خدا خیرتان دهد.
ممنون از شما و سایت خوبتون که اطلاعات خوبی در اختیار ما میگذارین ?