طبع-به-لیمو-در-طب-سنتی
طبع-به-لیمو-در-طب-سنتی

طبع به لیمو و خواص معجزه آسای آن در طب سنتی+ روش مصرف

تاریخ نگارش

ژانویه 25, 2022

دسته‌بندی

اخبار

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

به لیمو یک گیاه دارویی با عطر خوش لیمو است. خاستگاه این گیاه، آمریکای جنوبی است. این گیاه در کشور‌های آرژانتین، شیلی و پرو به صورت طبیعی رشد کرده و از آنجا به نقاطی از جمله ایران آمده است و کشت می‌شود. گیاه به لیمو درختچه‌ای به ارتفاع ۲ متر و گاهی بیشتر دارد. کشت گیاه به لیمو در استان‌های شمالی و باغ‌های ایران انجام می‌گیرد.

خواص برگ به لیمو و فواید مصرف آن رفع تپش قلب، درمان سردرد میگرنی، سرگیجه، بهبود حالات عصبی و خستگی های روحی، ایجاد آرامش، درمان بی خوابی و تقویت معده از خواص برگ به لیمو است.

طبع به لیمو سرد است یا گرم؟

به لیمو یکی از گیاهان پرخاصیت است که معمولا آن را به عنوان دمنوش مصرف می‌کنند.

از میان گیاهان دارویی، طبع به لیمو گرم و خشک است. در صورتی که طبعتان سرد است گزینه‌ی خوبی برای شما بوده و می‌توانید این گیاه را با آویشن، رازیانه یا اسطوخودوس نیز دم کنید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر دارای طبعی گرم و صفراوی مزاج هستید، از مصرف زیاد آن خودداری نمایید و دقت بیشتری در میزان مصرف آن داشته باشید.

طبع به لیمو سرد است یا گرم ؟ طبع به لیمو در طب سنتی سرده یا گرمه ؟ طبع به لیمو در طب سنتی ایرانی اسلامی چیست ؟

برگ به لیمو چیست ؟

خواص چای برگ به لیمو خواص گیاهی برگ به لیمو فواید برگ به لیمو به لیمو گیاهى است درختچه اى به ارتفاع ۶ – ۳ متر با برگ هاى ساده سرنیزه اى به طول ۱۰ – ۷ سانتى متر، نوکدار، در قاعده گره اى و عموماً به صورت دسته هاى سه تایى در هر گره، برگ هاى له شده این گیاه بوى خوشایند لیمو را دارد. برگ این گیاه در رفع تپش قلب، سردرد‌های یک طرفه، سرگیجه، حالات عصبی و خستگی‌های روحی بسیار مفید است. به لیمو یک گیاه شگفت انگیز و گیاهی است که برای مزایای درمانی و سلامتی اش بسیار ارزشمند است همچنین دارای عطر لیمو فوق العاده و عطر و طعم طراوت است. استفاده‌های معمول از به لیمو به عنوان چای گیاهی همراه با طعم لیمو، خوشمزه است. به لیمو قرن هاست که استفاده می‌شود و سابقه بسیار طولانی در استفاده در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، تب، اضطراب، سوء هاضمه، اسپاسم و بی خوابی دارد همچنین به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و کمکی طبیعی برای کاهش وزن مشهور است. برگ‌های گیاه به لیمو بویی شبیه لیمو و طعمی تلخ و تند دارند و بخش دارویی گیاه را تشکیل میدهند. برگ به لیمو در طب سنتی طبیعتی گرم دارد.

برخی از مهمترین خواص برگ به لیمو عبارتند از

مهمترین خاصیت درمانی برگ‌های به لیمو خاصیت آرام بخش، تسکین دهنده اعصاب، درمان بی خوابی و ایجاد احساس نشاط است.
دمنوش تهیه شده از برگ به لیمو برای درمان سرماخوردگی مفید است.
یکی از مهمترین خواص برگ به لیمو تقویت معده است و مصرف آن برای درمان نفخ مفید است. به طور کلی مصرف دمنوش به لیمو بعد از غذا به هضم بهتر غذا کمک میکند. همچنین مصرف روزانه دمنوش برگ به لیمو برای درمان روده تحریک پذیر بسیار مفید میباشد.
مصرف برگ به لیو به صورت چای و دمنوش به تسکین سر درد، میگرن و رفع سرگیجه کمک میکند.
تنظیم متابولیسم و کمک به کاهش وزن از دیگر خواص برگ به لیمو است. دمنوش تهیه شده از برگ‌های به لیمو تنها ۲ کالری در هر وعده به بدن می‌دهد و ترکیب غنی از مواد ارگانیک آن روی بدن تاثیرات خوبی می‌گذارد که باعث می‌شود ریزه خوری‌ها که یکی از عوامل مهم چاقی است، کاهش یابد.
در طب سنتی از خواص برگ به لیمو برای تقویت حافظه استفاده میشده است.
استفاده از خواص آرمبخش برگ به لیمو به طور مستقیم با کاهش درد مفاصل و تسکین آن در ارتباط است، همچنین زمان بازسازی برای مفاصل آسیب دیده را سریع‌تر می‌کند که در درجه اول به علت عملکرد آنتی اکسیدانی قابل توجه برگ‌های این گیاه است.
دمنوش تهیه شده با برگ‌های به لیمو برای درمان و بهبود علایم آسم موثر است.
مصرف دمنوش به لیمو برای رفع تپش قلب بسیار مفید است.

فواید برگ به لیمو در خلط آوری: به‌لیمو خاصیت خلط آوری نیز دارد. مصرف دمنوش باعث رفع گرفتگی‌های دستگاه تنفسی می‌شود.

طریقه مصرف برگ به لیمو (دمنوش به لیمو)

چگونه از برگ به لیمو استفاده کنیم؟

به لیمو یک گیاه معطر و به صورت درختچه‌ای به ارتفاع نیم تا یک و نیم متر است. این درختچه دارای برگ‌های کوچک و نوک تیز می‌باشد و در تابستان شکوفه‌هایی به رنگ ارغوانی و سفید تولید می‌کند. برگ‌های به لیمو بسیار زیبا و معطر هستند و یک گیاه بسیار عالی برای ایجاد یک باغ معطر می‌باشد، همچنین برگ‌ها خواص دارویی زیادی دارند که در تابستان جمع آوری و سپس آن‌ها را خشک کرده و به صورت دمنوش یا طعم دهنده مورد استفاده قرار میگیرد.

خواص درمانی دم نوش به لیمو

دم‌نوش به‌لیمو فوق‌العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیهٔ انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. برای تقویت حافظه می‌توان از عرق به‌لیمو استفاده کرد. به‌لیمو برای تقویت معده در ردیف بهترین دارو‌ها قرار می‌گیرد که برای این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود. این دمنوش به رفع تپش قلب کمک می‌کند. این دمنوش آرام بخش است، استرس و خستگی‌های روحی را کاهش داده و برای درمان بی خوابی مناسب است. مناسب برای درمان سرماخوردگی و سرفه است. به‌لیمو یکی از بهترین دارو‌ها جهت تقویت معده می‌باشد و همچنین خاصیت ضد نفخ دارد. این دمنوش جهت التیام سر درد و میگرن مناسب می‌باشد. پژوهشگران ایرانی در مطالعه‌ای بر روی عصاره‌ی به‌لیمو دریافتند که عصاره این گیاه می‌تواند به درمان درد‌های عصبی یا نوروپاتیک کمک کند.

فواید به لیمو

۱ – به لیمو آرامش بخش است و اعصاب را آرام می‌نماید.

عامل اصلی تخریب نورونی در خیلی از اختلالات عصبی استرس اکسیداتیو است. دارو‌های گیاهی که خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارند همانند به لیمو می‌توانند استرس اکسیداتیو را کاهش داده و در نتیجه تخریب نورونی کاهش می‌یابد و به این صورت است که باعث درمان اختلالات عصبی می‌گردد.

۲ – به لیمو ضد تشنج است.

به لیمو به دلیل داشتن آلکالوئید و فلاونوئید خاصیت ضد تشنجی دارد وباعث به تأخیر انداختن تشنج و کاهش مدت زمان آن می‌شود.

۳ – به لیمو عملکرد مفاصل و ماهیچه‌ها را بهبود می‌بخشد.

گیاه به لیمو خواص آنتی اکسیدانی قوی و بالایی دارد و از این جهت می‌تواند به عنوان داروی مکمل در افزایش تحرک مفاصل و پایین آوردن درد کلی مفاصل استفاده شود. پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ در مجله فیزیولوژی اروپا درباره مصرف به لیمو منتشر شد حاکی از آن است که در صورتی که به مدت ۲۱ روز عصاره‌ی به لیمو مصرف شود در افرادی که روزانه حداقل به مدت ۹۰ دقیقه کار می‌کنند، موجب کاهش آسیب‌های عضلانی خواهد بود.

۴ – به لیمو باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شود.

خاصیت ضد انقباضی (ضد اسپاسم) چای یا دمنوش به لیمو، باعث جلوگیری از نفخ و سوء هاضمه شده و معده را آرام می‌نماید. به لیمو می‌تواند اختلالات گوارشی را درمان و هضم غذا را آسان نماید.

۵ – به لیمو فشار خون را تنظیم کرده و تپش قلب را برطرف می‌نماید.

فلاونوئید‌های موجود در به لیمو باعث تنظیم فشار خون و در نتیجه کاهش اضطراب می‌شود.

۶ – به لیمو خاصیت ضد باکتریایی دارد.

پژوهش‌ها حاکی از آن است که خاصیت آنتی باکتریال و اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ به لیمو به صورت قوی تری در برابر باکتری‌های گرم مثبت نسبت به باکتری‌های گرم منفی عمل می‌کند.

طرز تهیه دمنوش به لیمو

دمنوش به لیمو یکی از طریقه‌های پرمصرف گیاه به‌لیمو است. برای تهیه این دمنوش یک قاشق چایخوری از برگ به لیمو را در نیم لیتر آب ریخته و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. از نبات یا عسل می‌توانید برای شیرین کردن این دمنوش استفاده نمایید. دمنوش به لیمو را می‌توانید بعد از غذا هم بنوشید و خیالتان از بابت جذب آهن هم راحت باشد.

فواید دمنوش به لیمو

با افزایش سوخت و ساز و متابولیسم بدن باعث چربی سوزی و لاغری و کاهش وزن می‌شود.
سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و پیشگیری کننده در بروز سرطان است.
در ورزشکاران استقامت بدن را بالا برده و طی تمرینات ورزشی آسیب به ماهیچه‌ها را کاهش می‌دهد.
به بازسازی مفاصل آسیب دیده و کاهش درد ناشی از آن کمک می‌نماید.
افسردگی را رفع نموده و نقش بسزایی در کاهش استرس و اضطراب دارد.
تعرق بدن را افزایش و تب را کاهش می‌دهد.
سر درد و میگرن را تسکین می‌دهد.
با داشتن خاصیت خلط آوری و رفع گرفتگی‌های دستگاه تنفسی می‌تواند به عنوان درمان خانگی سرماخوردگی در فصول سرد استفاده شود.
با ایمن کردن دستگاه گوارش به رفع مشکلات هضم غذا، سوء هاضمه و مشکلات معده می‌پردازد.

مضرات برگ به لیمو (موارد احتیاطی و منع مصرف)

در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی باید از مصرف زیاد به‌لیمو اجتناب کرد. استفاده موضعی به‌لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.برگ و اسانس به‌لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد. از فراورده‌های موجود در بازار آن می‌توان به چای ورون اشاره کرد.نوشیدن دم کردهٔ گیاه به‌لیمو به صورت چای طرفداران زیادی دارد.

دز مصرفی به لیمو : در روز چقدر به لیمو مصرف کنیم ؟

دوز مصرفی گیاه به لیمو در برخی منابع ۵ گرم در روز عنوان شده است. عوامل مختلفی مانند سن و .. در دوز مصرف مناسب تأثیر می‌گذارند. ایمن بودن و بی خطری همواره و لزوما با محصولات طبیعی همراه نیست. با توجه به کاربرد‌ها و خواص بسیار به لیمو باید این را بگوییم که در بیماران با نارسایی کلیوی و در طول دوران بارداری و شیردهی مصرف دمنوش به لیمو ممکن است همراه با ضرر باشد و حتما باید احتیاط لازم را در مصرف آن داشته باشید.

منبع: صداوسیما و خبرفوری.

5 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *