طبع و خواص و انواع فالوده بر اساس طب ینتی ایرانی و اسلامی
طبع و خواص و انواع فالوده بر اساس طب ینتی ایرانی و اسلامی

معرفی انواع فالوده و طبع و خواص آنها از نظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ نگارش

می 12, 2022

دسته‌بندی

دسر و نوشیدنی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

هوا کم کم رو به گرمی می رود و تمایل افراد به خوردن چیزهای خنک و سرد بیشتر می شود. انواع نوشیدنیها، میوه ها و دسرهای خنک در تابستان پرطرفدار و پرمصرف می شوند. اغلب برای افراد رهایی از عطش و گرمای تابستان کافی است و در آن لحظاتی که گرما به آنها غلبه کرده، چندان به فکر خواص و ویژگی های چیزی که می خورند نیستند اما بهتر است اطلاعاتی هرچند حداقلی در مورد هرچه که مصرف می کنید داشته باشید تا علاوه بر اینکه از خوردن آن لذت می برید، از خواص و ویژگی های آن نیز بهره ببرید.

یکی از خوراکی های تابستانی معروف و پر طرفدار فالوده است.

فالوده یک دسر یا بستنی خنک است که از رشته های نشاسته نازک و ریز در یک شربت خنک و خوش طعم و عطر ساخته می شود. شربت فالوده اغلب حاصل ترکیب شکر و گلاب است و از اب لیمو و عصاره آلبالو یا پودر مغزها و… به عنوان چاشنی برای آن استفاده می شود. فالوده شهرت جهانی دارد و در سراسر دنیا با نام فالوده شناخته می شود و از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار است.

چند نوع فالوده داریم؟

فالوده شیرازی: فالوده شیرازی معروفترین نوع فالوده است که همه آن را می شناسند. رشته هایی به نازکی ورمیشل که از فشرده کردن نشاسته پخته با دستگاه مخصوص درست می شود و بعد از فریز شدن در مخلوط شهد و یخ غوطه ور می شود.

فالوده یزدی: تفاوت فالوده یزدی و شیرازی در این است که رشته های نشاسته در فالوده یزدی فریز نمی شوند و پس از آماده شدن نیز همراه با گلاب و شیره و سیاهدانه میل می شود اما فالوده شیرازی همراه با شربت و آبلیمو سرو می شود. گاهی پیش می آید که فالوده یزدی و ماقوتک که یکی از دسرهای خنک یزدی است را باهم اشتباه می گیرند. تفاوت ماقوت و فالوده در این است که نشاسته در ماقوت رشته رشته نمی شود و در ظرف ریخته و در یخچال سرد می شود و پس از سفت شدن با شیره میل می شود.

فالوده کرمانی: فالوده کرمانی گاهی با فالوده یزدی اشتباه گرفته می شود. فالوده کرمانی با فولوده یزدی و شیرازی یک تفاوت مهم دارد و آن شکل نشاسته است. در فالوده کرمانی نشاسته رشته رشته نمی شود بلکه بصورت گلوله های کوچک در می آید. و چاشنی آن اغلب گلاب و نعنا است. سیاه دانه نیز بعضی اوقات در کنار این فالوده قرار می گیرد.

این روزها چاشنی فالوده ها کمی سلیقه ای شده و ممکن است علیرغم تفاوت هایی که این فالوده ها باهم دارند، با انتخاب چاشنی های یکسان، طعم مشترکی پیدا کنند.

در ادامه به بررسی طبع و دیگر ویزگی های فالوده از دیدگاه طب سنتی می پردازیم.

طبع انواع فالوده چگونه است؟

از آنجایی که فالوده بر پایه نشاسته درست می شود می توان گفت همه انواع فالوده دارای طبع سرد هستند. اما بسته به چاشنی که در کنار فالوده قرار می گیرد، این سردی متغیر است. گلاب، سیاه دانه، نعنا، مغزها و… از سردی فالوده می کاهند و آبلیمو و البالو سردی آن را زیادتر می کنند.

برخی از عسل به عنوان شیرین کننده فالوده و جایگزین شکر استفاده می کنند که ر این صورت سردی آن گرفته می شود.

طبع انواع فالوده در طب سنتی
طبع انواع فالوده در طب سنتی

مصرف فلوده چه خواصی برای ما دارد؟

  • عطش را برطرف می کند.
  • آثار گرمازدگی را کاهش می دهد.
  • اسهال گرمازدگی را درمان می کند.
  • خشکی گلو و ریه ها در زمان گرما را درمان می کند.
  • مخلوط فالوده با تخم شربتی و تخم ریحان برای تقویت معده بسیار مفید است.
  • از کم ابی بدن جلوگیری می کند.
  • به دلیل داشتن نشاسته مغذی و سیرکننده است.

آیا مصرف فالوده عوارض دارد؟

مصرف آن به دیابتی ها توصیه نمی شود.

دیرهضم است.

ممکن است برای کبد و طحال ایجاد ناراحتی کند.

افراد دارای معده سرد بهتر است فالوده مصرف نکنند.

افراد مبتلا به کبد چرب بهتر است فالوده مصرف نکنند.

مصلح فالوده چیست؟

مصلح فالوده در واقع می تواند چاشنی آن باشد.

عسل بهترین مصلح برای طبع سرد فالوده است.

سیاهدانه نیز از سردی فالوده می کاهد.

گلاب، پودر گل محمدی خشک شده، پودر مغزها و…. نیز در تعدیل طبع فالوده موثرند.

8 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *