طبع-و-خواص-سیر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی-چیست-؟

طبع و خواص سیر در طب سنتی – یک آنتی اکسیدان قوی

سیر از گیاهان دارویی معروف و پر خاصیتی است که از دیر باز مورد توجه اطبا طب سنتی بوده و حتی مورد توجه علم پزشکی نیز قرار گرفته و در دارو ها و روش های درمانی بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. طبع و خواص سیر در طب سنتی را در ادامه بخوانید:

طبع سیر خام در طب سنتی ایرانی اسلامی

از دیدگاه طب سنتی سیر دارای طبع گرم و خشک است. گرمی در گیاهان دارویی دارای چهار درجه است که درجه چهارم آن به سمیت نزدیک می شود. سیر از نظر درجه گرمی دارای درجه سه است بنابراین گرمی بسیار بالایی دارد.

سیر تازه به دلیل داشتن رطوبت بالاتر، نسبت به سیر خشک خواص بیشتری دارد.

همچنینن سیر دارای خاصیت محلل است یعنی مواد زاید سفت شده در بدن را تحلیل می برد و غلبه ی سودا و بلغم را در بن می شکند.

طبع-و-خواص-سیر-ناشتا-در-طب-سنتی

خواص سیر در طب سنتی ایرانی

سیر یک آنتی بیوتیک قوی است و خواص ضد قارچ و ضد ویروسی دارد.

برخی از خواص بی شمار سیرخام عبارت است از:

  1. ضد آلزایمر است
  2. سرشار از آنتی اکسیدانی است
  3. ضد سرطان است
  4. باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
  5. ضد التهاب
  6. کاهش و درمان دردهای مفصلی
  7. ضد سکته است
  8. باعث کاهش فشار خون می شود
  9. موثر در درمان دیابت است
  10. در درمان زخم ها و تبخال استفاده می شود
  11. ضد سرماخوردگی است

 چه کسانی باید سیر مصرف کنند؟

مصرف سیر در این افراد می تواند مفید فایده باشد:

  • افراد سرد مزاج
  • سودایی ها و بلغمی ها
  • افراد با فعالیت روزانه کم و دچار چاقی و اضافه وزن
  • میان سالان و سالخوردگان
  • نوجوانان
  • کسانی که از سرمای هوا اذیت می شوند

درمان کبد چرب با استفاده از سیر

سیر با داشتن خاصیت پاکسازی ، فعالیت آنزیم های پاک کننده ی کبد را سرعت می بخشد. سیر با داشتن ترکیبات طبیعی آلیسین و سلنیوم، میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد. افرادی که با مشکل کبد چرب مواجه هستند باید سیر و ترکیبات آن را در سبد غذایی خود جای دهند. مصرف دو تا سه حبه سیر تازه در روز سرعت درمان کبد چرب را به شدت بالا می برد.

مصلحات سیر:

برای تعدیل خواص مزاجی گیاهان دارویی، معمولا آن ها را با مصلحات مصرف می کنند. سیر نیز بخاطر داشتن گرمی بالا، بهتر است با مصلحات مصرف شود. مصلحات سیر عبارتند از:

  • سرکه: مثلا بصورت سیر ترشی مصرف شود.
  • آب انار و سکنجبین
  • آب نمک یا روغن بادام: پختن سیر در آب نمک یا همراه با روغن بادام گرمی آن را تعدیل می کند.

این متن شامل ترکیبات ویژه ای همچون خواص سیر در طب سنتی و خواص سیر ناشتا و فواید سیر و خاصیت سیر است.