طبع-و-خواص-انگور-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص انگور در طب سنتی – خونسازی تا افزایش وزن

در این نوشته می خواهیم شما را با طبع و خواص انگور در طب سنتی ایرانی اسلامی آشنا کنیم.


انگور یکی از میوه های لذیذ و پرطرفدار است که برای آن خواص غذایی زیادی ذکر شده و گفته می شود که به تنهایی می تواند تواند جای یک وعده غذایی را بگیرد. انگور انواع مختلفی دارد و از جمله خواص فراوانی که برای انگور ذکر شده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

طبع انگور در طب سنتی و مصلحات

در توضیح طبع و خواص انگور در طب سنتی و اسلامی ایرانی آمده است که مزاج انگور گرم و تر است و مصلحات آن عبارتند از:
رازیانه، برنج، تخم کرفس، غذاهای ترش، سکنجبین و زیره که مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج انگور هستند.
همچنین انگور نفاخ است و بهتر است بعد از اینکه پوستش اندکی پژمرده شد مصرف شود.

خواص انگور در طب سنتی

انگور در میان میوه ها نزدیک ترین ترکیبات به شیر مادر را دارد و برای مادرانی که شیر کافی ندارند یا قادر به شیر دادن نوزاد خود نیستند، آب انگور جایگزین مناسبی برای شیر مادر و تغذیه نوزادان به حساب می آید.

از دیگر خواص انگوردر طب سنتی می توان موارد زیر را نام برد:

  • چاق کننده و مقوی است
  • خون ساز است
  • محرک نیروی جنسی است
  • زود هضم است
  • باعث تامین رطوبت بدن است
  • باعث پاکسازی عروق و ریه می شود
  • باعث تخلیه معده می شود
  • ادرار آور است
  • ترشحات صفرا را به اعتدال می رساند
  • مزاج را معتدل می کند
  • خون را صاف می کند
  • فعالیت کلیه ها را بهبود می بخشد

بهترین نوع انگور

بهترین نوع انگور، انگوری است که پوست نازک و هسته ی کوچک داشته باشد و شیرینی ان باعث سوزش گلو نشود.



هنگام مصرف انگور به این نکات توجه کنید :


از خوردن اب سرد بعد از خوردن انگور پرهیز کنید چرا که باعث ایجاد تشنگی و تب های عفونی می شود
مصرف بیش از اندازه ان در یک وعده باعث سنگینی و سوء هضم می شود بنابر این به اندازه میل کنید
بهتر است انگور را در فاصله بین دو غذا مصرف کنید.


انگور، چاق کننده یا لاغر کننده؟!


جالب است بدانید که انگور هم می تواند چاق کننده باشد و هم می‌تواند لاغر کننده باشد افرادی که تمایل دارند لاغر بشوند باید انگور را به عنوان صبحانه مصرف کنند و تا ناهار چیز دیگری نخورد اما برای افرادی که تمایل به چاقی دارند انگور باید همراه با غذا یا نان مصرف شود.

موارد منع مصرف انگور


افرادی که دارای معده مرطوب هستند، بهتر است انگور تازه مصرف نکنند و مویز، شیره انگور، و کشمش را جایگزین کنند
افراد با معده سرد و مرطوب و باد دار باید انگور را حتما با مصلحات آن مصرف کنند که بهترین آن رازیانه و زیره است
برای افراد مبتلا به انسداد کبد مضر است.
در افرادی که دچار نفخ، رفلاکس، ترشحات بینی و آب ریزش از دهان هستند، باعث تشدید علائم می شود.

طبع انگور در طب سنتی و خواص انگور در طب سنتی و خاصیت های انگور در طب سنتی و کلید واژه هایی از این دست را در مطلب بالا بخوانید.