یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی کباب را به علت داشتن پروتئین فراوان در افزایش انرژی بدن مؤثر دانست.
کباب بناب یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی (شهرستان بناب) بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، کلسیم، روی (زینک)، سلنیوم، کولین، فیبر، اسید فولیک، منیزیم، منگنز، فسفر و اسید چرب امگا ۳ است.
برای بررسی خواص کباب بناب و اینکه مصرف این کباب برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
غذایی محلی که انرژی شما را دوچندان میکند / دوپینگ حافظه با کبابی خوشمزه
مهمترین خواص کباب بناب
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص کباب بناب اظهار کرد: این کباب سرشار از پروتئین است و نقشی مؤثر در افزایش انرژی، تقویت عمومی و عضلانی شدن بدن دارد بنابراین مصرف این غذا برای افرادی که کارهای سنگین فیزیکی انجام میدهند مانند کارگران ساختمانی و ورزشکاران بسیار مفید است.
وی درباره خواص دیگر کباب بناب بیان کرد: این کباب به علت داشتن آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین کمخونی را رفع میکند؛ این غذا برای زنان باردار و جنین هم بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کباب بناب به علت وجود کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند، این کباب به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
عظمایی تأکید کرد: کباب بناب به علت وجود ویتامین B۱۲ و اسید چرب امگا ۳ تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی و مغز دارد بنابراین این غذا حافظه را تقویت و از ابتلای افراد به آلزایمر جلوگیری میکند، این غذا برای کودکان اوتیستیک بسیار مفید است و به درمان اضطراب، استرس و افسردگی هم کمک میکند.
وی تصریح کرد: کباب بناب نقشی مؤثر در چاق شدن افراد لاغر، شادابی، طراوت و جوانسازی پوست و مو، تقویت بینایی و رفع اختلالات قاعدگی ناشی از کمخونی دارد.
موارد منع مصرف کباب بناب
عظمایی درباره موارد منع مصرف کباب بناب یادآوری کرد: افرادی که دچار غلظت خون، اسید اوریک و چربی خون بالا، چاقی و نقرس هستند باید در استفاده از این کباب احتیاط و قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنند.
غذایی محلی که انرژی شما را دوچندان میکند / دوپینگ حافظه با کبابی خوشمزه
مواد لازم برای تهیه کباب بناب (چهار تا پنج نفر)
گوشت گوسفندی همراه با چربی (قلوهگاه) ۶۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
سماق به مقدار لازم
گوجه فرنگی چهار تا پنج عدد
سبزیهای ریحان و جعفری برای تزئین به مقدار لازم
طرز تهیه کباب بناب
– نخست گوشت گوسفندی همراه با چربی را ۲ بار چرخ کنید.
– پیازها را ساطوری و به شکل ریز خُرد کنید.
– پیازها را به همراه نمک و فلفل سیاه به گوشت چرخ شده اضافه کنید.
– مواد را به خوبی مخلوط کنید و ورز دهید.
– مقداری آب گرم داخل کاسه بریزید، دست را داخل آب گرم بزنید سپس مقداری از گوشت را به اندازه یک گلوله بردارید، به سیخ بزنید و پهن کنید.
– سیخها را روی زغال گداخته شده بگذارید و هر یک دقیقه یکبار آنها را برگردانید تا گوشت به خوبی پخته شود.
– هنگام پختن کباب از باد بزن استفاده نکنید، زیرا باد بزن حرارت را افزایش میدهد و موجب سوختن گوشت میشود.
– کبابهای پخته شده را زمانی که هنوز آبدار هستند و قبل از خشک شدن از روی حرارت بردارید.
– کبابها را وسط نان بکشید و روی آنها را سماق بپاشید.
– گوجه فرنگیها را به سیخ بزنید و روی زغال گداخته شده آنها را بپزید.
– کباب را با سبزیهای ریحان و جعفری تزئین کنید و آن را به همراه نان تازه یا برنج و کره محلی میل کنید.
منبع: بامردم
یک پاسخ
واقعا خیلی خوب توضیح دادین همه چی رو