طب شناس
خواص گل انگشتانه در طب سنتی|طبع و خواص و مضرات گل انگشتانه|خواص انگشتانه

همه چیز درباره طبع گل انگشتانه در طب سنتی+ 4 خاصیت درمانی ویژه آن

تاریخ انتشار: September 11, 2022

رای به این نوشته: 4.66/5 (318 رای)

گل انگشتانه با نام علمی “Digitalis” یکی از گیاهان گلدار و بومی مناطق اروپایی است و امروزه در بسیاری از کشورها پرورش داده می شود. این گل زیبا با برگ های شیار دار و یک دست و مرتب، و قد و قواره ای حدود 40 سانتی متر، اغلب به رنگهای خاکستری و سفید دیده می شود. گیاه انگشتانه معمولا در سال دوم رشد خود، گل می دهد و گلهای ان حالت زنگوله ای و خوشه ای دارند.

گلها آویخته و آویزان هستند و به رنگ های مختلف از جمله سفید، زرد، ارغوانی، قرمز و صورتی دیده می شوند. دهانه آنها ممکن است خالدار باشد.

گلهای انگشتانه میوه هایی کپسولی شکل می دهند.

گل انگشتانه با اینکه در ظاهر بسیار زیبا است و می تواند جنبه زینتی داشته باشد، اما خواص دارویی زیادی دارد و یکی از گیاهان دارویی مورد استفاده در طب سنتی است. در این مقاله بیشتر درمود خواص گل انگشتانه سخن خواهیم گفت.

طبع گیاه و گل انگشتانه

گل انگشتانه و گیاه آن در زمره گیاهان دارویی دارای طبع گرم به شمار می رود. بنظر می رسد که خواص این گیاه بیشتر برای درمان مشکلاتی که ریشه در سردی دارند موثر باشد و بهتر است گرم مزاجان و زنان باردار از مصرف آن اجتناب کنند.

خواص گل انگشتانه

خواص انگشتانه
خواص انگشتانه

درمان نارسایی قلبی با گل انگشتانه

طرفداران طب سنتی، معمولا گل انگشتانه را با خواص زیاد آن برای سلامت قلب می شناسند و معرفی می کنند. و مهمترین کاربرد این گیاه، درمان نارسایی های قلب است. در ترکیبات این گل، گلیکوزیدهایی مثلdigitoxin و digoxin پیدا شده که تاثیر بالایی در درمان مشکلات قلب دارند. داروی معروفی با نام دیجیتالین در داروخانه ها موجود است که مبتلایان به بیماری های قلبی این دارو را خوب می شناسند. جالب است بدانید بخش زیادی از ترکیب این دارو را گل انگشتانه تشکیل داده است و به همین دلیل نام لاتین این گل را بر روی دارو گذاشته اند.

درمان Hypertrophie با گل انگشتانه

Hypertrophie بیماری است که موجب حجیم شدن یاخته ها می شود و در طب سنتی به نام پرسازی شناخته می شود. Hypertrophie باعث بزرگ شدن و حجیم شدن غیر طبیعی اندام ها و بافت های بدن می شود. برگ های گل انگشتانه به درمان این بیماری کمک می کند.

تاثیر گل انگشتانه بر ادرار

مشاهدات نشان داده که مصرف گل انگشتانه باعث افزایش میزان ادرار و افزایش تعداد دفعات دفع ادرار در افراد شده است. همچنین افرادی که دچار احتباس ادرار هستند و کلیه هایشان در تولید ادرار کم توتن و ناتوان است با مصرف گل انگشتانه درمان شده اند.

توصیه می شود برای کمک گرفتن از این خاصیت گل انگشتانه حتما با پزشک یا طبیب حاذق مشورت بگیرید.

درمان ذات الریه با گل انگشتانه

اولین بار یکی از اطباء معروف یونانی دبه نام آگوستوس سزاروس از گل انگشتانه برای درمان ذات الریه استفاده کرد و پس از اینکه نتایج قابل قبولی دریافت شد، سایز طبیبان و پزشکان برای درمان ذات الریه از این گل کمک گرفتند. ماده ای به نام دیجیتال در ترکیب گل انگشتانه وجود دارد که تاثیر بسزایی در درمان ذات الریه و سایز مشکلات ریوی دارد.

طبع و خواص و مضرات گل انگشتانه
طبع و خواص و مضرات گل انگشتانه

عوارض و مضرات مصرف گل انگشتانه

به مانند همه مواد غذایی و خوراکی، گل انگشتانه هم اگر بی رویه و بی برنامه و بدن توجه به خواص آن مصرف شود، می تواند عوارضی را در پی داشته باشد.

در همه موارد توصیه می شود، پیش از مصرف با پزشک یا طبیب مشورت کنید و از مصرف خودسرانه و بی اندازه این گیاه دارویی پرهیز کنید.

زیاده روی در مصرف گل انگشتانه عوارضی مانند موارد زیر را ایجاد می کند:

همچنین باید این نکته را بگوییم که گل انگشتانه تنها یک رده پایین تر از گیاهان سمی قرار دارد و مصرف بی رویه آن اثر سمی دارد و موجب مسمومیت های شدید می شود. بنابراین مجددا توصیه می کنیم که بدون مشورت با متخصص با تجربه، این گیاه را مصرف نکنید.

خوردنی ها و نوشیدنی های کمک کننده در زمان آلودگی هوا

در هوای آلوده چه بخوریم و بنوشیم؟

طبع و خواص عرق بهارنارنج|طبع عرق بهارنارنج

طبع و خواص عرق بهارنارنج در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع میوه های بهاری برای انواع مزاج|طبع میوه های بهاری در طب سنتی|طبع میوه های بهاری

طبع محبوب ترین میوه های بهاری. بررسی طبع 11 میوه خوشمزه بهاری

روش های عالی برای درمان غده چربی در طب سنتی+ 7 راهکار فوق العاده|درمان غده چربی

روش های عالی برای درمان غده چربی در طب سنتی+ 7 راهکار فوق العاده

پلمنیوم رپتنس

10 خاصیت فوق العاده گیاه آب قاشقی+ طریقه مصرف+ مضرات||خواص آب قاشقی

10 خاصیت فوق العاده گیاه آب قاشقی+ طریقه مصرف+ مضرات

طبع و خواص آرتیشو یا کنگر فرنگی در طب سنتی|کنگر فرنکی گریل شده طبع در طب سنتی|طرز تهیه غذا با کنگر فرنگی یا آرتیشو با پنیر پیتزا

طبع کنگر فرنگی گرم است یا سرد؟+ خواص + مضرات- در طب سنتی

کنفرانس بین_المللی طب ایرانی

کنفرانس بین المللی طب ایرانی 31 خرداد تا 3 تیر- تهران