شما هم از ان دسته افرادی هستید که وقتی می بینید کسی در چای یا نوشیدنی گرم خود عسل می ریزد، شروع می کنید به هشدار دادن اینکه این کار مضر است؟ و خواص عسل تغییر کرده و سمی می شود؟
جدول دسترسی سریع
بیایید یک بار برای همیشه و بدون توضیح اضافه این سوال را جواب بدهیم؟
آیا عسل در صورت حرارت دیدن خواص خود را از دست داده و مضر می شود؟
این سوال را باید از دوجهت پاسخ بدهیم:
- اگر عسل مستقیما حرارت ببیند
- اگر عسل همراه با مواد دیگر بپزد یا با مواد گرم دیگر مخلوط شود
محققان طب سنتی بعد از بررسی های دقیق به این نتیجه رسیده اند:
اگر عسل به صورت مستقیم و به تنهایی روی شعله قرار بگیرد و گرما ببیند، خواص آن تغییر می کند. البته سمی نمی شود! اما دیگر نمی توانید از آن انتظار آن همه خواص و فایده را داشته باشید!
اما!!!
اگر عسل را با مواد دیگر ترکیب کنید؛ مثلا به عنوان شیرین کننده در ترکیب کیک و شیرینی استفاده کرده و بپزید، یا در برخی غذاها و دسرها بریزید، هیچ مشکلی پیش نمی آید و حتی اطباء معروفی مانند دکتر روازاده معتقدند که این کار به غذای مورد نظر خاصیت دارویی نیز می دهد.
به همین ترتیب اضافه کردن عسل به چای و دمنوش ها یا شیر گرم و … هیچ ایرادی ندارد و لازم نیست نگران باشید.
برخی طبیبان توصیه می کنند که به خورشت های در حال پخت، به اندازه یک قاشق چایخوری عسل اضافه کنید. این کار تاثیر چندانی بر مزه غذا ندارد اما خواص مفید زیادی به آن می دهد.
یک پاسخ
خوبه